Кисло-солодкий агрус з медовим ароматом сорту бурштинових

Історія цього сорту почінається з середини XX століття. Агрус БУВ виділений М.А. Павлової. Культура з’явилася Шляхом посіву насіння від вільного запилених сорту Англійська жовтий (відносіться до європейської групі). Кущ віростає Досить високим – до 1,5-1,8 метра у висоті, з розлогімі гілкамі. Гілки обліствені слабо, малошіпованніе. Листя СЕРЕДНЯ розміру.

Кисло-солодкий агрус з медовим ароматом сорту бурштинових

Стійкий до таких грибкових хвороб як «сферотека» и плодова гниль. Плоди довгастої форми, жовто-оранжевого кольору. Плоди віростають Досить великими – вага ягід 5-6 г, на смак кисло-солодкі, ма ють Присмак меда.Срок дозрівання культури Ранній.

кліматичні Особливості

Цей вид агрусу відносіться до світлолюбніх, тому садить его нужно на відкритих Сонячних майданчиках. Грунт повинен буті РОДЮЧА. Варто, Зазначити, что агрус бурштинових відрізняється хорошою зімостійкістю – стійко переносити даже Сильні морози. Кроме цього, сорт добре переносити посуху.

Правила вирощування та догляд

Для Отримання хорошого врожаю и якісніх ягід, агрус потребує Певного догляд.

Если для посадки місця недостатньо, кущ можна помістіті между плодових дерев на відстані НЕ менше двох метрів. Кроме того, цею сорт можна посадити и вздовж паркану, но ДИСТАНЦІЯ до будівель винна буті НЕ менше 1,5 метра.

Кисло-солодкий агрус з медовим ароматом сорту бурштинових

Величина лунки для посадки винна становитися 50-70 см в ширину и 20 см в глибінь. У лунку перед посадкойне НЕ зайве буде внести два Відра перегною, органічне добриво и склянка деревної золи. Саджанці добро пріжіваються при пересадці.

Садить агрус Найкраще Навесні до того моменту, коли на гілках з’являться нирки, або Пізно восени, коли Припін сокодвижение.

Саджанці вісаджують без нахил, вертикально. Коріння та патенти добро розпряміті, додаючі невелікі порції ґрунту и воду. Відразу после висадки нужно сделать обрізку всех пагонів, залиша по 5-6 нірок від грунту.

У период, коли рослина плодоносити, необхідній систематичний полив, прополка бур’янів и розпушувань грунту. Поліваті агрус можна только під корінь, так як полив дощуванням может віклікаті розвиток небажаним захворювань.

Щорічно необходимо додаваті піввідра гумусу и кілька склянок деревної золи. Восени, после того як агрус Повністю отплодоносивших, під кущ необходимо насіпаті торф або тирсу. Навесні, з приходом тепла, цею насипом прибирають, а землю рихлять.

Кисло-солодкий агрус з медовим ароматом сорту бурштинових

Важлівім етапом у вірощуванні агрусу бурштинових є обрізка. Обрізка в перший рік потрібна для правильного розвитку Чагарнику. Потім багаторічні Гілки обрізаються наполовину, а кореневі Гілки відаляються Повністю. После четвертого року та патенти ліквідуваті загущенность: обрізають всі сухі и слабкі Гілки.

врожайність

Сорт відносіться до європейської групі, тому відрізняється від своих «побратимів» скроню врожайністю. За сезон з куща можна зібраті до 10 кг. Одним з головних факторів, что вплівають на врожайність, є оптимальні забезпечення рослини вологих. Альо необходимо пам’ятати и стежіті за тім, Щоб не Було перезволоження ділянки на якому зростанні ваш аґрус.

Повністю дозрілі ягоди ма ють бурштиновий забарвлення, з білімі прожилками. Варто відзначіті, что при достігання плоди не осіпаються и не тріскаються. Добре переносячи транспортування.

Кисло-солодкий агрус з медовим ароматом сорту бурштинових

Агрус – дуже популярна ягода среди садівніків. Солодкий смак, Приємний аромат полюбити и дітям, І дорослим. Вжівають плоди як свіжімі, так и в перероблений виде (компот, варення, джеми).

Дотрімуючісь основні правила догляд за рослини, ви будете збіраті багатий урожай не один рік.

Відео «Корисні Властивості агрусу»

Агрус – це дуже корисний продукт и в цьом відео буде розказать про всех его Цілющі Властивості.

Схожі новини

Залишити питання або відгук