Антонівка є головний Яблуневий сорт России. Під цією назв ховається кілька різновідів, Які об’єднуються в такий опис:
- Ранньозімовій сорти;
- сільнорастущее дерево, Пожалуйста здатно віростаті на значний висота;
- крона овальна. З ВІКОМ вона становится кулястої;
- Гілки ма ють коричневий кору. Смороду підняті вгору;
- характерно обростання гілок кольчаткамі, на якіх зосереджено плодоношення;
- яйцеподібні листя Яскрава зеленого кольору;
- квіти Великі. Для них характерна блюдцеподібна форма. Смороду ма ють білий колір зі Слабко Рожеве відтінком.
Дерево начинает плодоносіті на 3-4 рік. Хоча можна добиться плодоношення и у дворічного дерева. Плоди цього виду ма ють такий опис:
- середній або великий розмір;
- округла або слабоуплощенная форма. Такоже характерна одномірність;
- колір шкіркі Залежить від різновіду. Яблука могут буті Золотисті, зеленувато-жовті, жовті, з рум’янцем и т. Д
- на дотик шкірка гладка;
- м’якоть жовтого кольору. Вона м’яка и має солодкий смак з невелика кислинкою. Через ее щільності яблука могут зберігатіся довше Деяк других відів;
- плоди характеризуються Яскрава вираженість ароматом.
Сорт яблуні Антонівка плодоносити яблуками, Які ма ють Наступний хімічний склад (в 100 г Речовини):
- 9,22% – цукрів;
- 1% – тітруеміх кислоти;
- 41 мг – дубильні Речовини;
- 17 мг – аскорбінова кислота;
- 14% – пектінові Речовини;
- 327 мг – Р-активні Речовини.
Такий опис сорту в тій чи іншій мірі буде характерно для всіх різновідів, Які об’єднується в Собі Назву Антонівка.
Основні сорти
На сьогоднішній день в Назву Антонівка входять следующие сорти яблуні:
- яблуня Антонівка золота;
- яблуня Антонівка Золотий монах;
- яблуня Антонівка біла;
- яблуня Антонівка звичайна;
- яблуня Антонівка сіра;
- яблуня Антонівка ріпчаста;
- яблуня Антонівка десертна;
- яблуня Антонівка-китайка;
- яблуня Антонівка-каменічка.
Найпошіренішою є яблуня сорту Антонівка звичайна. Вона за своими характеристиками прівертає найбільшу Кількість садівніків по всій стране.
У більшості областей России Яблунів Антонівку садівнікі вісаджують до кінця жовтня. Если Виконувати Цю процедуру пізніше, то саджанці могут НЕ прижитися. Навесні молоді деревця вісаджують в кінці квітня. Такий варіант посадки вважається Кращим.
Для висадки різновідів цього сорту слід вібіраті супеси и суглинки. При цьом Підземні води повінні залягаті на глібіні НЕ менше, чем на 3 метри.
Посадка саджанців яблуні Антонівка Звичайна и других сортів віконується Наступний чином:
- вікопується яма з діаметром в 1 м и Глибина в 80 см. Вона вікопується за пару тіжнів до висадки саджанця;
- на дно ями кладеться дерен, Який рясно полівається;
- далі вставляється кілочок;
- потім на дно ями засіпається куля РОДЮЧА грунту, змішаної з добрива (органічнімі и мінеральними);
- потім по центру ями розміщується саджанець. Его Коренєва система розправляється. Чи не можна погліблюваті Коренєву Шийка;
- после цього яма акуратно засіпається землею.
Коли земля засипается, експерт радян немного підтягнуті молоде деревце вгору, щоб підняті Коренєву Шийка. Тепер залишилось только прив’язати саджанець до кілка и рясно полити.
Відстань между сусіднімі саджанцямі має становитися более 1 м.
Антонівка є самобесплодни дерево, Пожалуйста потребує обпілювачів. Поруч з нею слід вісаджуваті Такі сорти-запілювачі:
При сусідстві з такими різновідамі плодоношення у Антонівкі буде відмінне.
Щоб антонівські сорти добре плодоносили, после посадки и надалі за деревами потрібен Правильний догляд, Який обов’язково Включає Виконання Наступний Дій:
- регулярний и Рясне полив;
- после поливу проводитися розпушувань грунту в прістовбурніх Кіл;
- Внесення добрив;
- відалення з прістовбурного кола бур’янів;
- Виконання різніх відів обрізки (формує, что омолоджує, профілактична та т. д.);
- обпріскування дерев препаратами проти паразітів и хвороботворної мікрофлорі.
Важлівім моментом догляд є мульчування прістовбурного кола.
Збір и зберігання врожаю
Антонівка має чісленні Позитивні Відгуки про своих плодах. Їх збір проводитися в кінці вересня або в Жовтні. Головне – встігнуті зібраті до дерло Морозів. Яблука могут дозріті, Вже будучи відправленімі на зберігання. Плоди Готові до збірці при наявності у них шкіркі жовтого кольору.
При правільній збірці яблука цього різновіду могут зберігатіся нетрівалій период.
Хвороби и Шкідники
Сорт має гарну стійкість перед різнімі недугами и паразитами. Альо если догляд за деревом БУВ неправильно, то існує ризики з’явилися характерні для яблуні паразітів, а такоже парші або борошністої роси.
Плюси и мінусі
До перевага сорту відносяться:
- високий рівень екологічної прістосованості дерева;
- яблука ма ють Високі товарні характеристики;
- плоди можна Їсти в свіжому виде або використовуват для Приготування консервації;
- простий догляд;
- зімостійкість;
- хороша стійкість дерева до хвороботворної мікрофлорі.
Незважаючі на такий ПЕРЕЛІК перевага, Антонівка володіє Наступний недолікамі:
- НЕ Надто трівале зберігання плодів. Особливо це стосується південніх регіонів країни;
- спостерігається періодічність плодоношення. Чим старше яблуня, тім более ризики поганого врожаю. При цьом на качана життя дерево характерізується регулярним плодоношенням.
Яблуня сорту Антонівка – відмінний вибір для вашого саду. Аджея це невибагливий дерево, Пожалуйста має хорошу холодостійкість и стійкість перед різнімі хвороби. При цьом урожай відрізняється відміннім смаком и Досить великими розмірамі.
Відео «Віді яблуні Антонівка»
З цього відео ви дізнаєтеся про ті, Які бувають види популярного сорту яблуні Антонівка.