Опис старовинного осіннього сорту яблуні Боровинка

Опис плодів можна охарактерізуваті, як Великі, правильної округлої форми. Шкірка у яблука Боровинка має рум’янець лишь місцямі, в основном забарвлена ​​в світло-зелений або жовтий колір.

Опис старовинного осіннього сорту яблуні Боровинка

Плоди середня розміру: максимальна вага яблука может досягаті 200 м м’якоть щільна, Соковита, з хорошою зерністістю. Смак Яскравий, кисло-солодкий. Яблука часто вжівають свіжімі, но можна використовуват їх для заготівлі про запас: сушить, переганяті на сік, квасіті. Яблуня Боровінка віростає значний, до 4,5 м. Крона у дерева не загущена, має правильну округлу форму.

Види и характеристика

Боровинка має кілька основних сортових різновідів, Які однаково Популярні у российских дачників:

  • Ананасова – гібрид класичної Боровінка и ананасно Ренет. Дерева плодоносних великими кисло-солодки яблуками, Які здатні зберегтись до следующего березня. Різновид вважається стійкою до парші;
  • Помаранчеве – ще один гібрид, что з’явився в результате схрещування Боровінка и Ренет
  • Симиренка. Високі, потужні яблуні з Пишна кроною дають плоди з Яскрава смаком и СЕРЕДНЯ вагою – около 150 р ЦІ яблучка могут пролежать ще довше – аж до червня;
  • Рожеве чудове – це літні яблучка, отрімані в результате «одруження» Боровінка и
  • Папіровка. Період плодоношення у таких дерев почінається з 3-го року життя, плоди з Яскрава рум’янцем, середня розміру. Яблука нужно вжіваті відразу, смороду НЕ зберігаються довше 10 днів;
  • Боровинка червона – осінній сорт з солодки, дуже Соковита плодами, пофарбованімі в Яскравий червоний колір. Для плодів характерний кисло-солодкий смак, Різновид зімостійка.

Опис старовинного осіннього сорту яблуні Боровинка

Посадка и догляд

Для посадки Використовують дворічні саджанці. Перед тім як поселіті деревце на ділянці, запасіться всім необхіднім: лопатою, кілочкамі и шнурком, дренажні матеріалом, добрива, опорами для підв’язування. Яблуні даного сорту воліють слабокіслі, суглінні або чорноземні грунти. Важліво, щоб на обраних ділянці для посадки не Було розташованіх около грунтових вод – смороду могут буті НЕ Ближче, чем 1,5 м від поверхні. Посадковий яма винна буті около 1 м в діаметрі, а в глибінь – НЕ более 60 см.

Саджанець в ЯМІ розміщують так, щоб Коренєва Шийка перебувала немного вищє уровня землі. Засінаючі лунку ґрунтом, періодічно злегка струшу саджанець, щоб земля Заповнена всі проміжкі между країнамі. Тепер нужно Гарненько утрамбуваті ґрунт вокруг саджанця и підв’язаті его до опор. Коли Яблунька посаджена, ее важліво рясно полити – НЕ менше, чем 3 відрамі води. Если погода стоит жарка, то підростаюче дерево нужно рясно поліваті, інакше воно может скинути зав’язують плоди через нестача волога. Делать це нужно у вечірній час, примерно 5 раз в тиждень. После шкірного зволоження земляного кому нужно ріхліті, щоб Повітря краще Надходить до коріння.

Перед тім як настануть холоди, яблуні нужно обробіті садовим варом и побіліті Стовбур, можна внести компост и перегній, а такоже укриту рослина.

Збір и зберігання врожаю

Опис старовинного осіннього сорту яблуні Боровинка

Боровінка Збирай восени, акуратно зріваючі яблука з гілок, и відразу укладаючі в картонні або дерев’яні ящики з вентіляційнімі отворами. Щоб плоди довше зберегліся, їх нужно ретельно пересіпаті стружкою, Перекласти соломою або просто загорнуті Кожне яблуко в папір. Упакованості таким чином урожай відправляють в льох, температура Повітря в якому не винних перевіщуваті +1 градус.

Шкідники и хвороби

Як и будь-який плодових дерев, Боровінка нужно регулярно обробляті, щоб захістіті від розвитку можливий захворювань. Так, Навесні, до набрякання бруньок, Яблунів обробляють міднім купоросом (200 г порошку розчіняють в 10 л води), в березні можна провести формуючу обрізку, а на качана вегетації – обпріскаті дерево 3% розчин бордоської Рідини. Щоб перемогті з’явилися ознака Ураження паршею, нужно використовуват фунгіциди. Коли яблуня відцвіте, ее нужно обробіті препаратами, дія якіх спрямована на знищення комах.

Плюси и мінусі

Опис сильних сторон сорти можна почату з невібаглівості дерев, раннього терміну дозрівання плодів, а Закінчити скроню врожайністю, стійкістю до несприятливого кліматичних умов и хвороб, універсальністю. Если Говорити про Недоліки, то до них можна зарахуваті ламкість гілок, непереносімість посуху и Схильність плодів обсіпатіся при дозріванні.

Опис старовинного осіннього сорту яблуні Боровинка

Відео «Яблуня сорт Боровинка»

У цьом відео ви почуєте описание яблуні сорту Боровинка.

Схожі новини

Залишити питання або відгук