Опис і характеристика пізньої Мічурінській вишні

Результатом роботи селекціонера Т. В. Морозової стала нова культура, віведена у ВНДІ садівництва імені Мічуріна. Звідсі и назва вишні, что з’явилася з насіння черешні увазі Ленінградська жовта после проростання і обробка ее хімічнім мутагенів етіленімін (ЕІ). На державне сортовипробування одержаний примірник попал в 1994 году.

Опис и характеристика пізньої Мічурінській вишні

Опис почнемо з дерева: середньої висоти з піднятою кроною округло-овальної форми, кора коричнева, Пагоні прямо зростаючі, нирки яйцевідної форми. Листи темно-зелені и гладкі на дотик, форма узкоовальная, характерна зазубренность, розташовані на коротких черешках. На поверхні шкірного видно 2 темно-червоні залізякі. Квітки Великі и білі, складаються з розовідній округлих пелюсток з високо розташованім рільцем маточки.

Темні вишні візрівають на різновіковіх букетний гілках. Плід важіть НЕ более 6,5 г. Форма вишні шірокосердцевідная, колір темно-червоний, черевної шов ледве помітній. Плодоніжка маленька и середньої товщина, легко відділяється від Гілки. Кісточка овальної форми, невелика за розміром з гладкою поверхнею. Ее нескладно відокреміті від солодкої з кислинкою м’якоті. До складу плода входити 0,45% кислот, 12,98% корисних цукрів и 9,79 мг (на 100 г) аскорбінової кислоти.

У сорту середній срок Цвітіння и пізній срок дозрівання вишень. Начинает плодоносіті з 5-6 року после посадки. Урожайність регулярна – 80-140 ц / га (для Мичуринска, де збір врожаю проводять в кінці липня). Зазвічай по стране плоди дозрівають в кінці Другої – на качану третьої декади липня. Урожайність ставити 55-60 кг. Сорт самобесплоден, на ділянці обов’язково сідаючого запілювачі – Мічурінка и Рожевий перли. Розмноження проводять методом окулірування на сіянцях культурних відів вишні и клонових підщепах сорти Володимирський. Зібрані плоди вжівають свіжімі, консервують, заморожують, сушать, Використовують для Приготування страв и напоїв.

Гідності й Недоліки

Садівнікамі Нашої країни вишня пізня Мичуринская цінується за хорошу степень зімостійкості, посухостійкості, сильні імунітет до коккомикозу, регулярно врожайність, красиву темне забарвлення плодів, а такоже за здатність зберігаті товарний вигляд и смакові якості при транспортуванні.

Опис и характеристика пізньої Мічурінській вишні

До складу плодів входять глюкоза и фруктоза, лимонна и Яблучний кислота, кераціанін, дубильні, азотісті и фарбувальні Речовини, вітаміни А, В, С, Р. Відомі й Цілющі Властивості вишні: з ягід готують чаї, настої и мікстурі.

Основний и єдиний недолік – недовговічність деревини через середньої зімостійкості.

Відео «Якщо вишня НЕ плодоносних»

Давайте розглянемо причини такого явіща, а такоже Прийоми и методи, Які спріяють поліпшенню плодоношення.

Схожі новини

Залишити питання або відгук