Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Ранньозімовій сорти груші плодоносних на початку-середіні осені. Урожай зберігається в Середньому до нового року. Як и у других різновідів, зібранім фруктам потрібен Певний час полежать зірванімі, щоб набратіся смаку и солодощі, без цього смороду могут здати Занадто терпкими и жорсткий. Часто це зімостійкі сорти груш, Які підходять для північніх регіонів.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Чіжовская. Сорт Виведення в московської сільськогосподарської академии. Плоди до 140 г, з среднесочной полумасляністой м’якоттю. Смак освіжаючій, кисло-солодкий. При температурі 0 ° С урожай может зберігатіся від 2 до 4 місяців. Сорт Стійкий до парші, хвороб, несприятливим умов.

Кюре. Висока розлогі дерева з густою кроною. Плоди нерідко віростають цілімі пучками, середня вага 160-190 г, но бувають екземпляр и по 250 м Збіраті врожай можна в кінці вересня. В цей час плоди світло-зеленого кольору, при дозріванні (через 15-20 днів) набуваються лимонний відтінок и стають смачніше. Зберігається могут до 2 місяців. Вельми врожайні сорти, на ПіКу плодоношення дерево может приносити до 300 кг на рік. Потребує теплі літо, при цьом добро вітрімує морози взимку. Добре переносити посуху.

Груша Етюд дает урожай в кінці жовтня – качана листопада. Великі плоди до 250 г в момент збору ма ють сіро-зелений відтінок, после дозрівання – сіро-жовтий з оранжевим. Дуже соковіті, з пріємнім ароматом, схожим на запах троянд. Груша морозостійка, володіє високим імунітетом до захворювань и шкідніків.

Прекрасну стійкість до заморозків показує и Зимова Глазкова. Плоди до 300 г, зберігаються до нового року.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Листопадова. Збір врожаю відбувається в кінці вересня, плоди добрі зберігаються до нового року. Плоди дрібні, 64-74 м Соковіті, кисло-солодкі, з пріємнім запахом. Можна заморожуваті, после розморожування смороду зберігають смакові якості 2-3 дня. Добре трімаються на гілках, що не падають даже через сильний вітер. Сорт Стійкий до парші та грибкових інфекцій.

Листопадова зимова (Ксенія). Опис сорту заслуговує на особливе увагу. Це колоновидна, тобто Досить компактна Різновид, висота крони Всього 1,5-2 м. Важліва характеристика груші Ксенія – дуже смачні плоди, Які много хто считает бездоганно: Соковита, ніжна и немного масляниста м’якоть має кисло-солодкий, освіжаючій смак. У Середньому Важа 190-360 г, но деякі могут досягаті и 700 м З гілок їх знімають в першій половіні жовтня, дозрівання відбувається на качану грудня, но Найкраще смак розкрівається на новорічні свята.

При кімнатній температурі зберігаються до січня. Прохолода дозволяє Зберегти їх довше – до квітня. Транспортабельні. Сорт Стійкий до бактеріального опіку та парші. Завдяк відміннім Смакова якости ВІН нерідко включається в рейтинги найкращих Ранньозімовій груш. Ця колоновидна Різновид добро Підходить для маленьких ділянок.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Розглянемо зимові сорти груш, Які зберігаються в Середньому до березня. До їх перевага відносять відмінну транспортабельність.

Груша Киргизька зимова. Плоди Важа до 245 г. При зборі жовто-зелені, после дозрівання красиві, Золотисті, з червоним рум’янцем. М’якоть щільна, смачна, немного терпка. У прохолоді зберігаються до кінця березня. Привабливий Зовнішній вигляд и хороша транспортабельність роблять їх відповіднім Вибори для комерційного розведення.

Груша Конкорд. Сорт англійської селекції. После збору груші зелені, после дозрівання проявляється червоний рум’янець.

При вікорістанні підщепи Айві вага фруктів может досягаті 350 м

Груша Артемівська зимова високо цінується за врожайність: до 500 центнерів з гектара. Вага плодів – від 210 до 250 г. Поверхня немного горбіста, при ПОВНЕ дозріванні жовто-зелена. М’якоть солодка, з десертним смаком и пріємнім запахом. З середини вересня урожай почінають збіраті, остаточно прістігаючі ВІН до січня.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Груша Кондратьевка відрізняється великими плодами (около 300 г). М’якоть Соковита, масляниста, без щільніх частінок. Урожай збірають в кінці вересня, зберігаті его можна до січня. Дерево відрізняється скроню стійкістю до холодів и хвороб.

Груша Новорічна – скороплідніх сорт, господарський урожай можна отріматі через 5 років после посадки. Фрукти Щільні, солодкі з терпкістю. При зніманні зелені, Повністю стіглі стають жовтими. Нерідко розташовуються пучками.

Бланка. До збору врожаю можна Приступати в Жовтні, зберігається ВІН до квітня. Бажано вирощування на підщепі, Найкраще на айві. Груші дуже Великі, 300-500 г, деякі могут досягаті 700 м м’якоть ароматна, Соковита, масляниста, солодка. Середньої щільності. Висока стійкість до хвороб и холодів.

Груша Новела дает урожай Вже в кінці серпня, причому ВІН Довго зберігається. Середня маса фруктів – 170-270 м мают кисло-солодкий Приємний смак. При дозріванні жовті з червоним ділянкою. Груша Новела має високий імунітет до грибних хвороб и Відмінною зімостійкістю.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Мальвіна зимова з’явилася відносно недавно. Урожай зберігається до качана березня. Плоди жовто-зелені з рум’янцем, солодкі, вага від 130 до 170 м Груша Мальвіна має гарну зимо-і морозостійкістю.

Для груші пізньої ТСХА характерний середній розмір фруктів (120-140 г). Смак кисло-солодкий, Приємний. Жірність середня. Термін зберігання при 0 ° С около 3,5 місяців. З гілок почти НЕ обсіпаються. Транспортабельність середня. Для цього грушевого дерева характерна висока зімостійкість, середня стійкість до хвороб и несприятливим умов.

пізньозімові

Пізньозімові різновиди ма ють особливо довгий срок зберігання.

Груша Роксолана. Середня маса плоду від 240 до 300 м м’якоть без грануляцій, масляниста, солодка з легкою кислинкою. Має Приємний мігдальній аромат. Остаточна зрілість настає на качана січня. Щоб смак БУВ особливо гарним, фрукти нужно потріматі при кімнатній температурі 7-10 днів. Стійка до парші.

Кращі зимові сорти груші різного терміну дозрівання

Такий сорт груші, як Деканка зимова, потребує в теплому кліматі, РОДЮЧА ґрунтах и ​​Рясного поливу, тому їй підходять в основному Південні райони. Зато вона входити в топ власніць найбільшіх плодів: в Середньому 400-600 г, бувають екземпляр до 700 г. При зніманні (в Жовтні) зелені, при залишковому дозріванні (грудень-січень) трав’янистих-жовті Із золотистого боком. Шкірочка товста, но при цьом ніжна. М’якоть тане, в міру солодка, з освіжаючою кислинкою. Груша Деканка зимова начинает плодоносіті з 6-7 років, на підщепі Айві – з 4-5 років. Урожайність одного дерева – 80-100 кг. Зберігаються до качана квітня.

Марія. На насіннєвому підщепі дерево начинает плодоносіті Вже на 3-4 рік, на вегетативному – на 2 год. Зімостійке, стійке до заморозків и термічнім опіків листя. Вага фруктів ставити 220-350 м В момент знімання (початок жовтня) смороду жовто-зелені, при повній стіглості Золотисті з Яскрава червоним рум’янцем. М’якоть кремового, Соковита, масляниста, тане. У холодильнику їх можна зберігаті до травня, при кімнатній температурі – до березня.

Відео «Щеплення та обрізка груші»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як правильно делать щеплення и обрізку груші.

Схожі новини

Залишити питання або відгук