Особливості вирощування пекінської капусти

Пекінська капуста – це Дворічна рослина сімейства хрестоцвітніх, Пожалуйста зазвічай вірощують як Однорічна. Вона буває листова, полукочанние и кочення. Цей овочей формує листову розетку або, як ми более звіклі Бачити, пухкій качан подовженої форми. ВІН складається з ніжніх Соковита немного гофровані листів жовтувато-зеленого кольору з хвілястім краєм, посередіні шкірного є Соковита до кріхкості біла широка прожилка.

Особливості вирощування пекінської капусти

Корисний мінерально-вітамінний склад и незмінно ніжний смак листя в поєднанні з малою кількістю калорій відразу Зроби Цю іноземку приймемо наших салатів. Пекінська капуста складається з харчових волокон, Білка и дуже потрібніх нашому організму макроелементів: калію, кальцію, магнію, фосфору. Є в ній залізо, цинк, марганець, йод, фтор, мідь – Мікроелементи, Які легко засвоюються и роблять нас здоровіше. А велика Кількість вітамінів А, В, С, Е, К здатно замініті полівітамінній комплекс з аптечного бульбашки.

Завдяк такому складу китайська капуста при регулярному вжіванні позбавіть від авітамінозу та анемії, знизу можлівість віразковіх и онкологічніх захворювань, оздоровити серцево-судинна систему и печінку, прізведе в порядок нерви и нормалізує Кількість цукрів у крови. Чи не дарма на Батьківщині – в Китаї – вважають, что вона продолжает життя.

Особливості вирощування пекінської капустиОднако, при підвіщеній кіслотності шлункового соку и при загостренні будь-якіх захворювань шлунково-кишково тракту краще утріматіся від ее вживання. Хоч смороду входити в Різні Дієти для лікувального харчування, Занадто много ее Їсти НЕ бажано, втім, як будь-яку капусту.

Відео «Вирощування капусти»

У цьом відео досвідчені Городник розповідають, як правильно вірощуваті капусту даного сорту.

Особливості вирощування

Зрозуміло, что за такой Великої кількості достоїнств наші дачники не могли Залишити байдужим до ее вирощування. Тім более, что виростити ее можна у відкрітому або захищений грунті Досить легко даже при короткому літі. Короткий вегетаційній период, что НЕ прімхлівій характер – чого ще можна бажати? Пекінська капуста Найкраще зростанні при температурі від +15 до +20 градусів, если температура впадаючи нижчих +13 градусів, ВІН просто Припін зростання, а если підніметься вищє +24 градусів, то перестану нарощуваті листя, а відразу пустити стрілку, поспішаючі обзавестися насінням. З такими Вимогами вона прекрасно вірощується НЕ только в Середній смузі, но и на Уралі у відкрітому грунті, причому зазвічай фермери и дачники збірають по 2 врожаю.Особливості вирощування пекінської капусти

Є Ранні сорти, смороду дозрівають через 40 – 55 днів после посіву, це, например, «Помаранчевий мандарин», «Веснянка», «Астен», «Спрінкін». Смороду формують хитання примерно в 1 кг вагою. Трохи довше достігають середньо-стіглі сорти, примерно 60 днів. Найвідоміші среди них – це «Келих», «Білко», «Ворожка». Смороду формують більші хитання – до 2-х з гаком кілограмів, а «Ворожка» славиться тім, что практично НЕ стрілку. Пізні сорти «Російський розмір» и «Ніка» славляться дуже великими хитання, понад 3 кг. Смороду дозрівають до 80 днів, причому вітрімують осіннє зниженя температури. Великою популярністю корістується Середньостиглий сорт «Любаша», ВІН славитися пріємнім смаком и тім, щось не поспішає віпускаті стрілку.

Пекінська капуста любити волога, но при вірощуванні нельзя допускаті застою води. Вона Цілком здатно пережитого зниженя температури Повітря до +3 градусів, насіння могут зійті даже при температурі +5 градусів, но в Домашніх условиях краще создать Їм температуру + 20 або +22 градусів, а до з’явиться шести справжніх лісточків бажано подовжуваті світловій день с помощью ламп денного світла до 12 годин. А у Відкритий грунт вісаджуваті Найкраще, коли температура Повітря стабільно піднялася до +16 або даже +18 градусів. Особливо це стосується ранніх сортів.Особливості вирощування пекінської капусти

Найчастіше китайська капуста вірощується розсаднім методом, но ее можна вісіваті прямо на грядку, Завдяк такому нетрівалого вегетаційного ПЕРІОДУ. Перед посівом бажано перевіріті насіння на схожість, це легко робиться: нужно просто покласти кілька насіння на вологих марлю, закрити нею ж и підтрімуваті волога в кімнатних условиях. Якісне насіння проростає через 3 або 5 днів. Если цього НЕ відбулося, слід найти інші.

Ніяк обробляті насіння перед посівом НЕ нужно, просто поглібіті їх на 1 або 1,5 см в грунт, полити. Оскількі смороду НЕ люблять пікіровку и пересадку, Найкраще використовуват торф’яні стаканчики, в якіх паростки потім и вісадіті у Відкритий грунт. Грунт складають так – беруть в рівніх частин Дернову и торф або змішують перегній з кокосовим субстратом.Особливості вирощування пекінської капусти

У кожен стаканчик поміщають 2 – 3 насініні, через 3 – 4 дні смороду що сходив, а потім, после з’явилися лісточків залішають один найсільнішій паросточок. До з’явиться сходів краще тримати їх в темному и теплому місці, поліваті так, щоб грунт НЕ вісіхала. З з’явилися сходів, їх переносячи на світло. Зазвічай посівом займаються в кінці березня або в кінці червня для тих сортів, чий урожай хотят Зберегти якомога довше. Через місяць после з’явилися паростки їх пересаджують на грядку.

Если є бажання виростити капусту для салату в Домашніх условиях, можна сделать це на підвіконні всього за 1 місяць, только нужно купити насіння «хибинских».

як доглядаті

Ця капуста, як и будь-яка Інша, добро зростанні после огірків, моркви, часник и цибулі. Добре, если на підготовленої для неї грядці спочатку виростити сидерати, а потім Вже вісадіті ее розсаду. Вона любити Легкі нейтральні грунту, грядки з осені удобрюють перегноєм або компостом, золою, якові можна вносіті в лунки и при посадці. Сідаючого розсаду в землю по Самі листочки, на відстані 40 см один від одного. Ранні посадки можна закрити на тиждень – іншу також неткані полотна. Це вбереже ее НЕ только від небажаним похолодання, но и от самого непріємного шкідніка – хрестоцвіті блішкі.Особливості вирощування пекінської капусти

Через 2 тижні после висадки розсаду мульчують, щоб утрімуваті волога и захіщаті посадки від бур’янів. Поливають зазвічай раз на тиждень, при підвіщенні температури – Частіше, важліво, щоб волога проникала на 20 см в землю. Китайська капуста не требует особливого догляд, при вірощуванні ее поливають, піджівлюють, рихлять вокруг неї грунт, прибирають бур’яни, захіщають від шкідніків – все, як з будь-Якім іншім видом капусти.

Ріхліті землю обов’язково нужно после поливу або дощів, Щоб не утворілася Земляна кірка. Підгодовують зазвічай 2 або 3 рази за сезон, причому ту, что садили пізніше, підгодовують менше. Для цього Використовують розчин коров’яку (десятикратний) або пташиного посліду (двадцятікратній), трав’яні настої. Для Краще формирование качанів їх обпріскують розчин борної кислоти.Особливості вирощування пекінської капусти

Слимаков, равлики и хрестоцвіті блішкі могут завдаті Шкоди врожаю, если з ними не боротися. Для ПРОФІЛАКТИКИ и БОРОТЬБИ Використовують села золу – нею посіпають (опудривают) посадки и землю вокруг або поливають все це зольним розчин. Ще можна використовуват тютюн, гірчицю и Гостра перець. Відлякують шкідніків запахи помідорів, часник, цибулі, календули, петуній, їх можна садить среди капусти. При необхідності застосовують Біопрепарати «Фітоферм», «Бітоксібацілін», если ви втечеть до хімікатів типу «Актара», то пам’ятайте, что їх можна використовуват НЕ пізніше чем за місяць до збирання врожаю.

Особливості вирощування пекінської капусти Особливості вирощування пекінської капусти Особливості вирощування пекінської капусти

Зрізають Щільні хитання, весняні їдять відразу, а літні можна покласти на трівале зберігання, їх загортають харчових плівкою и трімають при температурі НЕ вищє +5 або +7 градусів.

Відео «Вирощування розсади капусти»

У цьом відео показуються основи вирощування и секрети врожайності капусти.

Корисна дізнатіся:

Коментарі та питання

Я кілька років тому ще решила спробуваті виростити Ранній сорт, Спокуса корісністю пекінкі. Вийшла чудово. З тих пір щорічно вісаджую кілька сортів, правда потроху, тому что у неї один недолік – зберігаті Довгий не можна, а Їсти хочеться самє свіжу.

Так ось зберігаті ее погано, найсмішніше, что вона и в холодильнику растет, если покласти розрізаній качан.

Ну чому все так люблять екзоти садить, если є наша рідна білокачанна капуста? Вона теж корисна Неймовірно.

Схожі новини

Залишити питання або відгук