Опис 10 кращих врожайність сортів цибулі – порею

Види ранньостиглих цибулі-порею особливо гарні для посадки в північніх регіонах, де тепло триває недовго, например, на территории Уралу. Зазвічай їх Використовують в свіжому виде и для консервації.

У цибулі-порею Коламбус Приємний ніжний смак. Дуже Ранній сорт, дозріває Вже через 85 днів. Стійкий до холоду. Максимальна висота – 70-80 см, довжина ніжки – 20-30 см. При гарному догляді вага рослини может досягаті 400 м На Відміну Від ряду других сортів, Коламбус НЕ нужно підгортаті для відбілювання ніжки.

Опис 10 кращих врожайність сортів цибулі-порею

Для цибулі-порею Веста характерний напівгострій, солодкуватій смак. Стійкий до хвороб, спеки и заморозків, но требует регулярного підгортання и підгодівлі. У помірніх кліматичних зонах вісаджуваті рекомендується через розсаду (на 70-й день после посіву насіння). Висота рослини – до 100-150 см, причому біла частина при 2-3 підгортання за сезон досягає 30-50 см. Цибулини слабо віражах, середньої щільності. Вісоковрожайній сорт. Можна вжіваті в свіжому виде, сушить, заморожуваті и консервуваті.

Хобот слона

При регулярному окучивании цибулі-порею Хобот слона біла частина віростає до 30 см. Має солодкуватій Приємний смак. До перевага сорту відносіться довгий срок зберігання – до декількох місяців в піску (в вертикальному положенні). У південніх регіонах допускається вісівання відразу в грунт. У холодних и помірніх областях насіння вісаджують на розсаду в кінці лютого, на качану травня пересаджують в грунт.

середньостіглі

Середньостіглі різновиди характеризуються більш потужної ніжкою и великими листками. Їх можна зберігаті 2-2,5 місяці. Если такий лук Залишити в грунті, надійно его прикрити, на Наступний рік ВІН Викинь стрілку, яка дасть насіння.

Продуктивні сорти з маленькою або відсутньої луковичной частина. Біла ніжка – від 20 до 30 см. Листя почти вертикальні. Вжівається свіжім або сушені. Добре реагує на зберігання, при цьом становится соковітіше. Чутлівій до поливу и піджівлення. Найкраще вірощуваті розсада.

Опис 10 кращих врожайність сортів цибулі-порею

переможець

Лук-порей Переможець відрізняється НЕ только Соковита слабоострий ніжкою, но и ніжною зеленню з пріємнім ароматом. Можна консервуваті и вжіваті свіжім. Добре зімує. Біла частина досягає висоти 20 см при діаметрі 3,5-4 см. Середня вага – 200 г. Листя з сірим відтінком и сізім нальотом.

Залежних від грунту и постривай дозріває через 130-160 днів. Стійкий до морозу, что Робить его гарним Вибори для північніх областей.

Лук-порей Слон (Елефант) відносіться до чеської селекції. Доросла рослина досягає у висоті до 150 см. Листя шірокі, Яскраві, синьо-зелені. Стійкий до підвіщеніх и зниженя температур.

Лук-порей Слон дозріває около 130 днів. После збору его можна зберігаті 60-90 днів. Смак Гостра, Яскрава вираженість. Підходить для рибного и м’ясних страв, супів и салатів.

Урожайність сорту: при належно догляді з 1 кв. м можна зібраті до 4 кг цибулі. Рекомендується вісаджуваті розсаднім способом. Вимогливий до вологих и підгортання, любити підгодівлі.

Середньопізні и пізньостіглі

Вегетаційній срок пізньостігліх сортів цибулі-порею ставити від 180 до 200 днів. Такі сорти стійкі до холоду, тому в помірніх и південніх областях їх нерідко залішають для весняного прибирання. Вібілена частина основном товста и коротка.

Лук-порей сорту Алігатор важіть до 300 м Біла частина – до 30 см. Хорошим смаком відрізняється НЕ только ніжка, а й зелень, что має легкий часніковій запах. Можна використовуват свіжім и консервованім. Листя підняті, розташовуються високо. З 1 кв. м можна зібраті в Середньому 3,4 кг.

Карантанскій

Велике розлога рослина до 1 м заввишки. Продуктивна частина важіть до 300 г. Сорт має відмінні смакові якості, свіжу зелень дает аж до заморозків и добро зімує, за рахунок чого Підходить для Уральська кліматичних умов.

Опис 10 кращих врожайність сортів цибулі-порею

Повний час дозрівання – 200 днів, вібіркову прибирання можна почінаті через 125 днів. Для більшості областей рекомендується вірощуваті розсада – бажано, щоб до висадки в грунт їй Було мінімум 70 днів.

Сорт голландської селекції. Короткий потовщеній стебло має відмінний смак. Листя складені по основній жілці. У Середньому висота білої части складає 7 см, но правильне мульчування або підгортання могут «підняті» ее до 30 см. Сорт морозостійкій, Підходить для прибирання пізньої осені и Навесні. Як и для других пізніх сортів, рекомендовано вирощування розсади. Потребує РОДЮЧА грунту и регулярного поливу.

осінній гігант

Лук Осінній гігант відрізняється особливо Великої білої частина – до 40 см в довжина и до 8 см в діаметрі, но для Отримання такого результату рекомендовано Проводити підгортання 3-4 рази за годину вегетації. Загальна висота – до 80 см. Час дозрівання – 150-200 днів. Стійкий до посуху. Середня врожайність – 3-4 кг з 1 кв. м.

Осінній гігант володіє Гарньє лежкістю. Смак напівгострій. «Гігантський» сорт Підходить для вживання в свіжому виде, Приготування супів и салатів. Можна заморожуваті.

Відео «Вирощування цибулі-порею»

Автор даного відеороліка діліться своим досвідом вісаджування, вирощування и збирання цибулі-порею на життя без ділянці.

Схожі новини

Залишити питання або відгук