Як сушити кріп в домашніх умовах: ефектівні способи

Пряна трава ще багата великою кількістю вітамінів груп С, Р, В1, РР, є в ній фолієва и аскорбінова кислота, каротин, калій, кальцій и фосфор, Ефірні масла. Звичайно, у свіжого кропу набагато более корисних якости. Альо у грамотно вісушеної трави зберігається характерний смак и аромат. Таку приправу зазвічай додаються в м’ясні страви, супі, салати, Використовують при консервації. Вона НЕ только змінює смак будь-якої страви в кращий бік, но и володіє здатністю нормалізуваті ТИСК, стабілізуваті нервово систему, благотворно впліваті на зір.

Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи

Для того щоб провести правильну сушку, слід підготуваті кухонні дошку, спеціально призначення для овочів и фруктів сушилку, чем и рушник. Успіх подготовки рослини до зберігання много в чому Залежить від якості вікорістовуваної сировини. Зрізаті траву на власній ділянці радян в суху погоду и после того, як зійде Ранкова роса. Если знехтуваті цією рекомендацією, то культура або стані чорною, або почни гнити через наявність вологих. Необходимо акуратно обрізаті Коренєву систему, перебраті рослини, позбавляючісь від пожовклих и пошкодженіх будь-Якім способом гілок. Потім сировина промівають під струменить холодної води и дають їй можлівість стекті.

Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи

Відео «Правильна сушка кропу»

З відео Ві дізнаєтеся, як правильно займатіся сушінням кропу.

способи сушіння

Як правильно сушить кріп? Здавай б, просте питання, но тут теж існують свои нюанси. Вісушіті Улюблений багатьма пан пряність реально декількома способами. Можна подрібніті рослина або розкласті его з метою просушування гілочкамі. Пам’ятайте, что стебла и листочки слід сушить окремо. Далі розповімо докладно, як правильно сушить кріп в Домашніх условиях, щоб ВІН зберіг свой неповторний запах и смакові якості.

Як сушить кріп, Попередньо подрібнівші его?

После нарізки дрібнімі порціямі, траву нужно розкласті на білому папері тонким шаром. Чи не рекомендується використовуват для ціх цілей газети, так як смороду здатні НЕ только зіпсуваті Зовнішній вигляд рослини, но и сделать его шкідлівім для здоров’я людини.

Сушить обов’язково слід в пріміщенні з добре вентіляцією або там, де можна регулярно Проводити провітрювання. Длительность ставити від 3 до 5 днів.Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи

Є ще способ, что НЕ пріпускає подрібнення Прянощі. При его віборі гілочкі просто розкладають на спеціальніх решітках для сушіння овочів. Чекати Знадоби около 2 годин. После чого сушений продукт радян помістіті в банки, Які герметично закрівають кришками. Зберігання винне проводитись в Досить темному місці, де є необхідна прохолода.

Можна ще после того, як ви переберете и помієте гілочкі помістіті їх невелика пучками, схопленім Мотузка, в нормально провітрюваній кімнаті, куди немає доступу палючім Сонячна Променя. Рослина буде добре сушені Вже через кілька днів. За умови, что на вулиці стоит сприятливі погода. Візначіті Готовність трави Досить просто. Потрібно только розтерті гілочку в руках. Если на ваших долонях остался порошок – значить, ви все Зроби правильно.

як зберігаті

Щоб Зберегти всім відому пряність якомога довше, нужно запастися невелика баночками. Станут в нагоді ємності об’ємом від 100 до 500 мл. Можна використовуват банки, что ма ють вакуумні кришки, тобто кришки з гумка. Як сушить кріп в Домашніх условиях: ефектівні Способи

Дбайліві господині НЕ викидають баночки з-під дитячого харчування та інші схожі ємності. Важлівімі умів для нормальної Збереження сировини є скляна банка и щільна кришка. Саме Надійна кришка зможу перешкоджаті попадання волога всередину посудини. Если ви плануєте розташовуваті банки з зеленню не в кухонного шафці або ІНШОМУ темному місці, радян скористати непрозорімі баночками. Щоб зберігаті траву, можна використовуват непрозорій пакет, что остался від кави и має особливе zip – застібку. При підготовці сировини НЕ слід его пересушуваті. Оптимальний час для проведення такой процедури – 3 дні.

Відео «Заготівля кропу»

З відео Ві дізнаєтеся способ, як заготовіті зелень на зиму.

Схожі новини

Залишити питання або відгук