Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Батьківщиною рослини є тропікі Південно-Східної азії, де воно зустрічається в дикому виде. Окультурені форми Бенінказа широко пошірені в Китаї, Индии, Японії та других азіатськіх странах, де культура вважається НЕ только ціннім харчовим продуктом, но и лікарськім засоби, что рятує від багатьох хвороб. Бенінказа або бенінказа є Швидко Зростаючий стелиться Однорічна з добро розвинення кореневіщем. Стебла рослини грановані, тонкі по всій довжіні (їх товщина порівнянна з олівцем), в довжина могут досягаті 4-х м. Листя в порівнянні з іншімі видами гарбузів невелікі, округлі, як у огірка.

Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Квітки такоже схожі на огіркові, складаються з 5 пелюсток, только набагато більші – 8-15 см в діаметрі. У период Цвітіння гарбузове грядки віглядають дуже декоративно: жовто-оранжеві ароматні Суцвіття на тлі яскравої зелені створюють Незабутній контраст и привертають много комах. Плоди Бенінказа ма ють вельми Незвичайна описание.

У незрілому виде їх можна сплутаті з кабачком – смороду Такі ж зелені, довгасті, вкріті тонкою щетиною и липким нальотом. Візріваючі смороду стають гладкими, шкірка потовщується и покрівається щільнім восковим шаром, что захіщає гарбуз від пошкоджень и Втрата Смакова якости. М’якоть гарбуза біла, солодка и Соковита, має лікувальні Властивості.

Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Бенінказа представлена ​​в декількох різновідах, что відрізняються розмірамі, формою плодів, а такоже термінамі дозрівання. Вона может буті округлої, довгасто-овальної або Довгий як цукіні. Термін дозрівання варіюється від 60 до 120 днів, в залежності від сорту и кліматичних умов, но в більшості віпадків Бенінказа – це зимова поздносозревающіх гарбуз, збір якої проводитися не Ранее жовтня.

Завдяк Товстого кулі сизого воскового нальоту плоди чудово зберігаються в Домашніх условиях около 2-3 років. В їжу прідатні молоді плоди и зрілі. Молоді гарбуза вжівають як кабачки: смажать, марінують, тушкують з овочами, фаршірують м’ясом. Стіглі плоди відрізняються більш Соковита солодки м’якоттю и Використовують в основному для Приготування цукатів, но кож з них готують відмінні гарячі закуски и даже супі.

У м’яких тропічному кліматі бенінказа может досягаті ваги 10 кг, но в наших широтах, даже при ретельному догляді и дотріманні агротехніки, ее маса Рідко перевіщує 5 кг. Збір дозріліх плодів проводитися в течение жовтня місяця.

Зберігаті гарбуз нужно не в холоді, як ми до цього звіклі, а в теплі, краще Всього в кімнатних условиях.

Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Особливості вирощування

Гарбуз Бенінказа, описание якої представлено вищє, дуже теплолюбива и в міру прімхліва. З Огляду на Цю особлівість, вірощуваті культуру краще через розсаду, так як ніжні паростки могут НЕ вітримати Весняних заморозків на поверхні. Альо и в цьом випадка не все так гладко – Городник, Яким НЕ з первого разу удалось отріматі нормальний урожай, відзначають, что пересадку Бенінказа такоже переносити погано. Тому краще спробуваті ее все-таки посадити відразу в грунт, вікорістовуючі Різні способи утеплення: плівкове Укриття, тепла грядку.

Для посадки слід вібіраті ділянку, де много сонця и немає вітру. Грунт під грядку бажано завчасно перекопаті, внести перегній (5-6 кг / м²), фосфорні та калійні добрива по 20-40 г / м². Садить насіння або розсаду можна только в добрі прогріту землю. Відстань между рослинами нужно розраховуваті так, щоб для кожного куща відводілося НЕ менше 1,5 м² площади. До попередників и сусідам бенінказа НЕ вимогливий – может рости поряд з іншімі Гарбузова культурами.

Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Догляд за нею потрібен такий же, як и за іншімі Гарбуз: регулярні поливи, розпушувань та прибирання бур’янів, 1-2 підгортання. Довгі батоги нужно прісіпаті землею – це зміцніть кущ и забезпечен его Додатковий харчування. Частина Зав’язь краще ВИДАЛИТИ, залиша на кущі 2-3 найбільшіх.

Плюси и мінусі сорти

Здатність до трівалого зберігання, что дозволяє насолоджуватіся Корисна продуктом в течение трівалого годині, безсумнівно, є основною перевага Бенінказа. Подібнімі характеристиками может похвалітіся хіба что гарбуз вітчізняної селекції Грибовський зимова, и то вона может лежать только до нового врожаю. Тому з’явилася нового екзотичних сорти віклікало підвіщеній Інтерес городніків.

Кроме цього, гарбуз Бенінказа має лікувальні Властивості. Практично всі ее части – м’якоть, насіння – з успіхом застосовуються в народній медицині Східних стран. Например, в Китаї м’якоть Використовують як жарозніжувальній, болезаспокійлівій и сечогінній засіб. Насіння гарбуза Надаються тонізуючу дію, Використовують для лікування нервово захворювань, а в підсмаженому виде є ласощі.

І, Звичайно ж, кулінарна Цінність – це самє та якість, за Пожалуйста сорт Бенінказа вірощують у нас. Молоді плоди можна вжіваті даже без термічної обробки, готувати салати и холодні закуски. Дозрілі гарбуза гарні в запіканках, супах, гарячих овочевих стравити, кашах, а такоже у виде солодких и корисних ласощів: соків, цукатів.

Особливості вирощування солодкої зімової гарбуза Бенінказа

Про Недоліки Бенінказа судити складно, оскількі продукт для нас не зовсім звичних, но єдине, что можна відзначіті – це нізькі адаптаційні возможности. Бенінказа погано переносити нізькі температури, в тому чіслі поворотні заморозки, властіві нашому клімату. А в ІНШОМУ сорт дуже перспективний.

Відео «Бенінказа або бенінказа»

У цьом відео ви почуєте опісі гарбуза сорту Бенінказа.

Схожі новини

Залишити питання або відгук