Перш чем Зупинити свой вибір на конкретному сорті коренеплоди, Варто вівчіті основні групи Бурякова різновідів.
Цукрова. Спеціфічні РІСД овочей – біле забарвлення овочей и вітягнута конусної форми плодів. Зазвічай Такі плоди Використовують для виробництва цукру. Пояснюється це тим, что солодка частина стає менше чверті коренеплоди.
Кормова. Ее овочі ма ють великий розмір, смороду найчастіше службовців їжею для Великої худоби. Смаку у такого буряка немає, проти в ньом містіться велика Кількість клітковіні.
Листова, яка характерізується активним Формування Пишний баділля. Зелена частина рослини за смаком нагадує шпинат, при цьом в ній много корисних Речовини. Цей Різновид НЕ дуже ширше в стране, тому Городник вірощують ее Досить Рідко.
Столовий буряк – найбільш затребуваній вид овочей. Его вірощують практично на всій территории країни. Форма овочей может буті різноманітною. Колір коренеплоди варіюється від рожевого до насіченого темно-червоного.
Дачники в основному вірощують самє столовий буряк. Тому Варто уважний Розглянуто спеціфіку самє такого коренеплоди.
Відео «Сорти»
З відео Ві дізнаєтеся характеристику багатьох сортів буряка.
Сорти для підмосковніх ділянок
Як и будь-який овочей, буряк поділяють на групи:
- Ранні сорти (вегетація таких рослин триває около 3 місяців, а Використовують їх відразу после збору, так як смороду НЕ здатні Довго зберігатіся).
- Середньостіглі культури з вегетаційнім періодом до 4 місяців. Такий овочей здатно зберігатіся без пошкоджень и Шкоди для него. Кроме того, не страшна Йому и посуху.
- Пізні сорти. Такі рослини ростуть и дозрівають в течение 5 місяців. Пізні плоди здатні до трівалого зберігання без Втрата своих позитивних властівостей.
З урахуванням кліматичних умов, притаманних Підмосков’ї, можна віділіті Такі найбільш Прийнятні для вирощування в РЕГІОНІ сорти:
- Ранні: Російська однонасіннєвій, Болівар, Червона куля, Регала, мода, Детройт, Ліберо и інші;
- середньостіглі: Єгипетська плоска, Борщова, Корнел, Деликатесная, Багряний куля та інші;
- пізні: циліндра, Ренова, Командор и т.д.
Ранні сорти
Бікорес. Овочі різновиди дуже пріємні на смак, тому Такі коренеплоди широко застосовують в кулінарії. М’якоть такий буряка Насіч-червона. Вага кожної, в Середньому, 200 – 300 грамів. З одиниці площади можна зібраті до 9 кілограмів урожаю.
Червона куля. После того як з’являться Перші сходи, после Закінчення 3 місяців, можна Вже буде збіраті овочей. Форма таких плодів кругла, м’якоть – темно-червона, володіє пікантнім смаком. Маса овочей может максимально досягаті 500 грамів. Урожайність сорту – до 12 кілограмів з одиниці площади.
Мода. Ця буряк здатно добро переносіті пересаджування, тому при проріджуванні «Зайві» особин годі й ніщіті, а просто переміщаті на нове місце проживання. Колір м’якоті мода – бордовий. Маса однієї буряка – 350 грамів. Вегетаційній период рослини – около 80 днів.
середньостіглі різновиди
Дейтройт Прийнято вважаті вісоковрожайніх. Такому овочей властіва кругла форма и бордовий забарвлення м’якоті. При цьом їхня вага максимально досягає 250 грамів. Головні Особливості Детройті – стійкість до знижених температур, хороша здатність до зберігання, широке! Застосування в консервації.
Бордо 237. Найбільш популярні сорти з відміннімі Смакова якости. Форма плодів кругла, колір – темно-червоний. Маса однієї буряка складає від 250 до 500 грамів. Плюсами сорти є: хороша переносимість холодів, відмінні показники лежкості и стійкість до недугам. Урожайність сорту ставити 8 кілограмів з одиниці площади. Овочі широко Використовують в консервації, а такоже для Приготування різніх страв.
Борщова. Стіглість плодів сорту настає через 3 місяці после з’явилися дерло паростків. М’якоть плодів сорту має червоний колір. Коренеплід здатно зберігатіся всю зиму, чи не втрачаючі своих Особливе.
Бича кров – сорт, Який має постійну врожайністю, стійкістю до холодів, Відмінною лежкістю в зимовий час. Овочі круглі, Насіч-червоні. Вага кожного плоду может досягаті до 200 грамів. Найчастіше урожай Бічачої крови консервують.
Багряний куля. Дозріває сорт за 4 місяці. Плоди за формою нагадують кулю масою до 250 грамів КОЖЕН. Особливе лежкостью сорт не має, однак широко застосовується в кулінарії.
Правила Вибори насіння
После того як сорт буряка для посадки БУВ избран, перед Городник вінікає нова проблема. Проблема Вибори якісного посівного матеріалу. Для того щоб швідше и правільніше вібрато насіння, Варто дотримуватись кількох простих рекомендацій:
- районовані насіння могут мати різний вегетаційній период;
- баділля винна формуватіся у виде правильної розетки, розташованої около коріння;
- Корінець баділля не винних буті потовщенім у життя без основи;
- м’якоть овочей, яка має рівномірній однорідній забарвлення без прожилок – ще одна ознака, что свідчіть про якість сорту;
- овочі невелікі з низьким вмістом цукрів та других корисних Речовини;
- буряк, нагадує за формою веретено або циліндр, з більшою ймовірністю зів’яне або зіпсується во время зберігання, чем плоди Іншої форми;
- для! застосування в кулінарії найбільш Прийнятні плоди буряка Середніх Розмірів, Які ма ють круглу, злегка сплюснутую форму.
Як нужно вірощуваті
Для збору багатого врожаю нужно Здійснювати правильне вирощування буряка и догляд за нею. Для цього Варто враховуваті деякі фактори:
- Щорічно буряк на ділянці Варто вісаджуваті на новому місці.
- Грунт для посадки овочей нужно почінаті заготовлюваті ще з осені: у цею период грунт перекопується на півметрову глибінь.
- После формирование дерло паростків, міжряддя Варто розпушіті, прорідіті все сходи та патенти обов’язково. Перший раз процедура проводитися после формирование парі листя на молодих особин. Повторна процедура проводитися после формирование 4 – 5 листків, при цьом Варто дотримуватись відстань между посадки не менше 0,06 – 0,1 метра.
- Удобрюваті овочей треба кілька разів: на початкових етапі розвитку рослини требует азотних підгодівлі, в фазі дозрівання – калійніх. Для Поліпшення показніків врожайності допустима підгодівля розчин води и кухонної СОЛІ. Варто пам’ятати, что надлишок азоту провокує Утворення Всередині коренеплоди прожилок и пустот.
Отже, вирощування буряка в Підмосков’ї має свою спеціфіку. Для Отримання багатого врожаю враховуваті Варто все – від сорту до підгодівлі. Тому тім, хто зважівся на вирощування культури в условиях Підмосков’я, нужно уважний вівчіті основні спеціфічні моменти процесса.
Відео «Тонкощі вирощування»
У відео будут розказані всі тонкощі вирощування буряка.