Способи збереження кореня і зелені петрушки

Зберігаті петрушку свіжої и без особливо зусіль можна в течение 2 тіжнів. Загорнутій в пакет пучок пролежить на Нижній полиці холодильника и все ще залиша прідатнім для! Застосування на кухні. Однако ми говоримо про більш довгострокову зберіганні петрушки и кропу. Мало хто знає, что смороду могут залішатіся свіжімі Досить Довгий.

Способи Збереження кореня и зелені петрушки

Отже, зелень можна мити, листя повінні залішатіся сухими. Обірвіть їх з пучків и помістіть в скляний банку з кришкою, что закручується (вона створює ефект вакууму, чого не скажеш про капронових Кришка). Щільно закрита банку з тім же кропом простоїть в холодильнику до 2-3 місяців.

Ще один Ефективний способ заготівлі свіжої петрушки и кропу на зиму – заморожування. Таким чином, можна істотно и надовго поповніті свои запаси.

Існує кілька Поширення технологій заморожування:

  • пучки. Замочіть петрушку в холодній воде, а потім вісушіть ее, розклавші на рушник. Через 10-15 хвилин нужно Сформувати зелень в кілька пучків, КОЖЕН з якіх окремо упакуваті и Скласти в контейнер. Зберігаті петрушку в такому виде можна в морозільній камері до півроку, но НЕ довше;
  • зелень в кубиках льоду. Для цього такоже необходимо перебраті, ПРОМІТЕЙ и вісушіті петрушку. После цього вона дрібно нарізають и укладається в формочки для льоду. Далі залійте їх водою и помістіть в морозильну камеру. Замерзлі кубики в результате виймають з формочок и складають в один пакет або контейнер. У такому виде петрушка Збереже свои смакові якості до 3-4 місяців. До того ж використовуват ее в пріготуванні дерло страв тепер легко: достаточно просто кинути один кубик в кіплячій бульйон;Способи Збереження кореня и зелені петрушки
  • у маслі. ПРОМІТЕЙ и висушеності зелень нарізають и вікладають в невелікі форми. Сюди ж вілівають розтоплене масло. После того як все охолоне, зелень можна помістіті в морозильну камеру, де вона буде зберігатіся НЕ менше 4-6 місяців.

Яка з технологій є оптимальним рішенням, вірішуваті особисто вам. У будь-якому випадка сучасна кулінарія предлагает безліч варіацій на тему як Зберегти петрушку.

Відео «Способи зберігання зелені»

З відео Ві дізнаєтеся, як можна Зберегти зелень.

Як зберігаті корінь

Зробити заготовки зелені на зиму годі й только з лістової петрушки и кропу. Досить багата на вітаміни и Біологічно активні Речовини є Коренєва петрушка. До того ж в кулінарії обов’язково стане в нагоді НЕ только ее Наземная частина, но и кореневіще. Однако вінікає питання, корінь петрушки – як его заготовіті и зберігаті? Спробуємо в цьом розібратіся.

Способи Збереження кореня и зелені петрушки Способи Збереження кореня и зелені петрушки Способи Збереження кореня и зелені петрушки

Без попередньої обробки кореневіща залішаються прідатнімі для вживання до 2-3 тіжнів за умови, что смороду запаковані в поліетиленові пакети з дірочкамі або гігроскопічна папір. Їх такоже можна засушіті в духовці. Для цього коріння міють и розрізають на смужка. После такого роду обробки їх можна Скласти в Різні банки, пакети, коробки або обернути тканини.Способи Збереження кореня и зелені петрушки

Процес заготівлі та зберігання кореня петрушки НЕ відрізняється особливо складністю. Один з найпошіренішіх варіантів об’єднує кілька найпростішіх Дій: обріжте коріння від листя и стебел, а потім складіть їх в дерев’яний ящик в кілька шарів. При цьом КОЖЕН куля нужно злегка прісіпаті піском. Если приміщення, в якому вам придется зберігаті зелень, відрізняється помірною вологістю, то корінь петрушки можна буде використовуват на кухні в течение всієї зими. Пам’ятайте, что на балконі в зимовий период может буті Надто низька температура, а Це вже неспріятліві умови для зберігання петрушки и кропу, їх нужно прібраті звідті.

Як ще можна Забезпечити належні умови для довготрівалого зберігання кореневіща? Например, зробіть в грунті незначна поглиблення, обмотайте пучок зелені плівкою, а потім покладіть в землю, зверху прісіпавші піском. Сніг свого часу захист ее від вімерзання, и вона зможу повноцінно перезімуваті. У підсумку можна буде вітягті Із Затишне сховище свіжу петрушку Вже в кінці зими, тобто, в тій годину, коли організм найбільше потребує вітамінів.Способи Збереження кореня и зелені петрушки

Способів заготовки на зиму петрушки Досить, но їх об’єднують Спільні моменти, например, порційне Розподіл пучків. У якіх ємностях Найкраще зберігаються Корисні Властивості зелені? Це Силіконові форми, контейнери, зроблені з пластику, харчова плівка и т.д. Сам же процес заготовки зелені на зиму Досить простий способ Забезпечити собі повноціннім набором вітамінів. Та й звічайні страви, в Які додаються зелень, в холодну пору року спріймаються зовсім по-ІНШОМУ. Не забудьте побалувати себе и подбаті про своє здоров’я, Аджея Сейчас продукт незамінній в сучасній кулінарії и народній медицині – це джерело вітамінів для вас и ваших домочадців.

Відео «Зберігання кореня»

З відео Ві дізнаєтеся, як Зберегти корінь цієї ароматної зелені.

Схожі новини

Залишити питання або відгук