Особливості вирощування брюссельської капусти

Спеціфічнімі для сорту є витривалість и стійкість до холодів. Брюссельська капуста не має рівніх за вмістом пожівніх Речовини и харчової цінності. Тому культура є Досить популярну среди городніків. Однако брюссельська капуста вирощування и догляд має свою спеціфіку, якові необходимо враховуваті.

Опис и характеристика сорту

Брюссельська капуста – представник хрестоцвітніх, Дворічна рослина. Стебло культури потужній и довгий, листя Дрібне, ма ють сіро-зелене забарвлення. В пазухах листків утворюється безліч качанів. Колір з’являється на іншому году життя. Насіння має форму Кулі, смороду Досить маленькі и Довго залішаються прідатнімі для посадки.

Особливості вирощування брюссельської капусти

Доросла особин рослини відмінно переносити холод. Найбільш комфортним для вирощування культури є температура від 12 ° до 22 °, проти розвиток овочей НЕ вповільнюється и при 8 ° и при заморозках. У зв’язку з ЦІМ вірощуваті рослину в Деяк странах можна и взимку. Брюссельська капуста дуже любити волога. Однако, Завдяк розгалуженому корені, овочей НЕ шкодить Тимчасовий дефіціт води. Во время Всього циклу розвитку, Який складає 5 місяців, овочей нужно много світла. Важлівім є и якість грунту.

Відео «Посадка розсади капусти в грунт»

У цьом відео досвідчені фермери розповідають, як правильно вісаджуваті розсаду даного сорту капусти.

Підготовка ґрунту до посадки

В цілому технологія вирощування цього сорту капусти схожа з агротехнікою білокачанної. Через ті, что цикл розвитку овочей Досить довгий, краще утріматіся від безпосередно вирощування культури у відкрітому грунті. Краще почату з розсади.

Сіяті насіння в неглібоку Ємність нужно почінаті в березні. Як грунту Варто використовуват слабокислу, нещільній землю. Сугліно грунт нужно розбавіті торфом в пропорції 1: 1. низинного торфу зазвічай темний и важкий, что має кисле середовище. У такому субстраті з’явилися паростків дочекатіся дуже Важко. У зв’язку з ЦІМ в грунт додаються кісткову або доломітове борошно. Вапно для ціх цілей краще НЕ застосовуваті, тому что вона втрачає ефективність.Особливості вирощування брюссельської капусти

Если розсаджування паростків в Майбутнього планується, сіяті насіння можна Досить густо. Если немає – відстань между майбутнімі особин має буті не менше 3 сантіметрів. Насіння нужно вісаджуваті в лунки Глибина в один сантиметр. Для з’явилися паростків накріваті сіянці не вимагає, краще підтрімуваті температуру навколишнього середовища – 5 °. После з’явилися паростків температуру треба збільшити, но НЕ более, чем до 18 °. Як только сформуються Перші листя, розсаду можна пікіруваті.

Технологія посіву и розсадження

Дрібна кочення капуста (друга назва брюссельської, Пожалуйста вона получила через розмір своих качанів) буде рости только в заздалегідь підготовленому відкрітому грунті. Тому ще восени грунт нужно перекопаті, розпушіті и підгодуваті органікою, суперфосфатом и калійнімі добрива.

Навесні грунт розпушують повторно и удобрюють сечовіною. Тільки после цього відбувається формирование грядок. У відкрітому грунті розсада начинает проростаті после ее пересадки на качана травня. На 60 сантиметрах площади Досить вісадіті 5 молодих рослин. Землю вокруг шкірного саджанця та патенти утрамбуваті, прітіскаючі при цьом коріння.Особливості вирощування брюссельської капусти

У пространстве между рядами можна виростити більш Ранні овочі. Например, огірки, Які відмінно поєднуються з ЦІМ сортом овочей. Однако успешно виростити брюссельську капусту на территории, де до цього росли інші хрестоцвіті, нельзя. Хороші попередники для культури – бобові, пасльонові и коренеплоди. Брюссельська капуста віснажує землю, тому вірощуваті ее на одній и тій же территории можна только раз в 4 роки.

Виростити овочей и зібраті его багатий урожай можна только розпушіті после висадки розсади грунт и здійснівші пару підгодівлі молодих саджанців. Через тиждень на місця не прижилися рослин Варто вісадіті інші паростки, Які залишились в контейнері.Особливості вирощування брюссельської капусти

Істотній Вплив на успіх вирощування культури надає боротьба з бур’янами в міжряддях. Такоже ЦІ ділянки та патенти ріхліті, підтрімуючі, таким чином, правильний режим зовнішніх умов. За весь цикл розвитку культури ріхліті землю Варто до 6 раз (Вперше после висадки паростків). Підгортаті культура не Варто, так як можна засіпаті листя, в пазусі якіх ростуть хитання.

Для прискореного розвитку плодів верхню нирку та патенти обріваті. Процедуру проводять в кінці серпня – качана вересня. Це спріяє прискореного дозрівання плодів.Особливості вирощування брюссельської капусти

Кількість полівів варіюється в залежності від клімату регіону. На Півночі за все літо стоит провести Всього пару-трійку зволожень, а вісь на Півдні їх Кількість збільшується до 5.

Піджівлення Надзвичайно Важливі для овочей. Першу слід провести после качана зростання розсади после ее висадки. Добриво має такий склад: 20 г азоту, 20 грамів фосфору, 20 грамів калію на відро води. Повторно процедуру можна провести розчин з таким же складом, но в ІНШОМУ співвідношенні: 30:25:30.

За кілька тіжнів до запланованої прибирання плодів Варто почату обріваті верхню нирку и листя. Маленька культура Повністю формує свои хитання в Жовтні. Саме тоді и Варто їх збіраті. Причем почату треба з ніжніх плодів, давши можлівість верхнім доспеть.

Особливості вирощування брюссельської капусти Особливості вирощування брюссельської капусти Особливості вирощування брюссельської капусти

На качану листопада останні плоди та патенти обріваті або зрізаті зі стеблом. У такому виде урожай зможу зберігатіся довше: до лютого. Зрубані овочі можна прікопаті в грунті теплиці або Віднести в підвал. У такому виде капуста продовжіть своє зростання, Завдяк пожівнім Речовини стебла.

У холодильнику зберігаті врожай культури годі й более двох місяців. Продовжіті цею период можна, помістівші рослина в "Нульовий зону».

Боротьба з хворобою и шкіднікамі

За весь цикл свого розвитку брюссельська капуста піддається різнім захворюванням и нападу шкідніків:

  1. Фузаріоз – хвороба, яка атакує листя культури. ЦІ органи рослини зазвічай жовтіють и в’януть. Перемогті недугу поможет біопрепарат «Тріходерміну». В особливо важка випадка необходимо! Застосування хімічніх Речовини.
  2. Віруси можна розпізнати, яка глянули на листя овочей: на них з’являються жовті цяткі. Лікуваті Такі захворювання непросто, тому краще провести комплексну профілактику. После збору врожаю Варто ВИДАЛИТИ всі Залишки рослин: баділля и листя и кілька років НЕ вірощуваті на территории хрестоцвіті.
  3. Борошніста роса. Розпізнати ее можна по білому нальоту, Який зазвічай «атакує» листя рослини. Заражені зелені части культури треба обріваті и зніщуваті. Избежать недуги можна, если в дощових літо накріваті овочей плівкою.
  4. Капустяна кила – найбільш небезпечне захворювання. Недуги провокує засіхання рослин даже при сприятливі условиях. Такоже на їх корінні з’являються здуття. Ураження землю слід Негайно ВИДАЛИТИ!
  5. Гусеніці-Шкідники обожнюють поїдаті листя капусти. Тому после висадки культури ее необходимо Накритий також неткані полотна. Если ж паразити все-таки атакувалі, та патенти, підніматі листя и шукати гусениць, а после відаляті вручну.Особливості вирощування брюссельської капусти

Отже, брюссельська капуста – дуже корисний овочей. Тому его Варто вірощуваті и вжіваті в їжу. Однако перед ЦІМ Варто вівчіті всі Особливості агротехніки: коли вісаджуваті, як поліваті, Чи варто обріваті листя и Які підгодівлі Варто застосовуваті.

Відео «Вирощування екзотічної капусти на городі»

У цьом відео показують, як правильно вірощуваті брюссельській сорт капусти.

Корисна дізнатіся:

Коментарі та питання

Капустяна кила – Справжня напасть! І вівесті ее дуже складно, и вірощуваті на заражених теріторіях кілька років Нічого нельзя. Я якось зіткнулася з нею. Моя вам порада – НЕ лінуйтеся, робіть комплексну профілактику захворювання!

Схожі новини

Залишити питання або відгук