Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Червона смородина среди садівніків и городніків дуже цінується, так як ее плоди, Завдяк Високому вмісту вітамінів, ма ють відмінний смак и чісленні Корисні Властивості. Тому ягоди цієї культури часто Використовують для Приготування ЗАСОБІВ народної медицини, Які допомагають від найрізноманітнішіх хвороб. Кроме цього, солодкі плоди застосовуються для Приготування компотів та іншої консервації.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Дана культура відрізняється стабільною врожайністю, яка проявляється щороку. При цьом кущі смородини невібагліві в догляді, что дозволяє отріматі Рясне урожай при незначна зусилля и даже в НЕ дуже оптимальних условиях вирощування.

На сьогоднішній день червона смородина має Різні сорти, Кращі сорти якої будут розглянуті нижчих.

Даній сорт на Сайти Вся садових культур з’явився відносно недавно. Однако, незважаючі на це, Вже ставши користуватись среди садівніків Величезне популярністю. Альфа формує середньорослі кущі. Їх врожайність стабільна и висока щороку. На гілках утворюються плоди, Які ма ють світло-червоний відтінок. Їх м’якоть Досить солодка. Вага однієї ягоди ставити около 1,5 грам.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Відмінною особлівістю Альфі є ее самоплідність и наявність стійкості перед негативними температурами. При цьом рослина такоже володіє хорошим імунітетом до борошністої роси.

Голландський червона

Цей Різновид вважається однією з найдавнішіх сортів червоної смородини. Вона активно вірощується на территории Європи. Рослина представляет собою Досить високий Чагарник, крона которого має прямокутний форму. Дозрівання плодів відбувається на качану серпня. Ягоди ма ють Середні розміри. Їх смак відрізняється пріємною кислинкою. Тому плоди цього різновіду часто йдут на переробку.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

До перевага сорту можна Віднести:

  • рослина добре переносити посуху;
  • наявність вісокої стійкості до різніх захворювань;
  • простий догляд.

Альо кущі відрізняються високим урожаєм только при Рясне поліві.

Червоний Хрест

Червоний хрест БУВ Виведення на территории США. ВІН має вигляд середня за розмірамі куща, для которого характерна розлога і широка крона. На гілках утворюються Досить дрібні плоди, Які в Середньому Важа около 0,5 грам. Їх шкірка прозора, а м’якоть червона.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

До перевага сорту слід Віднести:

  • хорошу зімостійкість;
  • самоплідність;
  • хороший імунітет до різніх хвороб.

Червоний хрест вікорістовується в свіжому виде або уходит на переробку.

Мармеладніца

Це представник пізньостігліх сортів. Відносіться до великих різновідів. Кущі віростають на Достатньо висота. Для них характерна рідкісна листя и розлога крона.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

У даного випадка червона смородина має Наступний описание:

  • в Середньому плодові кісті ма ють розмір порядку 9-11 см;
  • в одній плодової кісті утворюється около 11 ягід;
  • плоди Важа около 0,6-0,9 грама;
  • їх форма – овально-округла;
  • колір шкіркі оранжево-червоний. При цьом сама шкірка має гарну щільністю. Тому ягоди могут трівалій период годині перебуваті на кущі, що не втрачаючі свои смакові якості;
  • гарний смак.

Мармеладніца має відмінну зімостійкість. Вона неспрійнятліва до патогенної мікрофлорі. Урожайність з одного куща ставити около 6-8 кг.

Цей Різновид основном вірощується в центральних и південніх регіонах России. Наталі – невісокій Чагарник, Який має АКУРАТНИЙ и Охайна вигляд. На гілках утворюються ягоди з вагою около грама, но буває и более. Шкірочка плодів має бордовий відтінок. Смак у ягід кисло-солодкий.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

За термінах дозрівання Наталі є Середньостиглий сортом. Для неї характерна висока зімостійкість и Відмінна стійкість перед шкіднікамі та хвороби.

Роланд БУВ Виведення в Голландії. ВІН має вигляд середня за розмірамі Чагарнику червоної смородини. Кущ складається з Товста пагонів. На гілках формуються Великі ягоди з вагою 0,7-1,5 грам. Колір їх шкіркі – червоний. Через ті, что ягоди ма ють кіслуватій смак, їх часто відправляють на переробку. У перезріліх виде їх їдять у свіжому виде.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Урожайність з одного куща ставити около 6-7 кг. Рослина відмінно переносити негативну температуру и не піддається впліву різніх грибкових збудніків. Однако может страждаті від почкового смородинового кліща.

Ще одним Середньостиглий сортом червоної смородини є Сара. Цей Різновид булу віведена для Сібіру. Рослина слабораскідістій ​​и вісокоросла. На гілках утворюються плодові кісті, Які в довжина могут досягаті 10-12 см. Плоди ма ють червоний колір и Важа в діапазоні 0,9-1,8 грам. Можна Сказати, что це самий велікоплідній сорт.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Ягоди ма ють кіслувато-солодкий смак и Приємний аромат. При належно догляді з одного куща можна зібраті около 3-4 кг врожаю.

Сара має хороший імунітет и стійка перед септориозом и антракнозом. Такоже рослина практично безболісно здатно переносіті спеку и посуху.

Уральська красуня

Уральська красуня вважається самим морозотрівкої різновідом червоної смородини. Це невісокій Чагарник, Який має потужного и Досить розгалужену крону. Кущ щорічно дает Рясне и смачний урожай, Який складається з великих ягід. Їх середня вага ставити около 1,7 грам.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Сорт має гарну стійкість перед шкіднікамі та патогенних мікрофлорою. Кроме цього, Уральська красуня НЕ требует Додатковий запиленості.

Короткий посібник з догляд

Будь-яка садова культура для свого активного плодоношення в течение сезону потребує правильного догляд. Це тверджень стосується чорної и червоної смородини. Догляд за цімі видами, а такоже їх різновідамі, много в чому має схожі моменти. Нюанси тут вінікають, если вірощується Особливий Різновид (например, рання червона и солодка смородина). У цьом випадка садівник повинен знати Особливості вирощування кожної окремої сорти. Але, знаючи ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ про вирощування та догляд, даже початківець садівник зможу добиться плодоношення будь-которого сорту смородини.

Відомо, что смородина дает урожай только на другий рік после висадки саджанців на постійне місце зростання.

Щоб мінімізуваті догляд и добиться максимально високого плодоношення, для висадки культури підбірається ділянку, Який відповідає Певної Вимоги. Найкраще, щоб це булу невелика галявина, яка в течение дня добре освітлюється.

При цьом слід пам’ятати про ті, что молоді кущі потребують прітінення, так як смороду Ще не здатні переносіті сильно спеку.

Во время висадки слід обов’язково дотримуватись відстані между рослинами. При дуже блізькій вісаджуванні кущі будут затінюваті один одного, что прізведе до зниженя якості и кількості врожаю.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Течение дере трьох років плодоношення кущі зазвічай дають Досить пристойний урожай. После цього можливе поступове зниженя его кількості. Щоб підвіщіті врожайність слід періодічно оновлюваті кущі Шляхом проведення омолоджуючої обрізки.

До основних правил догляд, в якіх потребують сорти чорної и червоної смородини, відносяться:

  • періодичні поливи;
  • Регулярні розпушувань;
  • знищення бур’янів. Дана процедура проводиться в міру необхідності;
  • періодічне Внесення добрив;
  • проведення обрізки з метою відалення засохли и пошкодженіх гілок, а такоже омолодження куща;
  • профілактичні обпріскування кущів для застереження розвитку патогенної мікрофлорі. Необходимо Проводити даже в тому випадка, если вірощується сорт відрізняється скроню стійкістю до хвороб.

Розпушувань землі біля кущів проводитися в течение Усього літа. Тут нужно буті дуже акуратно, Щоб не пошкодіті Коренєву систему рослин, так як коріння часто підходять около до поверхні землі. После розпушувань під кущами розстеляють примерно на 5 см шар органічної мульчі. Мульчування проводитися торфом, компостом або перепрілій гній. Такоже можна під кущами розкласті покрівній материал. Однако ВІН винен добро пропускаті Повітря и Волога.

Полив проводитися в міру необхідності. Альо в жарку и посушліву погоду рослини слід поліваті 1 раз в 5 днів. Для поливу вікорістовується только тепла вода. Во время проведення цієї процедури слід стежіті за тім, щоб вода не потрапляла на листя. В ІНШОМУ випадки может розвинутися борошніста роса. Особливо це актуально, если в саду зростанні сорт чорної смородини. Цей Різновид більш схільна до зараження стеклянницей и борошністою росою.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

Періодічно нужно відаляті з грядок бур’яни. Смороду відбірають у порічковіх кущів пожівні Речовини. В результате плоди утворюються дрібнімі и Несмачний.

Важліва увага при вірощуванні смородини слід пріділяті піджівлення. Внесення добрив проводяться перед висадка саджанців на постійне місце зростання, в период Цвітіння и формирование плодів. Для шкірного сорту існують свои правила внесення підгодівлі. Однако, Незалежності від різновіду культури, Навесні Городник підгодовують смородину азотом. Орієнтовна норма внесення на один кущ ставити 50-60 гр. аміачної селітрі. Альо точно концентрацію нужно уточнюваті для шкірного сорту окремо. Варто відзначіті, что вносіті азотні добрива для цієї культури дозволяється Виключно раннього весною!

После зими смородінові кущі та патенти детально вівчіті на наявність Наступний моментів:

  • пошкодження шкіднікамі гілок;
  • деформація пагонів;
  • роздуті нирки. У них может перебуваті Брунькова Кліщ;
  • підмерзлі стебла;
  • Зламані и сухі Гілки.

Дуже часто после зими на гілках можна найти чорні проходь, Які залишились Шкідники. Усі пошкоджені, деформовані и заражені Гілки слід зрізаті до здорового ділянки втечі. Така санітарна обрізка винна здійснюватіся раннього весною до моменту, коли рослина Почни розпускаті свои нирки.

Весь рослинний матеріал после обрізки та патенти спалити, щоб попередіті Поширення інфекції або шкідніків по саду. Разом зі зрізанімі гілкамі необходимо згребті и спалити всі опалі Минулої осені листя. У ній такоже могут Ховатія Шкідники и Збудник хвороб.

Опис и характеристика кращих сортів червоної смородини

После цього зазвічай робиться перекопування грядок. Дана процедура дозволяє волозі більш трівалій период годині зберігатіся в грунті.

Для особливо розлогіх різновідів слід організовувати підпіркі, щоб избежать ситуации, коли Гілки и плоди лежати на землі. Це додатковий ризики інфікування рослин патогенними мікрофлорою. Замість підпірок, можна просто зрізаті Занадто повзучі Гілки секатором. Для цього зрізують Гілки бічного відгалуження, Які спрямовані вгору.

Течение сезону кущі смородини нужно обпріскуваті бордоського рідіною або іншімі фунгіцідамі. Робиться це для Боротьба з комах-шкіднікамі, а такоже Збудник вірусніх и грибкових захворювань. Обпріскуваті нужно и рослини, и грунт.

Пам’ятайте, что при правильному догляді будь-який сорт смородини буде відмінно плодоносіті.

Відео «Вирощування, збір и зберігання червоної смородини»

У цьом відео фахівець поділіться своими знання про ті, як правильно вірощуваті, збіраті и зберігаті червону смородину.

Схожі новини

Залишити питання або відгук