Технологія пасінкування перців: інструкція

Формування куща перцю – невід’ємній елемент процесса догляд за культурою. Дана процедура допомагає поліпшіті якість врожаю перців и збільшити его ОБСЯГИ. В результате відалення "Зайвий пагонів» перець спрямовує всі сили на формирование только «потрібніх» ОРГАНІВ.

Технологія пасінкування перців: інструкція

Перець – культура, яка зростанні кустарним способом. Проводячі процедуру правильно, можна виростити більші овочі, пріскоріті процес дозрівання врожаю. Особливо помітній ефект пасінкування дает для вісокоросліх сортів.

Формування куща проводитися по-різному. Провіднім Чинник в цьом випадка Виступає сорт конкретної особи. При культівуванні в незахіщеному грунті або теплиці без опалення кущі віростають до 0,6 метра. В опалювальний пріміщенні овочі віростають більшімі.

Коли розсада досягнено 0,15 метра у висоті, верхівку особин нужно ВИДАЛИТИ. У цьом випадка Кущик начинает активно гілкуватіся, после чего его можна формуваті. Зазвічай проводять формирование в 2, 3, 4 стебла. Вибір характеру формирование Залежить від схеми опад особин в теплиці, а такоже «вік» молодих рослин. Загущенности посадок Варто унікат. Аджея Занадто Щільні посадки є розсадники хвороб и причиною зниженя врожайності рослини.

Пасінка зазвічай только здоровий кущ перцю. При наявності ознака будь-якої хвороби Варто утріматіся від проведення процедури.Технологія пасінкування перців: інструкція

Прийнято вважаті, что если літо виду дощових, пасінкування Варто Проводити в будь-якому випадка. Коли волога росліні Досить, Пагоні культури активно розвіваються и розростаються, что негативно впліває на кущ. Аджея через безліч наземних ОРГАНІВ коріння отримуються недостатньо води и Сонячна світла.

Процедура відалення Зайве відростків буде корисна для рослини только при дотріманні Деяк рекомендацій:

  • Коли особин перцю досягнено 0,25 метра у висоті, нужно ВИДАЛИТИ верхівку головного стебла. После цього бічні відросткі актівізують ріст и утворюють компактний форму куща.
  • З недавно утворіліся відростків нужно вібрато около 5 найпотужніших пагонів у верхній части куща. Решта підлягають обрізці. Плоди будут формуватіся на залишенню відростках.

Перець – рослина «сімейного» типу. ВІН любити зростання не поодінці, а среди Собі подібніх. Вісаджування рослин в грунт предполагает врахування цієї Особливості овочей. Можна розсаджуваті паростки по 2 штуки в одній лунці. При пасінкуванні «сусіди» забезпечать одна одній підтрімку и належні умови для зростання и розвитку.

Технологія пасінкування перців: інструкція Технологія пасінкування перців: інструкція Технологія пасінкування перців: інструкція

Відео «Процес пасінкування»

З відео Ві дізнаєтеся, як правильно Проводити пасінкування перцю.

Правила и нюанси

Як пасінкуваті перці? Проводити процедуру Варто, только дотрімуючісь ряду правил:

  1. Если ВСТАНОВИВ Спекотно суха погода, Проводити процедуру нельзя ні в якому разі. Аджея Гілки и листя, Які повінні буті відалені, повінні надійно захіщаті рослини від вигорання під прямими Сонячна Променя. Кроме того, проведення процедур в таких условиях может негативно вплінуті на розвиток рослини в цілому. Таке НАВАНТАЖЕННЯ на перець может спровокуваті Загибель рослини. Обумовлено це тим, что зелена маса кущів НЕ только створює тінь, но и захіщає від старіння и пересіхання. Додаткові зелені органи волога з ґрунтом не віпаровується, а Надходить відразу до коріння.
  2. Чи не можна Проводити пасінкування Хворов особин. Це может спровокуваті смерть культури. Даній период Ідеально Підходить для обробки рослини. А вісь відалення відростків куща краще провести после одужання перцю.
  3. Если особин овочей вісаджені з дістанцією більш, чем 0,2 метра, Варто утріматіся від пасінкування. Аджея перець, як згадувать вищє, любити рости в оточенні Собі подібніх. У цьом випадка зелень захіщає від спеки та вісокої вологості.Технологія пасінкування перців: інструкція
  4. Заборонено пасінкуваті овочей, если его висота перевіщує 0,2 метра. Аджея в цьом випадка відалення Зайве ОРГАНІВ может порушіті природні процеси розвитку рослини.

Варто відзначіті, что всі правила и рекомендації относительно проведення процедури відносні. Проводити процедуру Варто з урахуванням умов зростання и розвитку овочей. Проводити обрізку ОРГАНІВ годі й всегда. Аджея пасінкування без системи здатно спровокуваті зупинка розвитку особин або ее Загибель.

Зокрема, процедуру не проводять в жарку суху погоду. Аджея в посушлівій годину рослина потребує тіні, якові может самє Собі создать листям.

Пасінкування Хворов особин только погіршіть їхній стан и поможет пошірітіся недугу на «сусідів».Технологія пасінкування перців: інструкція

При рідкісної вісадці овочей такоже Варто утріматіся від процедури.

Процедура обрізання відростків вважається вімушеної, при возможности ее Варто унікат. Аджея відалення ОРГАНІВ є стресом для овочей. Пасінкуваті особин нужно только тоді, коли рослина цього Дійсно потребує. Деякі сорти и зовсім не переносять процедуру.

схема пасінкування

Схема пасінкування овочей нескладна.

По-перше, відаляті Зайві органи Варто только после Вечірнього поливу. В цей час грунт достаточно зволоженій, после обробки вода буде актівніше насічуваті Коренєву систему и культуру в цілому.Технологія пасінкування перців: інструкція

Як і друга, по досягнені особин висоти в 0,2 метра, пріщіпують ее Верхівка. Такі Дії стімулюють активно розгалуження.

После цього Варто ВИДАЛИТИ всі слабкі и недорозвінені відросткі. Залишити Варто только 5 найбільш потужного. На них будут формуватіся Великі плоди в Майбутнього.

После проведення процедури земля активно ріхліті и зволожується. Через кілька днів после відалення «Зайвий» ОРГАНІВ перцю під кущі Варто внести гній, торф або перегнілі листя.

Отже, процедура відалення «Зайвий» ОРГАНІВ перцю необхідна, но может буті застосована НЕ всегда. Перш чем Проводити пасінкування, Варто переконатіся в его доцільності.

Відео «Формування перців»

З відео Ві дізнаєтеся, як займатіся Формування перців.

Схожі новини

Залишити питання або відгук