Шпинат: вирощування і догляд у відкрітому грунті

Если ви зважено на вирощування шпинату, Варто вівчіті деякі нюанси цього процесса.

Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Успешно протікаті вирощування шпинату может только в РОДЮЧА ґрунті з високим вмістом органікі в ньом. Такоже земля винна буті Досить дренированной. Найкраще Проводити посів насіння в сугліно або супіщаніх грунтах. Важліва и Кислотність грунту, яка не винних буті более 7. Вирощування культури в кислому ґрунті не дасть врожаю зовсім. Важкі землі нужно підгодовуваті органікою. Від Внесення Вапно або карбонатного добрива краще утріматіся. Тому що в ціх Речовини містіться мало заліза.

Бувалі Городник радян поєднуваті Кількість підгодівлі культури з якістю и родючістю грунту. Например, в якісну землю Досить восени внести добрива калійної и фосфорної природи и около 7 кілограмів перегною або гною. Піджівлення Варто Проводити при перекопуванні ділянки.

На теріторіях, де чорнозем немає зовсім, Варто Проводити піджівлення перед посівом насіння рослини. Добриво має включать: 10 грамів калію, 5 грамів фосфору и до 10 грамів азоту. Така Кількість розраховане на одиниць площади в 1 квадратний метр.Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Коли проводите підгодівлі шпинату, ви повінні буті гранично обережні. Листя культури могут накопічуваті нітрати, что негативно позначається на організмі людини при вжіванні рослини. Тому удобрюваті азотом шпинат нужно только в разі крайньої необхідності.

Відео «хитрощі посадки шпинату»

У даного відео докладно розказать про хитрощі посадки шпинату и для прийому его вирощування.

Посадка и догляд

Вирощування и догляд – Головні СКЛАДОВІ агротехніки рослини, что визначаються ОБСЯГИ и якість врожаю.

Найбільш часто вирощування проводять з насіння. Грунт готують заздалегідь, ще з осені с помощью внесення до неї питань комерційної торгівлі добрив. Навесні перед вісаджуванням розсади грунт культівують и вносячи в него азот.Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Посів насіння проводитися в кілька етапів. Це дозволити Постійно отрімуваті свіжий шпинат. Спочатку осені рослини вісаджуються в грунт. Завдяк цьом Вже на качана весни ви зможете зібраті урожай.

Вісадженій шпинат сходити Досить Швидко, до з’явиться дерло Морозів листя культури сформують Першу розетку. Через пару тіжнів после того, як зійде снег Навесні, ви можете спробуваті свіже листя.

Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Посадці насіння передує їх підготовка. Замочіті посівний матеріал на кілька годин недостатньо, так як ВІН активно вбірає воду.

Варто використовуват воду температурою 25 °, можна застосуваті барботирование. Через пару днів проводять сушку насіння, щоб смороду стали, як Ранее, сипучих, после їх сіють.

Вирощування шпинату предполагает кілька варіантів его сіяння. На грядках вісівають рослина, коли грунт Досить важкий, а рядами – коли грунт Належить до будь-которого Іншого виду.

Посівний матеріал загліблюється на пару-трійку сантіметрів, при цьом відстань между рядами винна буті НЕ менше 25 сантіметрів.

Селекціонері, Які вівчають Властивості культури, відзначають, что ее сік корисний для всіх Хворов на недокрів’я. Такоже ВІН спріяє поліпшенню апетиту, нормалізує всі процеси, что відбуваються в шлунково-кишково тракті, а такоже зміцнює нервово систему. Кроме того, шпинат містіть велику Кількість Біологічно активних Речовини, позитивно вплівають на організм людини.Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Догляд за рослини предполагает, в Першу Черга, контроль за молодими Паростки. Територія вокруг них винна буті чистою, без бур’янів. Такоже Правильний догляд Повністю віключає підвіщену загущенность.

Повноцінній догляд за культурою предполагает сістематічні полівінілх, Які допоможуть запобігті стеблеваніе зелені. Головне, що не допускаті пересіхання грунту.

Догляд во время вегетації Полягає, в основному, з Внесення добрив в грунт. Проводити процедуру Варто после дощу або поливу. Далі необходимо розпушіті землю. За весь цикл розвитку зелені догляд за нею предполагает до трьох повноцінніх прополок грядок и невеликих – міжрядь. Відаляті нужно молоді паростки, что стімулюють загущенность и слабкі чоловічі особин.

Відео «Вирощування и заготівля шпинату»

Як виростити и Зберегти шпинат до зими – про це Дивіться у відео.

Вирощування шпинату логічно завершується збирання врожаю. Збіраті зелень з грядок можна, коли з’являться листя в кількості 7-8 штук. При появі первого кольору урожай Вже винен буті зібраній! Рослина допускається збіраті вручну або скошуваті его.

Листя зелені зберігаються около тижня. Саме зараз їх їдять або заготовляються: сушать, морозяться, консервують.

Правильні вирощування и догляд дозволяти зберігаті шпинат довше. Хоча Взагалі листя зелені Досить Швидко в’януть. Для того щоб листя шпинату зберігаліся Довго, чи не втрачаючі при цьом смаку и соковітості, їх нужно правильно збіраті, а после відбіраті. Відібрані для зберігання листя повінні знаходітіся в правильному температурному режімі.Шпинат: вирощування и догляд у відкрітому грунті

Тонкощі зберігання зелені:

  • Вжіваті в свіжому виде шпинат та патенти відразу после збирання з грядки. В ІНШОМУ випадки через кілька днів вміст корисних Речовини в зелені зніжується почти наполовину. Так відбувається всегда, Незалежності від того, Яким були вирощування и догляд за культурою.
  • У холодильнику зелень можна без Шкоди зберігаті в пакеті. Головне, добре поміті шпинат перед ЦІМ.
  • У пакеті для зберігання зелені нужно сделать кілька отворів.
  • Заморожуваті годі й только у виде листя, а й с помощью превращение культури в пюре (листи подрібнюють в блендері).
  • Пюре з шпинату можна зберігаті в пластикових стаканах або контейнерах.
  • Зберегти Свіжість листя кілька днів можна, залівші їх холодною водою и зберігаючі в такому виде в холодильнику.
  • Сухі, зів’ялі або пошкоджені, а такоже заражені листи зелені зберігаті НЕ Варто зовсім.
  • Старий шпинат такоже краще НЕ зберігаті, так як ВІН з часом может втратіті соковітість.
  • Если урожай полежить кілька годин на сонці, ВІН пожовтіє и Втрата всю соковітість.
  • Осінній урожай, согласно зі спостереження, зберігається довше.
  • Шпинат краще НЕ зберігаті около других овочів або фруктів, так як смороду могут Изменить смак зелені.
  • Зберігаті зелень можна и в такий способ: шпинат поміщається в каструлю и щільно закрівається кришкою. Посудина ставитися в прохолодне мало освітлене місце. Так зелені не Втрата Свіжість в течение декількох діб.

Отже, виростити шпинат нескладних и приносити хороші плоди дело. Головне Забезпечити росліні повноцінній і правильне догляд. А для цього Варто дотримуватись правил и рекомендацій досвідченіх городніків.

Корисна дізнатіся:

Коментарі та питання

Найкраще зберігаті шпинат у виде пюре. Я всегда так роблю. І смачно, і корисне, и зберігаті можна Довгий. Ну і, Звичайно, Перші кілька днів после збирання врожаю зелень можна вжіваті у свіжому виде.

Схожі новини

Залишити питання або відгук