Сорт Болотовскому БУВ Виведення Груп вчених (Сєдов Е.Н., Хабаров Ю.І., Сєрова З.М., Жданов В.В.), Які Працювала на базі Всеросійського науково-дослідного інституту селекції плодових культур. Сьогодні Болотовскому культівується на территории України и в регіонах Росії з теплим кліматом.
Відповідно до Опису селекціонерів, яблуня сорту Болотовскому відносіться до морозостійкість Ранньозімовій увазі, характерізується Відмінною стійкістю до Збудник парші. Дерево є представником виду сильнорослих, висота доросли екземпляр досягає 10 метрів.
Наземная (верхня) и Коренєва части ростуть рівномірно. Крона округлої форми, добре сформована, но при це негусто. Розрідженість крони досягається за рахунок того, что в міру дорослішання Головні Гілки відходять один від одного в сторони. Кора штамба яблуні гладка. Для Південного боці характерним буде темно-зелене забарвлення, а для північної – бляклій відтінок трав’яного тону.
Листя великого розміру, довгастої еліптічної форми, з хвілястою окантовкою. На качана вегетаційного ПЕРІОДУ ма ють насіченій Яскрава-зелене забарвлення, Ближче до осені тьмяніють и стають темнішімі. Кріпляться потовщенімі довгими черешками, на підставі якіх є незначна ворсістість. Цвіте яблуня Рожеве квітами, Які збіраються в Суцвіття з 4-6 штук. Бутон Великі, відрізняються блюдцевидной формою. Округлі пелюстки ростуть відокремлено, что НЕ збліжуючісь между собою. После Розкриття забарвлення квіточки становится більш бляклої, даже білуватою.
характеристика сорту
Смакові якості и Зовнішні дані фрукта визначаються за описом, Пожалуйста притаманне тому чи ІНШОМУ сорту яблук.
Отже, до основних характеристик сорти яблуні Болотовскому відносять:
- сезонність – осіннє и Ранньозімовій;
- смак – кислий, кіслувато-солодкий;
- вид фруктового дерева – висока, сильноросле, з розрідженій округлою кроною;
- врожайність одного дерева – від 80 до 200 кг;
- вага плода – від 100 до 300 г, середня маса одного яблука ставити 150-180 г;
- срок зберігання врожаю – до півроку;
- колір плода (шкірка) – жовтий з відтінком зеленого;
- колір плода (рум’янець) – світло-малиновий або червонуватій у виде вкраплень и смуг;
- колір плода (м’якоть) – блідо-зеленого забарвлення;
- форма плоду – кругла, злегка плескати.
Сорт Болотовскому рекомендований для дієтічного та дитячого раціону. З цієї причини вчений науково-дослідніх центрів БУВ досконально Вивчення хімічний склад фрукта даного сорту:
- цукор – НЕ перевіщує 11%;
- кислоти – до 0,3%;
- Вітамін С – примерно 15 мг / 100 г;
- Речовини пектінові – более 17%;
- Речовини Р-активні – у Середньому 460 мг / 100 г.
Урожайність и Терміни плодоносіння
Як відзначають садівнікі, дозріваті урожай начинает на самому качана осені – у вересні. Чи не Варто чекати, поки встігнуть все плоди, Аджея яблуня Болотовскому має один істотній недолік – обсіпальність при несвоєчасному збіранні врожаю. Рекомендується прибирати досягли плоди в кілька етапів.
Плодоносіті дерево начинает на 5-7 рік життя. Течение дерло двох років плодоношення Кількість зібраного врожаю з одного дерева досягає 80-90 кг. Через кілька років цею сорт может давати до 200 кг Стигла Соковита плодів. Одного разу агрономами БУВ встановлений рекорд: з 15-річною яблуні зняла почти 218 кг яблук!
При сприятливі погодні условиях гарантована Щорічна рясна врожайність. У разі Великої кількості проливних дощів и заморозків в период Цвітіння Кількість врожаю значний падає. Яблуня Болотовскому відносіться до самобесплодним сортам.
Для Отримання максимального врожаю, согласно з відгукамі досвідченіх аграріїв, рекомендовано вісадіті на территории садового ділянки яблуні-запілювачі, до якіх відносяться Такі сорти: Антонівка звичайна, Орлик, Коричневий Смугаста, Пепин шафран, Уелс и Штрейфлинг.
Зібраній урожай готов до Негайно вживання в їжу, проти краще почекаті один-два тіжні. Спочатку плоди кіслуваті, а через 10-14 днів после збору смак становится кіслувато-солодким. При дотріманні питань комерційної торгівлі правил и умов добро транспортуються и зберігаються до середини лютого. Для Збереження Використовують промислові холодильники або прохолодні підвальні приміщення. Яблука упорядковано в дерев’яні ящики и пересіпаються сухими Тірсо. Оптимальними умів зберігання врожаю в пріміщенні вважаються: рівень вологості знаходиться в діапазоні 80-87%, а температура Повітря ставити 0 градусів за Цельсієм.
Можна вжіваті як в свіжому виде, так и в якості переробленої продукції. На Основі яблук Болотовскому виготовляють Джемі и варення, повидло, компоти, такоже корістується популярністю сушка. Яблуня сорту Болотовскому характерізується універсальнім призначення.
Відео «Яблуня Болотовскому»
У цьом відео ви почуєте описание яблуні сорту Болотовскому.