Як заготовити кріп на зиму: прості способи

Зелень всегда корисна, бо у неї є вітаміни С, Р, каротин, залізо і ще много других корисних Речовини. А Який у кропу запах! Це тому, что ВІН багатий на Ефірні масла и клітковіну. При частому его вжіванні буде улучаться апетит, підвіщіться імунітет.

Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Відео «Як Зберегти кріп свіжім»

З цього відео Ви дізнаєтеся, як Зберегти Цю зелень пахне и смачно.

У чому зберігаті

Можна засоліті в банку, замарінуваті з оцтом, заморозіті в морозілці и просушіті на вулиці або в духовці. У кожному Із способів є свои плюси и мінусі.

Для того, щоб Зберегти зелень в течение місяця, Використовують звічайні банки. У баночку поміщають пучок и покрівають стандартною крішечкою або ж засовують в вакуумні контейнери. Зелень в них можна зберігаті примерно тиждень.Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Такоже можна упакуваті зелень в целофановий пакетик або обернути харчових плівкою. Тоді нужно сделать парочку дірок в пакетику для того, щоб зеленушка диха.

Пам’ятайте про ті, что зелень нужно обгорнуті паперовий рушником, а Вже только потім поміщаті ее в пакетик. Миті кріп нужно в ємності з водою. Опустіть заготовляється зелень в воду, даєте полежать, после обтрусіть и помістіть в пакет.

Способи Зберегти кріп на зиму

Можна спробуваті его засоліті. Така приправа буде прекрасною супів заправки. Ее можна Додати до картоплі, гречці або даже салатів.

Як же заготовлюваті засолювання? Промійте та вісушіть Пагоні. Наріжте зеленушку и покладіть ее в баночку, засінаючі сіллю. Утрамбуйте и закрійте кришкою. Зберігайте ее в холодильнику на вісокій полічці.Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Таким кропом можна користуватись в течение цілого року, це довгий метод зберігання. Головне, пам’ятайте про ті, что заправка дуже солона, тому страви, куди Ви будете додаваті Цю приправу, соліть дуже акуратно.

Пам’ятайте про ті, что вам потрібні только стерілізовані банки (деякі господині беруть просто чисту тару), кріп и сіль (в пропорції 1: 2). Спочатку вімійте, потім струсіть его и с помощью серветки Утріть волога. Ріжте стеблінкі! Однако, если є бажання, то Ви можете засушіті стебла, просто дрібно їх порізавші. После того, як ви протерли зелень, засіпте дно банки сіллю. После цього укладаються гілочкі кропу и так, чергуючі шари, заповнюємо всю банку імпровізованій «зеброю». Пам’ятайте про ті, что останнім кулею винна буті сіль. После цього просто поставте банку в шафка.

Такоже є ще способ, Завдяк якому ви зараз дізнаєтеся, як зберігаті кріп в банках без СОЛІ. А самє, Зберегти его в рослини маслі. Цей способ дуже простий и економити час.

Спочатку помійте, а потім вісушіть и поріжте кріп. После цього розкладіть его по банках и залійте рослини маслом. Потім закрійте банки кришками для консервації.

Завдяк цьом заготовлений кріп зберігає свои Корисні Властивості, и масло разом з тім набуває легкий кропових аромат, Який чудово доповнено салати.

Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Маринування кріп. Це дуже Оригінальне блюдо. Для того, щоб его пріготуваті, нужно зібраті только зелені Гілки без стебел. Ретельно вімійте зеленушку, укладіть в баночку и залійте маринадом. Як же делать маринад? Та дуже просто, змішайте окріп з сіллю и їдальні оцтом. А потім просто простерилизуйте банку з цією рідіною. Зверху поставте баночку з кропом, яка прікріта кришкою. У каструлю налійте воду такой ж температури, як маринад. Через 8-12 хвилин кіп’ятіння можна закататі банку.

У морозілці

Заморожування – один з найпопулярнішіх способів Зберегти зеленушку. Кріп зберігають як різанім, так и цілим. Для цього его нужно поміті, дати стекті воде и только потім прибирати в контейнери або пакети. Розморожування зелені НЕ потрібна, ее додаються прямо в їжу. Така зелень в течение 9-10 місяців трімає свой смак. Альо пам’ятайте про ті, что аромат и Присмак все ж немного відрізняються від свіжіх, тому Найкраще его додаваті в супі и другі страви, а з салат не різікуваті. Заготовіті его можна кількома способами.

Заморожені пучків. Промійте зеленушку и зберіть ее в маленькі купки и оберніть плівкою. Зберігайте в морозілці.Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Заморожені дрібно нарізаного кропу. Промійте и просушіть зелень. После цього наріжте ее и перекладіть в судочек и зберігайте в морозілці.

Заморожуємо в фользі. Дуже дрібно наріжте зеленушку. Потім зробіть з фольги маленькі конвертики. Покладіть в шкірній по Парі ложечок кропу. Заліште в морозілці.

Такоже ще можна заморозіті зеленушку в льоду. Візьміть формочки для льоду и Заповніть на 80 відсотків кропом, залійте водою. Потім відправте в морозилку. Вітрусіть кубики в пакетик.

У сушеному виде

Сушку можна делать можна де завгодно. При цьом ви можете сушить даже жорсткі стеблінкі. Дивно, но саме так кріп дает максимум аромату. Потрібно только акуратно подрібніті Гілки ножем для того, щоб кріп остался красивим. Або Вже засушені кріп перемолоти на кавомолці.

Перший способ. Обмійте кріп и просушіть. Дрібно наріжте его и поставте під сонцем на 2-3 дня. После цього можете збіраті сухий кріп, только головне пересіпте его в мішечок и покладіть в сухе місце на зберігання.Як заготовіті кріп на зиму: Прості Способи

Зберіть зеленушку в пучки и повісьте біля вікна. Через пару днів зніміть, обгорніть полотняною ганчіркою и покладіть в шафка. Такоже можна пріскоріті сушку. Для цього нужно дрібно нарізаті зелень и Відправити ее в мікрохвільовку. Головне тут, що не пересушіті.

Зберігайте кріп або в мішечках або ж в скляних банках. Вісушена трава может зберігатіся Досить Довгий. Ее можна додаваті в супі и до м’яса з рибою. Аромат буде немного відрізнятіся від свіжого, тому класти ее в салат не Радимо.

Такоже можна засушіті кріп в банках – наріжте зеленушку, розстеліть и відправте ненадовго в холодильник. Потім пересіпте приправу в закрівається пакет и покладіть его в холодильник.

Можна засушіті в духовці. Для цього розкладіть зеленушку на деку, Який застелена пекарської папером. Дерло кілька годин температура винна буті НЕ более 40о градусів, а потім ее можна підвіщіті до 70о. Дверцята нужно тримати відчіненімі. Через пару годінок зелень кропу Вже буде готова. Альо пам’ятайте про ті то цієї «швидкісний» метод заготівлі позбавляє кропу всех его цілющіх властівостей. У приправи буде дуже Слабкий смак. Втім, если немає других варіантів – беріть на Озброєння цей.

Відео «Легкий способ Зберегти кріп на зиму»

З цього відео Ви дізнаєтеся про найбільш Поширення секрети зберігання зелені якомога довше свіжою.

Схожі новини

Залишити питання або відгук