Смачний і корисний агрус сорту Берил

Агрус сорти «Берил» БУВ Створений доктором сільськогосподарських наук В. С. Ільїнім, співробітніком Південно-Уральська НДІ плодоовочівніцтва и картоплярства. ВІН ставши результатом схрещування двох вітчізняніх сортів – «малахіту» и «Самородки». «Берил» – сорт СЕРЕДНЯ терміну дозрівання, его урожай прибирають в ліпні. ВІН морозостійкій, що не дарма рекомендований для вирощування в ЛЬВОВІ ТА Сібіру, ​​легко переносити зимові морози до -30 градусів, если зима Сніжна, то и сільніші морози.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

Густий кущ середньої Величини красиво Виглядає Завдяк великим блискучії листя без опушення. Его Пагоні злегка загінаються до низу, а деякі садівнікі стверджують, что смороду даже прагнуть стелітіся по землі, така поведінка помічено в північніх областях, на півдні гілочкі ростуть вгору, а схіляються під вагою плодів. Квіти Досить Великі, ягоди зелені, Тонкошкур, з добре проглядаються жилками.

Виробник характерізує їх розмір, як середній, вказуючі Вагу примерно 3 г, но умови зростання и якість догляд могут збільшити цею Показник до 9 м Середній урожай варіюється від 3 кг до 10 кг з одного куща – тут, кроме умів, має значення вік куща.

Ягоди кисло-солодкі вважаються десертні, смороду містять до 8% цукрів и 17,2 мг аскорбінової кислоти на кожні 100 г плодів. На стадії технічної зрілості ма ють насіченій кисло-солодкий смак, добре зберігаються кілька днів, легко переносячи транспортування. При ПОВНЕ дозріванні більш відчутною становится солодкість, ягоди набуваються жовтувато-бурштиновий колір, їх НЕ Варто перевозіті, зберігаті зовсім НЕ нужно, но можна просто Їсти свіжімі. З ягід роблять вина, компоти, варення, джеми и повидло.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

Правила вирощування

«Берил» вважається невибагливий сортом по відношенню до грунту и кліматичних умов. ВІН может рости в гліністої, суглинистой, супіщаніх и піщаному грунті, головне, щоб вона НЕ булу кислих и заболоченій. Альо найкращий урожай отримуються, если агрус зростанні на суглинку, багатому гумусом.

Хоч на его гілках мало шіпів, но смороду все одне є, особливо на Нижній части пагонів, так что поводітіся з ними нужно Обережно. За густим Кущем Важко доглядаті, тому краще вірізаті побільше пагонів, щоб сонячне світло и свіже Повітря в рівній мірі діставаліся всім гілочках.

Чагарник регулярно нужно обрізаті, краще делать це восени, после того, як ВІН скіни листя. Обов’язково нужно вірізаті старі Гілки, продуктивність якіх зніжується, молоді Пагоні вкорочують на третина довжина. Чи не можна залішаті поламані, уражені захворюваннямі або шкіднікамі Гілки. Всі зрізі нужно обробляті садовим варом, щоб избежать зараження, помочь росліні загоїті рани. Навесні обрізають підморожені за зиму Пагоні, як только начинает тануті снег.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

Розмножується «Берил», як будь-який Інший агрус, живцями, відводкамі, щеплення, діленням куща.

Садить кущі цього сорту найпростіше восени, за 3-4 тіжні до приходу Морозів, щоб коріння встіглі освоїтіся в новому грунті и відростіті Нові дрібні корінці. Вібіраті бажано дворічні саджанці з добре розвинення Коренєва системою, з трьома або чотірма сильно пагонах. Основні коріння повінні буті здеревілімі, що не менше 25 см завдовжкі. Если на пагонах є листя, то їх можна обірваті перед посадкою.

Місце для агрусу вібірають світле, можна піднесене, захищений від північного вітру. Дуже важліво, щоб грунтові води НЕ підходілі около до поверхні. Перед посадкою нужно підготуваті місце – звільніті его від бур’янів, виправити Кислотність, структуру ґрунту, заправіті его добрива.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

У кислий грунт нужно внести вапно або доломітове борошно, Занадто важка змішаті з перегноєм, компостом, торфом и піском. На один квадратний метр нужно розкласті відро компосту або перегною, а потім перекопаті ретельно, Додати 30 г суперфосфату и 20 г фосфату калію, склянка деревної золи.

Деякі дачники не вносячи добрива на всю площу, а заправляють ними Посадковий яму. Яму вірівають Глибина и шириною около 50 см, засіпають в неї гіркою РОДЮЧА землю, перемішану з добрива, зверху поміщають саджанець, засіпають его коріння землею, періодічно утрамбовуючі, Щоб не залишилось порожнеча, а земля щільно прілягала до корінцях. После полного засіпання ями Коренєва Шийка винна знаходітіся нижчих уровня землі.

Посадження Кущик рясно поливають, вкорочують его Пагоні, а землю вокруг мульчують после полного всмоктування води.

Агрус любити волога, но «Берил" не зможу рости на місцевості, де застоюється вода. После посадки саджанця на постійне місце зростання его Гарненько поливають, а потім з поливом нужно буті Обережним, Щоб не создать надлишком води на Рівні коренів. Навесні Кущик надурить и Почни рости, коли в землі много волога после танення снігів.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

Если літо посушліве, то тоді потрібен полив. Є Важливі моменти в вегетаційного ПЕРІОДУ агрусу, коли Йому нужно много води – Цвітіння, зав’язування плодів, дозрівання врожаю, точніше, годину за 2-3 тіжні до збору ягід. Поливають его під корінь, тобто в прістовбурні кола, а листя краще НЕ мочить.

Агрус цього сорту при гарному догляді дарує Рясне урожай, а значить, вібірає з грунту всі Корисні Речовини, Які могут Йому знадобітіся. Даже если посадити его в дуже РОДЮЧА чорнозем, то через кілька років грунт придется знову заправляті добрива, інакше рослина буде жити, но ОБСЯГИ врожаю и розміри ягід зведуться до мінімуму.

Навесні під Кущик вікладають компост або перегній у виде мульчі. До качана червня можна пару раз підгодуваті Кущик органічнімі добрива, що містять азот. Добре відгукується цею колючий Чагарник на полив розчин настою коров’яку або КУРЯЧОГО посліду. Посуд Заповнюють на чверть ОБСЯГИ гноєм або послідом, долівають водою до верху, кілька днів наполягають. Потім розводять водою, коров’як – вісьмома частинами, а курячий послід – десятьма частинами, поливають кущі.

Смачний и корисний агрус сорту Берил

Коли закінчується Цвітіння, почінають формуватіся зав’язі, росліні Знадоби более калію и фосфору, тому можна полити кущ розчин суперфосфату и фосфату калію, настоєм деревної золи.

А можна просто розсіпаті сухі добрива під Кущем, з шкірними розпушувань, поливом або дощем смороду потраплятімуть до коріння. Комплексні мінеральними добрива з великою кількістю фосфору, калію, магнію ще раз або два можна полити агрус до дозрівання плодів.

Восени перед Настанов холодів в прістовбурні кола вносять 30 г суперфосфату и 20 г фосфату калію. Така заправках не только поможет ягідному куща пережитого зиму, но и створі необхідні умови для плодоношення в Наступний году.

Хвороби и Шкідники

Вважається, что сорт может дівувати септориозом, но Стійкий до борошністої роси. Если кущ зростанні в хороших условиях, отрімує Правильний догляд, то ВІН может Взагалі НЕ хворіти. Важліво восени прибирати все рослинні Залишки з прістовбурного кола, спалюваті, если є підозра на зараження. Кущ винен буті НЕ дуже густим НЕ перезволоженім.

Зіпсуваті життя куща и Додати клопоту дачнику могут тля, огневка, пильщик. Проти них допоможуть Мильне-зольні обпріскування, бордоського рідіною и Дотримання правил агротехніки.

Відео «Посадка и догляд за Агрус»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як правильно садить и доглядаті за Агрус.

Схожі новини

Залишити питання або відгук