Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: огляд городників

Раннімі вважаються сорти, что досягають своєї зрілості через 100-115 днів від з’явилися сходів. Такоже до цієї категорії можна Віднести гібриди з надранньої терміном дозрівання (80-100 днів), Які на упаковках з насінням позначаються як «суперранні» або «ультраранні». Саме таке насіння баклажанів слід вібіраті Городник тих регіонів, де весна пізня, а літо коротке. Для вирощування в помірному и континентального кліматі підійдуть як Ранні, так и сверхранние сорти.

Даній сорт є надранньої, оскількі технічної зрілості плоди досягають Усього за 70-90 днів.

Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Кущі компактні (до 60 см у висоті), но при цьом формують велику Кількість плодів масою 150-300 г, что в промислових масштабах ставити 40-45 т / 1 га. Баклажани «Негус» округлі, бочковатой форми, темно-фіолетового, почти чорного забарвлення. Сорт Стійкий до холоду, тому может вірощуватіся в будь-якіх регіонах.

король півночі

Такоже сверхранний гібрид (90-100 днів) з Надзвичайно скроню стійкістю до холоду. Є ідеальнім варіантом для вирощування в північному кліматі з коротким и прохолоднім літом. Кущі нізькі (около 45 см), перевантажені плодами, тому вімагають підв’язкі. Пагоні фіолетові, без шіпів. Плоди Довгі (около 30 см), досягають масі 300-400 г. Шкірка глянсовий, темно-фіолетова. М’якоть зеленувато відтінку, щільна, что НЕ гірчіть. Урожайність – 12-15 кг / 1 м² грядки.

Кістьовій баклажан сверхраннего (85-100 днів) терміну дозрівання. Цікавий тім, что его плоди розташовані кистями по 4-6 штук, а не поодиноких, як у других сортів. За рахунок такого НАВАНТАЖЕННЯ один кущ здатно дати более 50 плодів, что в перерахунку на кілограмі ставити 6-8 кг. Плоди цього сорту невелікі, масою 80-130 г при довжіні 10-15 см. Шкірка дуже тонка, яскраве Бузкова кольору. М’якоть біла, щільна, відмінного м’якого смаку. «Перебендя» має хороший імунітет до хвороб, во время плодоношення нужно підв’язка кущів и дозрівають кистей.

Ранній сорт вітчізняної селекції, что дозріває через 95-100 днів. Кущі об’ємні (около 1,5 м), формують велику Кількість плодів, тому перевантажуються и потребують підв’язкі. Врожайність висока -10-13 кг / 1 м².Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Плоди Великі (16-20 см при масі 200-400 г), елліпсовідніє, шірокі в діаметрі, темно-фіолетового забарвлення. Одночасна віддача врожаю, Відсутність гіркоті в м’якоті, хороша транспортабельність плодів – основні Преимущества сорту.

фіолетове диво

Дуже врожайній сорт, для дозрівання которого нужно 100 днів. Плоди не Великі (100-150 г), но за рахунок їх Великої кількості на кущі врожайність ставити около 14 кг / 1 м². Шкірка баклажанів синьо-чорна, блискучії. М’якоть злегка зеленувато, без гіркого Присмак, при обробці становится дуже ніжною и смачно.

Відео «Кращі сорти баклажанів»

З відео Ві дізнаєтеся про найкращі сорти баклажанів.

середньостіглі

До Середньостиглий відносяться сорти, что досягають технічної зрілості за 115-130 днів. Це підходящій варіант для південніх регіонів, а такоже помірного клімату.

Сорт з невісокою (3-4 кг / 1 м²) врожайністю, но з відміннімі Смакова и товарними якости. Дозріває Швидко – через 120 днів уже можна зніматі урожай.Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Баклажани Великі (довжина 20-24 см, масою 400 г), ціліндрічні, традіційного темно-фіолетового забарвлення. М’якоть кремового, после обробки НЕ гірчіть.

Дуже врожайній сорт з орігінальнім забарвленням – Яскравий-Бузкова в білу смужка. Дозрівання дружне и Ранее (115 днів). Плоди зігнутої грушоподібної форми, Досить Великі (масою 200-400 г при довжіні 15-18 см), прекрасного м’якого смаку, за що дуже цінуються в кулінарії.

Давно відомій и перевіреній сорт, Який є фаворитом среди баклажанів. Досягає технічної стіглості за 115-125 днів. Має скроню стійкість до холоду, хвороб и посуху. Плоди шірокі, довгасті, довжина 15-18 см при масі 140-250 г, інтенсівного чорно-фіолетового забарвлення. М’якоть злегка зеленувато, гіркота відсутня.

Дуже врожайній сорт з скроню здатністю до зберігання и транспортування. Кущі нізькі (до 60 см), листя Пишна.Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Плоди грушоподібної-укорочені форми, Насіч-фіолетового, а в біологічній зрілості коричневого забарвлення, масою около 400 г, дозрівають за 115-125 днів. Шкірка тонка, м’якоть без гіркого Присмак.

Експертами цею вітчизняний гібрид відзначеній, як найсмачнішій среди Середньостиглий. М’якоть кремового, дуже Соковита. Плоди довгасті, розшірені до низу, темно-фіолетові. Дозрівають за 120-125 днів. Можливо вирощування в північніх регіонах.

пізньостіглі

Пізні сорти у відкрітому грунті вісаджують Вкрай Рідко, так як для дозрівання Їм нужно від 130 до 150 днів. Если Додати до цього терміну годину на проростання насіння, то в цілому врожаю доводиться чекати почти півроку. Однако є у ціх сортів и незаперечно перевага – смороду добро и Довго зберігаються, так что жителі регіонів, де зима приходити пізніше, могут виростити Такі сорти:

чорний красень

Урожайність сорту, что дает велічні темно-фіолетові, вірівняні плоди вагою 500-600, а іноді и 900 м Смак м’якоті м’який, зовсім НЕ гіркій.Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Плодоношення настає на 130-140 день, Стійкий до змін температур и холоду.

Дуже красиві важкі плоди масою 0,8-1 кг при довжіні 16-20 см. Шкірка глянцева, фіолетово-коричнева. М’якоть світла, відмінного, что НЕ гіркого смаку. Дозрівають через 140-150 днів. Це кращий сорт для зберігання и переробки.

Баклажан з такою Ласкавий назв є дуже продуктивним сортом, високо цінуючі в кулінарії за відмінний смак м’якоті. Дозрівання завершується на 135-145 день.Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Плоди подовжені, грушоподібні, насіченого фіолетово-чорного кольору. Стійкість до хвороб и екстремальних погодніх умов висока.

різнобарвні сорти

Незвичайні Баклажани з красивою декоративним фарбування на наших грядках поки зустрічаються нечасто. Много городніків побоюються, что Такі гібриди маловрожайні, тому вісаджують їх лишь зрідка в якості експеримент. Альо Варто Зазначити, что ЦІ експеримент вельми вдалині закінчуються, а різнокольорові овочі НЕ только радують смаком, но и віклікають Захоплення у оточуючіх.

Найпошіренішімі кольоровий баклажанами є білі. На сьогоднішній день їх Популярність набірає обертів, а Кількість сортів Вже обчіслюється десятками. Білі гібриди НЕ гірчать, ма ють більш м’яким смаком з нотками грібів або КУРЯЧОГО м’яса, что дозволяє готувати з них справжні кулінарні шедеври.

Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Різноманітність білих баклажанів настолько велосипеді, что КОЖЕН Городник может вібрато для себе відповідній сорт:

  • круглі або яйцеподібні Баклажани (Пінг-Понг, Біле яйці, Айсберг);
  • Незвичайні ребристі (Тайський);
  • Довгі або шаблевідні (Бурулька, Пелікан);
  • Класичні довгастої або ціліндрічної форми (Лебединий, Біла ніч, Білий лебідь, Сніговій) и много других.

Альо Найбільший Інтерес представляються, Звичайно ж, різнокольорові Баклажани: жовтого, червоного, зеленого забарвлення або смугасті.

Золоті яйця

Декоративний гібрид, Вироблення в Голландії. Дозріває дуже рано – через 90 днів. Кущ компактний, нізькорослій (30-50 см).Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Плоди овальні, невелікі (розміром як Гусячий яйці), в стадії технічної зрілості ма ють біле забарвлення, в міру дозрівання стають Яскрава-жовтими. М’якоть кремового, містіть много каротину.

Смарагдовий

Середньоранній вісоковрожайній гібрид для плівковіх укріттів и незахіщеного ґрунту. Стійкий до холоду, зав’язує плоди при неспріятлівій погоді. Плоди жовтувато-зелені, овальні, з глянсовий шкіркою, масою около 300 г, відмінного товарного вигляд.

зелененький

Ранньостиглий зеленоплодній баклажан вітчізняної селекції. Стійкий до Раптова змін температур, Підходить для незахіщеного ґрунту. Плоди елліпсовідніє, масою 200-300 г. Шкірка блискучії, Насіч-зелена, м’якоть кремово-біла, ніжного смаку.

червоний Раффлед

Декоративний Середньостиглий гібрид з їстівнімі и Дуже смачно негорчащімі плодами. Кущі нізькі (до 40 см), Пагоні без шіпів.Кращі сорти баклажанів для відкритого грунту: Огляд городніків

Баклажани невелікі (около 100 г), округлої форми, в незрілому виде ма ють зелений з темними Смуга забарвлення, у міру дозрівання стають спочатку помаранчевих, а потім червоними.

Гроздевой гібрид пізнього (около 140 днів) терміну дозрівання. Рослина висока (понад 1 м), розлога, формує множінні кісті з дрібнімі (4-5 см в довжина) плодами. Недостіглі Баклажани молочного забарвлення, у міру дозрівання стають помаранчевими з вертикальними темно-зеленими смужка. М’якоть жовта, солодкувата, дуже корисна Завдяк вісокій концентрації каротину.

Всі віщеопісані сорти баклажанів, прізначені для відкритого грунту, тому для гарного плодоносіння Їм Досить стандартного догляд. Такоже слід розуміті, что Терміни дозрівання в конкретних кліматичних условиях могут зрушуватіся.

У південніх регіонах овочі могут дозріті на 15-20 днів Ранее, тоді як в північніх широтах цею ж сорт дасть урожай на 10-15 днів пізніше.

Відео «Вирощування баклажан»

З відео Ві дізнаєтеся секрети вирощування баклажан.

Схожі новини

Залишити питання або відгук