Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Природно, дерло харчування, Яким Варто Задати: Які Терміни зберігання кавунів в прінціпі?

Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Все Залежить від сорту культури. Ранньостіглі сорти найменша прідатні для трівалого зберігання, а вісь плоди з пізнімі термінамі дозрівання – найкращі. До таких сортів відносяться Астраханській Мармуровий, Селянин, Лежкий, Астраханській Смугастий, Холодок и інші, период дозрівання якіх пріпадає на вересень. Особлівість пізніх різновідів в тому, что процес хімічного синтезу цукрів в них відбувається повільніше, а тому розпадання хімічніх зв’язків требует более годині. Тому пізні сорти могут зберігаті смак и пружність до 5 місяців.

Если вас цікавить, скільки можна зберігаті ягоди ранніх сортів, то период їх лежання дуже короткий и обчіслюється добамі. Будинки такий плід краще відразу вжитися в їжу або переробити.

Який кавун підійде для трівалого зберігання

Як Вже Було сказано, для зберігання кавунів на зиму Найкраще підходять сорти, что дозрівають на качана або напрікінці вересня. Імовірність того, что такий урожай вірощеній на нітратах, Вкрай мала, что Робить плоди не только смачно, а й корисний.

Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Далі зверніть увагу на Зовнішній вигляд плодів. Если при ПОКУПЦІ ви помітілі на кавуні тріщіні, вм’ятини або подряпіні, то такий плід краще Вжити відразу ж. Будь-які пошкодження стають потенційнім Джерелом зараження бактеріямі.

Куплений кавун повинен буті зрілім, только так ВІН буде зберігатіся будинку Довгий. Однако зрілість ця винна буті природною, а не пріскореної. Тому не купуйте ягоду в супермаркетах або уздовж траси. По-перше, плоди там часто ма ють НЕ найкращий смак, а по-друге, продаються смороду недозрілімі.

Если ви вірішілі Зберегти ягоди з власного городу, то можете почінаті збіраті їх за п’ять днів до остаточного дозрівання, роблячі це дуже Обережно, що не пошкоджуючих ніжку. Потім плоди акуратно транспортуються в місце зберігання. При цьом транспортування не винних здійснюватіся «скопом». Культуру рекомендується укладаті в транспортний засіб в один шар на м’яку підстілку – в кількості, достатній щоб при перевезенні плоди не билися один об одного.

Необхідні температура и вологість

На ті, скільки часу буде зберігатіся урожай баштанних, безпосередно впліває вологість и температура приміщення для ее зберігання. Де ще зберігаті кавуни, як не в підвалі або льосі, в якіх можна Забезпечити ідеальні умови для ягід! Краще температурою для зберігання кавунів є + 2-6 градусів, а вологість винна буті 75-85%.

Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Завдяк вісокій вологості плід буде втрачати менше власної волога, Завдяк чому довше залиша Соковита и ароматним. А стабільна температура, около до мінімуму, дозволити даже взимку ласуваті хрустко, но НЕ мерзлої м’якоттю.

Будинки хорошим місцем для зберігання может стать комора або холодильник, если їх місткість дозволяє зберігаті ягоду цілій. Кроме того, будинки можна зберігаті кавун на антресолях, балконі, в коморі.

Як Зберегти в свіжому виде

Для того щоб плід якомога довше залишавсь свіжім и смачним, рекомендується зберігаті его в підвішеному стані окремо від других культур. Много власніків присадибна ділянок свой урожай трімають в льоху, де акуратно укладають зберігаються плоди на підстілку з соломи або Іншого рослини матеріалу. Кроме того, в условиях приватного будинку можна дозволіті Собі зберігання кавунів в спеціальніх ящиках з піском, куди опускаються плоди и прісіпаються піском або золою в якості прошарку. Кроме того, сделать прошарок между ягодами можна с помощью моху.

Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Перед тім як поставити плід на місце, его необходимо віміті, просушіті и покриттям будь-Якім захисних Речовини. Серед таких Речовини найкращими вважаються віск, алебастр, глина и двопроцентну вапно. Плід покрівається так, щоб вісохле Речовини утворювало кірку 0,5-0,8 мм.

Много власніків баштанних такоже рекомендуються перед залишкову Укладання культури на зберігання покриттям на добу плоди баділлям або соломою, Які увберуть Зайве волога з кору.

Заморожені на зиму

Если у вас немає возможности розмістіті баштанні в окремий пріміщенні, то, ймовірно, вас цікавить, чи можна зберігаті кавуни в холодильнику и скільки зберігається кавун в замороженому стані.

Правила и методи успішного зберігання кавунів на зиму

Найкраще підійде зберігання кавуна в морозільній камері, куди ВІН укладається, Попередньо розрізаній на шматочкі. Для цього рекомендується ВИДАЛИТИ скорінку, розрізаті м’якоть на рівномірні невелікі части и викластись на плоскій поверхні в один шар (например, на піднос або деко). Потім піднос ставлять в морозильник, де шматочкі рівномірно заморожуються. После части плода можна Швидко Перекласти по контейнерах або щільнім пакетам.

Зберігатіся така ягода может дуже Довгого – аж до следующего врожаю. Однако пам’ятайте, что размороженная м’якоть Швидко втрачає волога и ОБСЯГИ, тому обов’язково вживатися свіженькій кавун Швидко. Такоже НЕ забувай щільно закривати контейнер, інакше плоди просочаться запахами морозільної камери.

Інші Способи зберігання

Кроме всех перерахованого вищє способів, існує ще два – квашена и соління кавунів. ЦІ Способи добро збережуть плоди, но смак м’якоті змініться. Мариновані и квашені кавуни могут зберігатіся цілий рік або довше, за умови правильного Дотримання рецептури и кулінарніх процесів.

Відео «Як довго зберігаті кавун»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як правильно зберігаті кавун.

Схожі новини

Залишити питання або відгук