Особливості підживлення томатів золою: перевірені способи

Як правило, тимі чи іншімі добрива обов’язково корістуються на різніх етапах вирощування сільськогосподарської продукції на городі и в теплиці. Їх вносять при підготовці грунту до посадкам, підгодовують розсаду, в залежності від ступенів родючості грунту Використовують, коли овочеві або ягідні культури ростуть, цвітуть, утворюють плоди. Одні Городник набуваються мінеральні Речовини хімічного походження, що не боячися Накопичення їх рослинами, а інші вважають за краще використовуват продукцію, приготування самостійно максимально природним чином.

Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Села зола – чудове добриво для більшості садових и городніх культур, но нужно знаті ее основні Властивості та Особливості, щоб використовуват только на Користь рослина.

В якості добрив Використовують только золу, отриманий при спалюванні рослинної сировини, торфу або сланців. Альо нельзя використовуват попіл после спалювання штучних полімерів, гуми, предметів, покриттям лакофарбової продукцією (даже кольорового паперу або глянцевих журналів).

Додаючі до грунту на городі або в теплиці попіл и села золу, ми тім самим змінюємо ее кислотно-лужний баланс – зола істотно зніжує Кислотність. Тому ощелачивая кислий грунт, можна вносіті до 500 г на кожен квадратний метр. Важкий глинистий або сугліно грунт после такого внесення ще 4 – 5 років буде Показувати чудеса родючості, и зберігаті більш легку структуру. З нейтральної або лужної грунтом так чинити НЕ можна.

Оскількі торф, навпаки, окісляє грунт, то при нейтральних Показники, удобрюючі и полегшуючі структуру, зазвічай вносячи одночасно села золу и торф. Если ж рослини воліють кислий грунт, як, например, картопля, редиска, баштанні культури, то користуватись Попель нужно з великою обережністю. А вісь підгодівля золою томатів, перцю, баклажанів, огірків, капусти всегда дает позитивний ефект. Люблять ее плодові дерева и кімнатні квіти, під дерева вносять золу через кожні 2 – 3 роки, а кімнатні рослини нею регулярно підгодовують (вносячи в землю при посадці теж), что спріяє більш довга і Пишна Цвітіння.Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Калію найбільше містіться в золі после спалювання віноградної лози, баділля картоплі, Всього рослини соняшнику (до 40%), лушпіння соняшника та гречки, трав. Дещо менше – після спалювання соломи, деревини, торфу.

Кальцію зола сланців, дерева и торфу містіть набагато более (від 45 до 70%), менше – зола сушеної трави.

А фосфору залішається найбільше после згоряння дерева – від 6 до 10%, а торф и трава дають Всього 1%.

Зола НЕ только села, но и та, что залішається после спалювання баділля, трави, сланців, торфу та лушпіння, є унікальнім поєднанням корисних для розвитку рослин елементів. Если Додати ще яке-небудь азотовмісна добриво (например, гній), то вийди комплекс добрив, Який поможет розвитку більшості вирощування нами на городі або в теплиці рослин.Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Зола – Це не только добриво, ее Використовують для Боротьба з шкіднікамі рослин. Хрестоцвіті блішкі, різноманітні попеліці, Слимаков, равлики, даже дротяників дуже НЕ люблять золу. Кроме того, з ее с помощью часто запобігають грібкові захворювання рослин.

Відео «Коренєва підгодівля золою»

З відео Ві дізнаєтеся, як підгодовуваті Коренєва способом томати золою.

Золу Використовують в сухому виде, роблять з неї розчини, настої и витяжки, збагачують нею компостні купи. Застосовують як кореневі и позакореневе піджівлення.

Суху, можна Сказати, тверду, золу закопують в землю, готуючі ее під посадки, наповнюють нею прістовбурні кола вокруг дерев и кущів, міжряддя на городі. После такого внесення ее прікрівають землею або змішують з нею, а потім при кожному зволоженні коріння отримуються порцію харчування. Коріння для розвитку як раз потрібен фосфор, тому земля для розсади помідорів, грунт на городі або в теплиці обов’язково повінні містіті золу.Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Щоб сделать розчин, золу просто заливають водою, вітрімують так Деяк годину, а потім Використовують для поливу або обпріскування (позакореневе піджівлень), только при цьом суміш доводиться весь час струшуваті або розмішуваті.

Настої и витяжки пріпускають использование только води, якові проціджують або просто відстоюють и злівають после настоювання. Це більш ніжний способ донесення добрив, Аджея вода містіть набагато менше корисних Речовини, велика їх частина залишилась на дні посуд. Альо потім на внутрішню всі Речовини, розчінені водою, точно засвояться рослинами. Такий водичкою поливають або обпріскують розсаду, це найперше підгодівля томатів, вона проводитися на стадії зовсім маленьких Слабкий рослин.

Компостні купи зазвічай збірають рослинні Залишки, їх поливають настоєм коров’яку або пташиного посліду, просто додаються гній. Такий компост буває багатий азотом, а если Додати ще золу, то ВІН збагатіться великою кількістю калію, кальцію и фосфору, тобто стані комплексної почти універсальнім добрива. Если Додати відповідне золі Кількість торфу, то ВІН НЕ буде впліваті на рівень кіслотності грунту, буде використовуват НЕ только як підгодівля томатів та других пасльоновіх, но підійде даже для картоплі, редиски, дзень.

Коли добрива вносяться під корінь, то рослини через своє коріння спожівають все Речовини, что є на їх грунтовому горізонті. Кажуть, позакореневе піджівлення відрізняються тім, что рослина через листя и стебла спожіває только ті Речовини, Які Їм необхідні на цею момент, причому результат помітній Вже через кілька днів, а нерідко даже годин.

Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Це легко помітіті на стані томатів. Фосфор необхідній для розвитку коренів, формирование плодів, при его нестачі всі інші пожівні Речовини НЕ засвоюються рослини. Помітіті недолік фосфору допомагають фіолетові плям на Нижній стороні аркуша, скручування по головній жілці, повільне дозрівання помідорів. Обпріскування зольним розчин дуже Швидко віправляє сітуацію, швидше, чем полив.

Калій допомагає Рослинам формуваті стебла, брати участь в процесі фотосинтезу. При его недоліку Нижнє листя почінають бліднуті между жилками, в’януть, відміраті. Позакореневе піджівлення дадуть результат Вже через день, тому їх Використовують як «швидку допомогу», а кореневі піджівлення – на перспективу. Є только одна Умова – обпріскуваті рослини нужно ні перед дощем и не під Яскрава сонцем, делать це краще в Сонячно погоду або ввечері, щоб листочки встіглі увібраті рідіну.

Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Опудрювальні рослини зазвічай при борьбе с шкіднікамі або для ПРОФІЛАКТИКИ захворювань. При цьом нужно, щоб попіл залишавсь на листках, стеблах довше, тому таку операцію проводять после дощу або обпріскування водою. Золу для опудривания подрібнюють до стану пилу, нерідко змішують з тютюново пилом. Саму процедуру нужно Проводити, коли немає вітру, щоб зола попала самє туди, куди треба. У теплиці просто закрівають вікна и двері, щоб віключіті рух Повітря.

Коли томати, баклажанів, перець вісаджують на місто, то в шкірних лунку засіпають 4 – 5 десертних ложок золи, перемішують Із землею. А можна просто одночасно з перекопкой внести кілька склянок (до трьох) золі на кожен квадратний метр грядки.Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Розсаду добре підгодуваті витяжка з деревної золи, но захоплюватіся НЕ Варто, бажано делать Це не более двох разів до пересадки на постійне місце росту.

Щоб збільшити врожайність, поліпшіті смак плодів (Додати солодощі), во время Цвітіння стебла и листя томатів обпріскують зольной витяжка з борною кислотою. Для Приготування 2 склянки золи заливають двома літрамі гарячої води, настоюють 2 дні, потім злівають або проціджують. Отримання витяжку розбавляють ще водою, доводячі до 10 л, додаються 10 г борної кислоти.

Деякі овочівнікі розчин золи (2 літрові банки + 10 л води) змішують з 10 г борної кислоти, 10 г йоду, настоюють кілька днів, потім розводять Цю суміш десятикратно и по 1 л вілівають під КОЖЕН кущ. Такі піджівлення повторюються кілька разів за сезон.

Весь период плодоношення можна підгодовуваті томати, розсіпаючі вокруг кущіків кожні 2 тижні немного сухої золи, що не более половини столової ложки, це теж додасть помідорів солодощі, кроме сили и здоров’я.

Для Боротьба з хрестоцвіті блішкі подрібнену золу перемішують з тютюново пилом (рівна Кількість), потім опудривают кілька разів рослини. Щоб позбутіся від попелиц нужно обробляті рослини рідкім засоби, для Отримання которого Гарненько розмішують по 50 г золи и господарського мила в 5-й літрах води, додаються 10 г сечовіні, наполягають два дні.Особливості піджівлення томатів золою: перевірені Способи

Села зола Цілком мож замініті покупні калійно-фосфорні добрива, вона однозначно Підходить томатам на всех стадіях розвитку – від розсади до дозрівання плодів. А вісь хлористий калій застосовуваті нельзя, як и хлоровану воду для поливу, тому что хлор гнітюче Діє на томати. Золу можна заготовіті самому, если у вас на ділянці є лазня, або ви спалюєте много баділля и лушпіння. За зиму ее может накопічітіся Достатньо Кількість для корисних підгодівлі томатів.

Відео «Особливості підгодівлі золою»

З відео Ві дізнаєтеся, Які Особливості и Користь від підгодівлі золою.

Схожі новини

Залишити питання або відгук