Опис і особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Багатьох початківців садівніків цікавлять факти з історії сорти. Ще в далекому одна тисяча вісімсот вісімдесят шість году американські селекціонері Відібрали Майбутній новий сорт з сіянців Езопа Шпіценбург. Яблунів Джонатан ще назівають Осламовское, Хорошавка зимова и Зимове червоне. З 1954 року новий сорт яблук ставши дуже популярний у багатьох регіонах України. В России, согласно з інформацією з Держреєстру, ВІН рекомендований для вирощування только в Північно-Кавказька РЕГІОНІ через Слабкий зімостійкість.

Опис и Особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Если Говорити про описание самого дерева, то воно представляет собою невісоку и Досить розлогу культуру, наділену НЕ особливо густою кроною. Забарвлення ее є зелено-коричневого. Гілки и стовбур часто утворюють гострі кути. Зав’язують плоди зазвічай на приростах ВІКОМ 1 рік. Ще смороду з’являються на прутах, копьецах и кільчатках. Це дозволило вчений стверджуваті, что культура має змішаний тип плодоношення.

Яблуня від природи наділена збудлівістю нірок у стані СЕРЕДНЯ ступеню, а Схильність до з’явиться пагонів – у вісокій. Листя культури ма ють яйцеподібну форму и невелика хвілястість по краях. Їх поверхня є матовою. Чісленні квіти з’являються в среднепоздний период. Сорт має самоплодностью в незначній мірі. Йому обов’язково потрібні дерева-запілювачі.

До Перевага відносять початок плодоношення через 5 років з моменту посадки, стабільно скроню врожайність з року в рік. Вже у віці 6 років Одне дерево в Середньому за сезон дает власнику до 18 кг фруктів. Урожайність яблуні, яка досягла віку 10 років, здатно Скласти від 40 до 85 кг. Висока врожайність и великий розмір яблук залежався від достатньої зволоженості землі и ступенів ее родючості.

Опис и Особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Сорт добре Підходить для вирощування в приватному саду або комерційному плодового господарстві. Наділеній стійкім імунітетом до такого захворювання, як парша. Недоліки – погана переносимість низьких температур, Слабкий стійкість до борошністої роси, з’явилися плямістості на поверхні плодів в разі трівалого зберігання.

описание плодів

На деревах з’являються Середні за розміром плоди, вага кожного варіюється від 105 до 150 г. Смороду ма ють округлі або округло-конічної форми. Поверхня найчастіше рівна и гладка на дотик. Присутній глянсовий відлів. Шкірка забарвлена ​​в характерний зеленувато-жовтий колір. Є и кілька розмітій або идет Смуга рум’янець, пофарбованій в темно-червоний колір. Шкірку можна назваті тонкої, но вона одночасно щільна и наділена еластічністю.

Опис и Особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Плоди розташовані на коротких або Середніх плодоніжках. Воронка и блюдце Досить глібокі. Чашечка має закритий тип. Як и насіннєві камери. Усередіні яблука віявляється м’якоть зелено-білого кольору. У Повністю дозріліх прімірніків вона пофарбована в світло-жовтий або кремовий. Фрукти ма ють винно-солодкий десертний смак. До їх складу входитимуть около 13, 7% сухих Речовини, до 11, 3% цукрів, десь 0, 65% тітруеміх кислот, 100 мг на кожні 100 грам Р-активних Речовини, а такоже до 6 мг на 100 грам аскорбінової кислоти.

Збір врожаю пріпадає на середину вересня. Яблука здатні нормально зберігатіся до кінця лютого. Добре переносячи перевезення на Великі відстані.

Кращі запілювачі

Цвітіння сорту Досить Рясне и відбувається в середньопізні строки. Жіттєздатність пилку стають не более 41%. При вільному запіленні зав’язується до 32% плодів. Сорт схільній до самоплодності – при штучному самозапіленні зав’язується до 7% плодів, при природному – НЕ більше 3%. Добрими запилювачів для него вважаються сорти Айдаред, Макінтош, Спартан, Рубінові Дуки, Уманська зимове, Голден Делішес.

Опис и Особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Вирощування и догляд

Садівнікі радян вібіраті сугліно або супіщану грунт для размещения саджанців. Чи не забувай, что місце посадки майбутніх Яблунів має добрі вісвітлюватіся сонцем. Потрібно Внесення калійно-фосфорних підгодівлі 1 раз в 2 роки. Такоже знадобляться перепрілій гній або пташиний послід, компост. Сорт вітрімує мороз до -15 градусів.

Посадку нужно плануваті на весну, Найкраще в кінці квітня. У Перші роки саджанці притеняют. З іншого року проводять обрізку крони. При догляді необхідній помірній полив, внесення підгодівлі, весняна обрізка, проведення ПРОФІЛАКТИКИ грибкових інфекцій. Використовують бордосскую рідина. Щоб облетіла листя и что обсіпаліся з дерев плоди не начали гнити, їх нужно обов’язково своєчасно прибирати з землі.

Опис и Особливості вирощування яблуні сорту Джонатан

Если дерева все-таки виявило вражені грибком, проводять обробка препаратами «Фундазол», «Топаз», «ШВИДКІСТЬ». При низьких температурах нужно обв’язаті скелетні Гілки и штамб очеретом, хвойні гілкамі або спеціальнім матеріалом для захисту культури.

Зберігання та переробка врожаю

При холодильному зберіганні яблука могут долежать до квітня. Если вібірається більш теплі сховище, то смороду збережуть Зовнішній вигляд и смакові якості максимум до лютого. При зберіганні в холодильнику не віключено підмерзання плодів, Які могут стати м’якими и мляві. Фрукти Прийнято Їсти свіжімі, а такоже консервуваті, робити з них смачні джеми, варення, мармелад, пюре та соки. Смороду підходять для начинки Пирогів и Приготування соусів. Нерідко службовців основним компонентом при віготовленні десертного вина.

Відео «Подробиці про яблука сорту Джонатан»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, чім цікаві и Корисні яблука сорту Джонатан.

Схожі новини

Залишити питання або відгук