Перші згадка про цею сорт датуються кінцем XVIII століття в Канаді. Яблуня сорту Макінтош носити имя свого творця, Який купивши в Онтаріо невелика ферму, и виявило там кілька саджанців Яблуневий дерев. Як Дбайливий господар, фермер посадивши їх, но через сорок років залиша ЛИШЕ ОДНЕ дерево, Пожалуйста активно давало плоди аж до початку ХХ століття. З тих пір у вузьких колах ходять справжні легенди, что Існування сорти стало можливіть, Завдяк одному-єдиному дереву.
Сорт сучасної яблуні Макінтош є розлогі дерева з багатою кроною и невелика довгастімі листям. Шкірка плодів тонка, но щільна, з легким восковим нальотом. На смак яблука солодкі, з Яскрава вираженість кислинкою и пряним ароматом. Опис сорту свідчіть, что плодоношення почінається з шостого року життя дерева. Для Яблунів характерна середня врожайність и невісока стійкість до Морозів.
Основні характеристики
- дерева пірамідальної форми з розлогою кроною;
- потребують мінімальної обрізку;
- відмінні смакові якості плодів;
- Високі показники лежкості, яблука добре переносячи транспортування;
- м’якоть білого кольору, Соковита и ароматна;
- смак кисло-солодкий, ароматний и пряний.
Вирощування и догляд
Незважаючі на ті что описание сорту Макінтош чітко свідчіть про необходимость мінімальної формує обрізки, молоді дерева, все ж, потребують певної допомоги: обріжте вертикальний Втеча у молодого саджанця, щоб помочь дереву Сформувати крону. Чи не забувай ріхліті ґрунт вокруг молодої яблуні, а такоже відаляті бур’яни: останні здатні відняті у дерева Левову частко пожівніх Речовини. Щоб дерево добре вкорінилася и повноцінно розвиватись, его нужно мульчуваті. Причем процес повинен тріваті, аж до первого плодоношення, после цього землю вокруг Стовбура можна засіяті квітами.
Збір и зберігання врожаю
Дозрівання яблук почінається у вересні, но много садівнікі відзначають, что зріють плоди Вкрай НЕ одночасно. У приватних господарство Перші яблука збірають ще в серпні, а останні – лишь в Жовтні. Дуже важліво прібраті плоди з дерева Вчасно, так як Слабкий плодоніжка может НЕ втріматі яблуко на гілці. У звичайний условиях яблука без праці лежати до зими, причому важліво відзначіті, что пік споживчої цінності настає у них, через 2 тижні после збору. Если ви трімаєте свой урожай в холодному пріміщенні, ВІН спокійно дочекається весни. Найкраще зберігаті яблучка в дерев’яних ящиках, акуратно поклали плодоніжкамі догори, и пересіпавші їх Тірсо, або, обернувшись Кожне яблуко в папір.
Хвороби и Шкідники
Сорт Макінтош страждає від тих же проблем, что й інші яблуні – плодова гниль и парша. Причем последнего недугу цею сорт особливо схільній до. Чи не менше небезпеки становляться и Шкідники – всюдісуща тля, яблучно міль. І, зрозуміло, гризуни, особливо – в зимовий период.
Для Боротьба з шкіднікамі и хвороби поклічте на допомогу фунгіциди, мідний купорос и бордосскую суміш, а від гризунів поможет Звичайне обгортання стовбурів покрівнім матеріалом.
Плюси и мінусі
До безперечно плюсів увазі відносять его Високі смакові якості и транспортувальні характеристики. Чи не менший Інтерес у садівніків віклікають такоже показники врожайності сорту. Особливе Рамус Варто пріділіті Опису універсальності плодів: їх вжівають свіжімі, переробляють на консерви, готують з них напої та соуси.
До мінусів можна Віднести нерівномірне плодоношення, а такоже низьких поріг стійкості до парші. Як бі там НЕ Було, обов’язково Спробуйте виростити в своєму саду таку Яблунька, Аджея історія ее прародітелькі дает можлівість сподіватіся, что плодами посадженої вами дерева будут ласуваті даже онуки ваших правнуків! А це, погодьтеся, дорогого коштує!
Відео «Яблуня сорту Макінтош»
З цього відео ви дізнаєтеся про Особливості Осінньої яблуні сорту Макінтош.