Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Ее їдять в сірому, вареному, запеченому виде, Використовують для декору, як корм для тварин. І Не дивно, Аджея найменувань сортів гарбуза неймовірну Кількість. Смороду відрізняються за розміром, забарвленням шкіркі и м’якоті, смак, цілям вирощування, вимоги клімату. Це около 100 різновідів. А розмір Всього гарбузове сімейства (а це дині, кавуни, огірки) ставити более 120 пологів.

Як класіфікуються сорти

В Основі будь-якої класіфікації винен буті Якийсь алгоритм. Види гарбуза зазвічай ділять на столові и кормові. Альо нельзя Сказати, что це правильна класифікація, Аджея кормові сорти, Які прізначені для тварин, могут мати Вишуканий, солодкий смак. Відповідно, кормова гарбуз іноді їстівна НЕ только для тварин.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Як и всі інші рослини, гарбуз можна поділіті на групи за терміном дозрівання: Ранні сорти (скоростіглі), середньоранні, Середні, середньопізні та пізні. Альо и тут знову НЕ Вийди повноцінно охарактерізуваті сорт, Аджея за основу розподілу взятий один крітерій.

Базову класифікацією можна вважаті Наступний: твердокорой сорти гарбуза, велікоплідні, мускатні, декоративні сорти.

Неспроста ЦІ класіфікації існують. Для городника дуже важліво вібрато Правильний сорт, Аджея КОЖЕН з них має Різні вимоги до клімату и догляд. У разі правильного Вибори результат буде успішнім.

Саме тому нижчих ми описали Кращі сорти гарбуза, розділівші їх на базові групи.

твердокорой

Ясно, что ЦІ сорти отримай свою Назву за тверду шкірку дозріліх плодів. Це ранньостіглі об’єднання невеликих за розміром особин з смачними насінням. Сюди ж відносіться більшість Кущове представителей.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Характеристика ціх сортів наступна: рубчастий плодоніжка, волосиста стебло, п’ятікутні листя, Великі насіння з чітко вираженій окантовкою.

Кращі сорти гарбуза твердокорой представлені нижчих.

Посмішка – компактна рослина, терміном дозрівання 85 днів. Дозрілій плід Яскрава оранжевого кольору з характерними смужка. Сорт дает хороший урожай – на одній росліні нав’язується 15-16 плодів. М’якоть НЕ Соковита, но ароматна. Термін зберігання – 3-4 місяці.

Помаранчева медова F1 – це Середньостиглий сорт. Гарбуз Вихід сплюсненої, жовто-помаранчевої, з зеленими прямими Смуга и Невеликий НАСІННЄВИЙ камерою. М’якоть Соковита, зі смаком меду, містіть много пожівніх Речовини. Як и всі гібриди, цею Стійкий до грибкових и бактеріальніх хвороб. ВІН кож Довго зберігаються и транспортабельний.

Сорт Медова гарбуз пізнавана по життя без незвічайній ціліндрічної форми. Ее плоди могут досягаті 4-4,5 кг у вазі. М’якоть Сонячна кольору з медовим ароматом. Ее можна зберігаті довгий период, при цьом вона залишилась такою ж смачною и солодки.

Акорн – Ранній сорт, Який має и длінноплетістіе, и кущові різновиди. Плід дуже дівної форми – схожий на жолудь. Зелена, чорна, жовта або біла шкірка сегментована. М’якоть несолодка, світло-жовта.

Гарбуз Плюшка – скоростіглій короткоплетістіх сорт. Плескатої форми плід має поділену на сегменти шкірку и білі смужка. М’якоть Яскрава-помаранчева з підвіщеною цукрістістю. Вирощування краще Проводити способом пророщування насіння на розсаду, особливо для Сібіру.

Гарбуз Малятко – гарбуз з терміном дозрівання до 80 днів. Рослина Кущове, компактна. Плоди сплюсненої форми, шкірка темно-зелена. Вірощується и розсаднім способом, и прямим пріміщенням насіння у Відкритий грунт.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

велікоплідні

Види и сорти Городник часто відбірають за вагою та розміром дозріліх плодів. Саме для таких цілей підходять гарбуза сорту велікоплідні.

Гарбуз Крихітка – дивна назва для такого великого рослини, Аджея 3 кг – це зовсім не "крихта». Це Середньостиглий, длінноплетістіх сорт. Крихітка має плоди світло-сірого кольору, сплюсненої форми. М’якоть контрастна до шкірці – Яскравий-жовта, чи не дуже Соковита.

Гарбуз Стофунтовая – старий сорт, Ранее БУВ популярним для Ленінградської області. Рослина пізніше, має дуже симетрично форму и плетуться стебла. Плоди глянцеві и поділені на сегменти. Смороду могут буті жовтого, оранжевого, білого або рожевого кольору. Досягають ваги 9 кг. М’якоть НЕ солодке в порівнянні з медовими сортами, білого або жовтого кольору.

Гарбуз Здобнов пампушка – середньоранній сорт. Посадка насіння здійснюється в травні за схемою 100 на 70 см. Любить сонячні и безвітряні місця. Віділяється красивою бірюзовою шкіркою и округлої форми. На смак дуже солодка, тому вжівається найчастіше в сірому виде.

Гарбуз Горішок – ранньостіглі рослина з великою кількістю насіння в м’якоті. Має невелікі кийки, помаранчеву м’якоть. Відмінно пріймає Органічні добрива. Довго зберігається при сухому повітрі в провітрюваному пріміщенні.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Опис сорту гарбуза Цукерка Варто почату з того, что вона відмінно Підходить для будь-которого клімату, даже для сібірськіх холодів. Плоди «як намальовані»: кулясті, мандаринового кольору, з пружньою красивою плодоніжкою, ма ють НЕ Яскрава-віражені сегменти. Відмінно розвіваються при додаванні органічніх добрив.

Гарбуз Зорька – гарбуз Середньостиглий (105-110 днів). Плід сплюснутий, Незвичайна забарвлення. Поверхня оранжево-сіра, а іноді чорна, з Рожеве вкрапленнями і ще помітною сіткою. Насіннєва камера невелика за розміром. Рослина стійка до борошністої роси, відмінно підійде для північного заходу.

Гарбуз Попелюшка – Середньостиглий потужного рослина. Шкірочка гладенька, слабосегментірованная. Гарбузи відносяться до велікоплідніх, тому что зрілі плоди ма ють Вагу в один десяток кілограм. М’якоть кремового кольору и без волокністої структури. Посів насіння на розсаду почінається в квітні, у Відкритий грунт – в травні.

Це найсоковітіші, солодкі, цукрові сорти, часто з горіховім смаком.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Дінна – середньоранній вісоковрожайній сорт. Рослина широко стелиться. Плоди бананового забарвлення, кулясті, плескаті, зі смаком дині. Середня вага – 25-30 кг. Рослина невибагливий, висока лежкість.

Вітамінна – велике пізньостігліх рослина вагою 5-7 кг. Плід еліпсовою форми, оранжевого кольору з зеленими широкими Смуга. У м’якоті містіться велика Кількість каротину, тому цею сорт рекомендуються для дитячого або дієтічного харчування.

Ця рослина вісаджують в прогріту грунт, Глибина размещения насіння ставити 10 см. Молоді паростки пріщіпують бічні батоги, розпушують землю, підгодовують мінеральними добрива.

Хоккайдо – це грушоподібна гарбуз японського походження. Жовто-оранжеві або червоні плоди невелікі – 0,7-2,5 кг. Смороду солодкі, з нотками каштана.

Баттернат відносіться до виду «сквош». Плоди вітягнутої форми, як кабачки. Шкірка гладенька, жовта. Усередіні м’якоть Насіч-оранжевого кольору, волокниста. Рослина має маленьку насінну камеру.

декоративні

Цей сорт становится все популярнішім останнім часом. Такі тіковкі Використовують в якості прикраси інтер’єру.

Класифікація та огляд кращих сортів гарбуза

Декоративні гарбузи теж ма ють свою класіфікацію:

Найбільш популярну для нас стала темно-зелена гарбуз. Вона має наукову Назва – Лагенарія. Зовні вона Дійсно нагадує пляшку. Рослина наділене лікувальнімі властівостямі, но Частіше за все воно вікорістовується для виготовлення посуду.

Відео «Вібіраємо сорт гарбуза»

З цього відео ви дізнаєтеся про найпопулярніші різновідах гарбузів, Які найчастіше сідаючого на городі.

Схожі новини

Залишити питання або відгук