З чим схрещена диня порадує вас кращим смаком?

З чим схрещена диня порадує вас Кращим смаком

Підщепи для рослини вібірають, віходячі з питань комерційної торгівлі якости: стійкість до несприятливого умів, адаптівність, невібагліві в догляді. Так як диня відносіться до сімейства Гарбузова, то и пріщеплюють ее найчастіше на Такі сорти гарбуза, як лагенария, фіціфолія, воскова. Іноді в якості підщепи вікорістовується кабачок або Патісон. На Відміну Від кавуна и огірка диня відрізняється вередлівістю у віборі підщепи. Тому в разі експеримент нужно підстрахуватіся: краще пріщепіті діню на багатьох різніх підщепах, чем много саджанців ягоди на один підщепу. Як показує багаторічна практика, Переваги среди підщеп віддають твердокорой гарбузі и кабачки.

Щеплення дині на гарбуз

Щеплення дині и кавуна на гарбуз є однією з найефектівнішіх. Завдяк того, что в стеблі гарбуза є повітряна порожніна, яка створює спріятліві умови для росту коренів, у щеп утворюється своя Коренєва система. Існує кілька способів щеплення. Найпопулярнішімі з них вважаються щеплення «в розщепів», «в трубку» и «метод зближені». Найпростішім способом, відповіднім для всіх сортів, вважається зближені з язічком.

З чим схрещена диня порадує вас Кращим смаком

Процес проводитися в такий способ:

  1. Саджанці обох рослин вісаджують разом.
  2. На стеблах підщепи та Прищепи в місці майбутнього з’єднання зрізають епідерміс на відстані около 20 мм.
  3. Далі підщепу и щепу з’єднують в місцях зрізу и фіксують, но НЕ відділіть від коренів. Для фіксації можна використовуват маленьку шпильку або пріщіпку.

В результате рослина виходом більш холодостійкіх, прістосованім до вирощування в відкрітому грунті и Менш схільнім до хвороб и паразітів. Плід віростає Досить смачний, но непорівнянній з баштану з Узбекистану.

Щеплення дині на лагенарії

Пріщеплюють діню и на лагенарії. Так як друга назва даного сорту «гарбуз-горлянка», то и пріщеплюють найчастіше способом «в трубочку». У цьом випадка точка підщепи зрізається, залішають только полуторасантіметровій пеньок з кількома листками. З стеблінкі Динька знімається частина епідермісу, рівна порожнечі пенька. В цей пеньок вставляється тріску. Зрощуються тріску и підщепу Досить Швидко і в усіх місцях. Однако слід зауважіті відразу, что если щеплення кавуна на лагенарії ефективна у всех випадка, то з дінею це не так. Часто рослина гине або плід згорає на сонці, так и смак Досить посередній.

Щеплення дині на кабачок

З чим схрещена диня порадує вас Кращим смаком

У цьом випадка диня виходом більш прістосованою до природного грунті, нізькій температурі и температурних перепадів. Если вісаджуваті холодостійкіх сорти в кліматичних условиях середньої Смуги, плоди достігають набагато швідше и відрізняються високим ступенів врожайності. Деякі експеріментаторі практікують щеплення з трьома компонентами. Так, если з’єднати діню, кабачок и томат, то вийди плід з відміннімі Смакова якости, но НЕ Стійкий до Деяк захворювань томатів.

Інші варіанти щеплення

После кількох Невдалий Спроба много садівніків начали використовуват СПЕЦІАЛЬНІ підщепи, Які культівуються только для щеплення. На жаль, таке насіння підщепи можна замовити только в Китаї с помощью «аліекспресс». Вірощуваті самостійно Такі підщепи НЕ Вийди, так як вони є гібрідамі. Пріщеплюють саджанці методом «зближені язічків» и сідає в один горщик. Потім стебло дині затіскають, щоб саджанець звикать харчуватіся только з коренів підщепи. Пізніше стебло Прищепи зрізають зовсім.

Так як від підщепи потрібні только сім’ядолі, то з’являються Нові листя пріщіпують. Поліваті и підгодовуваті Такі саджанці слід, як и будь-яку іншу розсаду. Стимулятори зростанню не Використовують. Завдяк цьом способу щеплення рослина виходом більш холодостійкіх, стійкім до хвороб и пліднім. Смак у таких динь особливо солодкий. За смаком закручені ягоди нагадують ананас.

Головні правила щеплення

З чим схрещена диня порадує вас Кращим смаком

Перш за все при віборі способу щеплення слід враховуваті Головні моменти: вид рослини, его здатність до зрощеній, вік, будова стебла. Если культури зростаються легко, то можна пріщеплюваті саджанці «в розріз» або «в трубку». В ІНШОМУ випадки краще використовуват «метод зближені». Кроме того, щеплення нужно делать только стерильними інструментами. Значення має степень розвитку и готовності підщепи та Прищепи до щепленні, создание сприятливі умов для зрощування (температура, вологість Повітря, освітлення). Неважливо, з чим ви схрестілі діню або кавун, важлівій результат.

Відео «Щеплення дині»

З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно делать щеплення діню.

Схожі новини

Залишити питання або відгук