Вирощування великої середньоазіатської дині Канталупа

Мало хто з садівніків Нашої країни поки знає, що таке екзотичних диня Канталупа, якові ще Прийнято назіваті мускусні диня. Ця ягода, якові фахівці відносять до різновіду Гарбузова плодів, які не только красива, но и корисна. Альо почату Розповідь про неї слід з історії, яка налічує Вже более 2 тисяч років.

Вирощування Великої середньоазіатської дині Канталупа

Згадка про новий вид зустрічається ще в історічніх записів Гвінеї и Индии. Альо при цьом Прийнято вважаті, что вид бере початок з Західної Європи. Пошірівся цею підвід Завдяк лицаря, Які брали участь в хрестовий походах. Саме насіння даної культури були прівезені з Вірменії для самого Папи Римського. На сегодня відомо понад 30 сортів канталупи.

Плоди ма ють вигляд овальної або кілька сплюсненої форми. Смороду пофарбовані в жовтий або помаранчевий колір. Фрукт покриттів смугастої и рельєфною шкіркою. Листя традіційно має зелений, причому Досить темний колір. М’якоть плоду забарвлена ​​в оранжевий, при розрізі віділяється много соку. КОЖЕН фрукт может важіті в межах 500 г – 1,5 кг. У діаметрі плід досягає 25 см.

Вирощування Великої середньоазіатської дині Канталупа

Як и мускатний диня, и много других, Сейчас вид має свои характеристики. Культура невибагливий в плане вирощування. Такий Середньостиглий вид дозволяє зібраті урожай до кінця серпня. Для Перевірки зрілості плодів слід спробуваті відокреміті плодоніжкі від фрукта. Це винне війт легко. Зріла шкірка всегда жовта або помаранчева. М’якоть винна мати темно-помаранчевий відтінок.

Така культура має Стійкий імунітет до захворювань, відрізняється високим Показники транспортабельності, но НЕ может похвалітіся Гарньє лежкістю. Фрукт має універсальне призначення. ВІН дуже популярні в сушеному виде. Щоб отріматі сушені солодкість, плоди пров’ялюють на сонці в течение 2 днів, потім ділять на смужка. Всього провяліваніе займає около 8-12 днів. Ще з плодів Вихід дуже смачне варення, повидло, мед, начинка для Пирогів.

хімічний склад

Серед всіх видів культури только Канталупа містіть каротин. Оскількі в 1 склянці м’якоті містіться НЕ более 53 калорій, вживання та патенти всім, хто стежа за фігурою. Унікальний склад плодів. У такій кількості м’якоті, яка поміщається в склянку, містіться около 0,3 г жиру, 13 г вуглеводів, 12 г цукри, 1,4 г грубих харчових волокон, 1,3 г Білка, 1% кальцію, 2% заліза, 95% аскорбінової кислоти, а такоже денна норма вітаміну А. Цікавий и тієї факт, что в плоді містіться удвічі более заліза, чем в Куряча м’ясі, и в 17 разів более, чем в складі молока.

Вирощування Великої середньоазіатської дині Канталупа

До складу екзотічної ягоди входять Такі Корисні Речовини, як холін, Який покращує пам’ять, бета-каротин, Який є антиоксидантом, підвіщує стійкість до стресів, зеаксантин, что захіщає очі від ультрафіолету и віробляє профілактику інсульту и Деяк відів раку. А ще калій, что дозволяє зніжуваті ТИСК, и инозин, Який НЕ дозволяє жиру и холестерину накопічуватіся в печінці и проводити профілактику віпадання волосся.

Особливості агротехніки

Вирощування такой культури буде під силу даже початківцю садівнікові або Городник. Альо щоб мати Великі плоди и зібраті хороший урожай, все-таки Варто делать належно догляд. При вірощуванні рослини слід Проводити Рясне полив. Особливо актуально це в посушліві літні дні. Альо Щоб не спровокуваті псування стебел и плодів, нужно НЕ допускаті скупчування Рідини в міжряддях. Чи не Варто пережіваті, что днем ​​листя культури віглядають зів’ялімі и поникаючий. Чи не нужно збільшуваті число полівів, так як до вечора листя обов’язково прідбає нормальний вигляд.

Вирощування Великої середньоазіатської дині Канталупа

Поліваті рекомендовано під стебло або поруч, а не безпосередно на него.

После того, як буде проведено посів, грядки радян Накритий плівкою. Вона дозволити создать захист майбутніх сходів від комах. Іноді плівку кріплять на каркасі, зроблений з дроту. Альо коли культури почнут цвісті, плівку нужно прибирати. Тоді Корисні комахи отрімають доступ до квіток и зможуть їх опіліть.

Вирощування Великої середньоазіатської дині Канталупа

Щоб бур’яни НЕ перешкоджалі інтенсівному росту культури, їх слід відаляті до того моменту, поки НЕ закінчіться формирование повзучіх стебел. Коли стебло рослини стані Досить міцнім, воно зможу сама боротися з бур’янами, вітісняючі їх зі своєї территории. Добре зарекомендувало себе и підв’язування стебел, Які в’ються по поверхні землі. Если ви вірішілі его провести, нужно взяти невісоку играть. Добрива в процесі вирощування та патенти вносіті двічі. До качана Цвітіння росліні потрібен фосфор, а в период Цвітіння необхідній калій.

Відео «Формування дині»

З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно формуваті діню.

Схожі новини

Залишити питання або відгук