Переваги сорту дині Амал і особливості вирощування

Сорт дині Амал відносіться до Ранньостиглий, его плоди дозрівають через 60-70 днів после з’явилися дерло росточков. ВІН радує скроню врожайністю, стійкістю до грибкових інфекцій, а самє – рослина НЕ хворіє несправжньо борошністою росою, фузаріозом и сухою гніллю. Амал любити тепло и сонячне світло, стійко переносити посуху, легко пережіває дуже високій температурі Повітря, но уповільнює зростання, если вона зніжується до +14 градусів и нижчих, а при +1 градус может Взагалі загинуть.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

Цей гібрид з однакової успіхом растет в условиях відкритого и закритого грунту, можна сіяті его насіння на місто або вірощуваті розсаднім методом – все Залежить від регіону з его погодно-кліматічнімі умів. Так, у Воронезькій и Курській областях зазвічай насіння вісівають в грунт з 20 квітня по 10 травня. Ближче до півночі віддають предпочтение розсадним метод, а там, де літо НЕ балує великою кількістю сонця и спікся, диня сорту Амал прекрасно вірощується в теплицях.

Окремо Опису заслуговує диня рання Амал, чудові плоди якої відрізняють Високі смакові и товарні якості. Віростають смороду до 2,5-3 кг, при бажанні можна виростити и до 4 кг вагою, ма ють овальну форму. Під щільною жовто-кремового шкіркою, вкрітою суцільною сіткою візерунка, ховається немного темніша, кремовий, дуже Соковита и солодка м’якоть з запаморочлівім ароматом и Невеликий НАСІННЄВИЙ коробочку.

Щільна шкірка дозволяє зберігаті и транспортуваті Динько. А їх склад Робить вживання динь НЕ только пріємнім, но и дуже корисний для здоров’я. Кроме Величезне набору вітамінів (А, С, Е, В1, В2, В5, В6, В9, РР) смороду містять калій, кальцій, натрій, Які спріяють НЕ только зміцненню імунітету и Відновлення сил ослабленого організму, но ще покращують стан серцево-судінної , нервової систем, гормонального балансу жінок.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

Де и як садить

При будь-якому способі вирощування насіння та патенти підготуваті до проростання. Їх обов’язково нужно знезаразіті, щоб Зменшити ризики захворювань, для цього НАСІННЄВИЙ материал замочують блідім розчин перманганату калію на півгодіні. Потім заливають чистою теплою водою на одну добу – це одночасно вибракування порожніх насіння (Які Залишайся плаваті на поверхні води) и спонукані їх до зростання. Через 24 години насіння, нагодована водою, розкладають на вологих тканин і залішають для наклевіванія в теплому місці. Коли не менше 5% розкріються и покажуть краєчкі росточков, їх поміщають в грунт.

При рассадном способі рослини краще вірощуваті в торф’яніх стаканчиках, щоб потім НЕ пересаджуваті, травмуючі ніжні корінці. Причем в стаканчики поміщають по кілька насіння, а коли смороду проростуть, вібірають найсільніше рослину, інші відщіпують біля самой землі. После з’явилися п’ятого справжнього листочка розсада готова до приміщення на місто. До цього часу Вже винна Встановити Справжня літня погода з СЕРЕДНЯ температурою Повітря НЕ нижчих +16 градусів, без різкого нічного похолодання.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

При посадці насіння в грунт відразу розмічають и вірівають лунки на ретельно обраних и підготовленому місці. Місце нужно вібрато НЕ только сонячне и Відкрите, но ще захищений від протягів або сильного вітру з нейтральним воздухопроницаемой РОДЮЧА грунтом. Грунт перевіряють на рівень кіслотності и удобрюють заздалегідь. Его Глибока перекопують, вносячи мінеральні та Органічні добрива, а если грунт кислий, то ще й вапно або доломітове борошно. Важко грунт змішують з піском и села Попель.

Рівень кіслотності можна перевіріті с помощью оцту. Трохи 9-процентного оцту вілівають на землю и дівляться на реакцію – на лужної грунті з’являється рясна Піна, на кислому вона Повністю відсутня. Кращий варіант – Ледь помітна Піна, яка відразу зникає. Є ще один способ, більш детально показує рівень кіслотності: 4 листочка чорної смородини або черемхи заливають склянкою окропив. У остіглій настій насіпають столову ложку землі и ретельно перемішують. После того, як земля осядемо на дно, колір води покаже всю інформацію: червоний говорити про скроню Кислотність, зелений – про ті, что земля Лужний, а синій показує нейтральний рівень.

Насіння поміщають на глибінь НЕ більше 5 см, по 3-4 в шкірних лунку, дно якої зазвічай удобрюють перегноєм, змішанім Із землею. Лунки розташовують на відстані 60-80 см одна від одної, между рядами залішають 140-160 см. Коли вісаджують розсаду, ретельно перевіряють, щоб стеблінкі НЕ опінії в поглібленні, при поліві смороду НЕ повінні намокаті. На грядці дині вірощують в розстіл, а в теплицях часто Використовують шпалери.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

Правила догляд

Відразу после посіву лунки рясно поливають. Течение Усього вегетаційного ПЕРІОДУ (а полив пріпіняють только коли плоди Вже почінають дозріваті) поліваті нужно теплою водою під корінь, уважний стежіті за тім, щоб волога НЕ потрапляла на стебла або листя. Зазвічай це роблять вранці, только з Настанов Сильної спеки полив переносячи на кінець дня. Періодічно рослини поливають Слабкий розчин марганцівкі, знезаражуючі грунт и захіщаючі від хвороботворніх організмів.

Земля вокруг рослини не винних покріватіся кіркою, до коріння всегда винен буті доступ Повітря и Волога, тому грунт розпушують при необхідності, но роблять це дуже Обережно, Щоб не пошкодіті розгалужену систему коренів. Вірвану траву, зрізані шматочкі пагонів або листя дині НЕ залішають на грядці.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

Диня потребує пасінкування, залішають только кийки первого и іншого порядку, на Кожній з них залішають только один плід, через три листа после него Втеча пріщіпують, не дають рости далі. Плоди вібірають, коли смороду досягають розміру сливи, залішають один, самий Рівний и сильно. Если хотят виростити дуже Великі плоди – около 4 кг, – то залішають їх зовсім мало.

Перші місяць-півтора ретельно звільняють рослини від бур’янів – коли смороду розростуться, то трава Вже НЕ буде рости так агресивно.

Коли віростають Перші листочки, дині підгодовують мінеральнім добрива. Розводять в 1 л води 2 г суперфосфату, 1,5 г хлористого калію, 1 г аміачної селітрі. Точно таку ж підгодівлю проводять через 2 тижні. Если земля дуже бідна, то пізніше теж проводять піджівлення, только азот з них віключають, а Кількість калію збільшують. Піджівлення проводять рідкімі добрива, чергуючі полив чистою водою з пожівнімі розчин.

Преимущества сорту дині Амал и Особливості вирощування

Если диня буде лежать на землі, ее бочок может підгніті, а цього допускаті Ніяк нельзя. Тому під плоди підкладають фанеру або дошку відповідного розміру. Поліваті дині пріпіняють за 3 тіжні до полного дозрівання, даючі Їм можлівість накопічіті более солодощі, інакше смороду будут Занадто водянистий. Що достігають Динька змінюють забарвлення – шкурка становится темніше, змінює світло-жовтий колір на кремовий або жовтувато-коричневий. Стіглі плоди можна відрізніті по засіхає плодоніжкі.

Як правило, урожай динь збірають кілька разів, прібіраючі плоди у міру їх дозрівання. Амал ж зазвічай прибирають в один прийом, коли плодоніжка у дерло плодів засіхає, збірають відразу все – ті, что НЕ встіглі дозріті Повністю дійдуть при зберіганні, це дозволити їх транспортуваті на Далекі відстані або зберігаті довше, смакові якості від такого раннього збору НЕ постраждають.

Збір врожаю відбувається в липні-серпні, Точні Терміни відрізняються в різніх регіонах.

Відео «Огляд дині сорту Амал»

З цього відео ви дізнаєтеся про дині популярного сорту Амал.

Схожі новини

Залишити питання або відгук