Правила и рядки збирання озимого и ярового часник

Озимий часник – тієї, Який сідає на зиму. Зазвічай его збірають через сто днів после того, як над землею з’явилися сходи. Если перевести це в звічні для нас числа, то складання озимої культури Варто займатіся в кінці липня и на качана серпня.

Правила и рядки збирання озимого и ярового часник

Переходіті до збору Варто тоді, коли Нижні листки підсохлі, а Верхні немного пожовклі, оболонки повітряних цібулінок лопнули, и в них проглядаються насіння – бульбочки. Відкопуваті рекомендуються только Досить Великі головки, або ж їх краще Сортувати во время переходу на Збереження заготовок під посадку.

Головне – уважний стежіті, щоб Ваші цібулінкі НЕ дуже легко розламуваліся на зубчики – це ознака того, что рослина Вже перезріло.

Пріскоріті процес збору та вдосконаліті его технологію вам поможет комбайн для збирання часник. Ця машина вітягує з грунту Цибулини разом зі стеблом, очіщаючі его від грудок землі. Зберігаючі баділля для трівалого зберігання, вона в’яже чесночіні в пучки и вівантажує їх валиком для зручності Подальшого збору.

Коли вікопуваті ярої часник

Правила и рядки збирання озимого и ярового часник

Друга назва ярого часник – річний. ВІН начинает дозріваті в кінці серпня, Ближче до качана вересня. Коли ви спостерігаєте пожовтіння стеблінок и листя, то можна буті Впевнений в тому, что часник готов до збирання. Вісіхає Коренєва Шийка, цібулінка тверда и підсохлій. Все це ознака зрілого ярого часник.

Збіраті часник рекомендуються при мінімальній вологості. Найкраще скористати спеціальнім комбайном – це зменшіть серйозні пошкодження під час збору, дозволити провести процес набагато швідше и ефектівніше.

Але, если у вас немає спеціалізованої техніки, то прибирання Цілком реально провести руками. Необходимо зрізаті стріли, немного підкопаті цибулини и Обережно, що не допускаючі травм, війматі чесночіні з землі. Урожай вікладають рядами для того, щоб ВІН підсох течение доби. Потім его збірають в Спеціальне приміщення, де ВІН додатково просушується кілька тіжнів вже зі зрізанімі стебел и корінням. Рекомендується залішаті хоча б сантиметр стебла, и при зрізанні корінців НЕ пошкодіті денцией.

Правила и рядки збирання озимого и ярового часник

Правила зберігання

Зберігання часник не сильно відрізняється від зберігання всех других сільськогосподарських культур. Необходимо НЕ допускаті вісокої вологості в пріміщенні, щоб перешкоджаті розвитку грибка або цвілі. Допустима норма – від сорока до п’ятдесяти відсотків. Потрібно стежіті за тім, щоб в пріміщенні булу нормальна вентиляція. З Огляду на ті что Найкраще зберігаються Великі цибулини, рекомендується перед закладкою на зберігання Сортувати урожай за розміром.

У Домашніх условиях цею овочей зберігають в косах або вінках, по п’ятнадцять або сімнадцять цібулінок. Альтернативою цьом способу є зберігання в пучках, або маленьких віники. Пов’язуючи цибулини в невелікі волоті, їх підвішують під стелю, вібіраючі найменша волога кут.

Відео «Коли і як прибирати часник»

З цього відео ви дізнаєтеся все про збір врожаю часник.

Схожі новини

Залишити питання або відгук