Як скоро дозріває і коли прибирати гарбуз

Так само, як и більшість других плодоносних рослин, гарбуза діляться на три види: скоростіглі, середньостіглі и пізньостіглі сорти. Звичайно, оптимальний час збору врожаю в основном Залежить від того, Який самє сорт посадили ві.

Як скоро дозріває и коли прибирати гарбуз

Cкороспеліе

Для полного дозрівання скоростіглім сортами нужно примерно 3,5 місяців: через різніх факторів цею рядків может коліватіся від 94 до 104 днів. Прибирання таких сортів рекомендована в серпні (з Другої половини до кінця). Смороду відрізняються тонкою оболонка и ніжністю. После збору Такі сорти зберігаються примерно місяць.

Cреднеспеліе

Середньостиглий сортів для візрівання нужно примерно 4 місяці (від 110 до 120 днів). У даного випадка збір гарбуза краще почінаті збіраті з середини вересня, причому нужно встігнуті до заморозків – в ІНШОМУ випадки це погіршіть лежкість, урожай может Швидко почату підгніваті. В цілому ж Такі сорти зберігаються довше, чем ранньостіглі.

пізньостіглі

Пізньостіглі (або як їх ще назівають, твердокорой) сорти досягають зрілості примерно за 200 днів, проти їх, як и середньостіглі, слід встігнуті прібраті до заморозків, тобто примерно в середіні-кінці вересня. Вихід, что прибирати доводиться нестіглі плоди, но в цьом немає Нічого страшного – смороду здатні дозріті и в зірваній стані: в залежності від терміну збору на це знадобітіся від 20 до 60 днів; при правильному зберіганні смороду продовжать набіратіся солодощі и корисних Речовини. Найчастіше смороду відрізняються смачно м’якоттю и пріємнім ароматом. Часто їх можна Їсти даже сірімі. Ма ють насіченій колір. Зберігаті подібні сорти можна до півроку.

Як скоро дозріває и коли прибирати гарбуз

Як візначіті стіглість плоду

Є характерні ознака, Які без праці допоможуть вам візначіті стіглість плодів.

По-перше, на росліні частина листя винна буті зблякле, пожовклі и посохли повінні буті сухі ділянки и на тину. Як і друга, на плодоніжкі не винних буті зелених и Соковита ділянок, вона винна буті жорсткий и Повністю вісохлої. Дозріла гарбуз відрізняється Яскрава насіченім кольори: жовтим, помаранчевим або сіро-зеленим залежних від виду. Тут, Звичайно, нужно враховуваті Особливості сорту: деякі даже при повній стіглості залішаються білімі або сірімі. Нарешті, шкірка гарбуза винна статі щільною и Досить жорсткий, при постукуванні відає глухий звук.

Найчастіше на пакетиках з насінням пишуть Терміни збору, что такоже полегшує завдання; втім, через погоду це значення может злегка коліватіся.

Коли і як прибирати

Як скоро дозріває и коли прибирати гарбуз

Збір гарбуза краще Проводити в суху погоду, без заморозків; если погода дощових, плоди нужно буде як слід просушіті. Для великих полів краще, Звичайно, використовуват комбайн для збирання гарбуза; если ви проводите збір своїми руками, зверніть увагу, что плоди нужно зрізаті разом з плодоніжкою 4-5 см. Если гарбуз зрізаті без плодоніжкі, в неї потраплять бактерії, вона Швидко загніет и может при цьом заразіті інші плоди. Зрізаті нужно Гостра ножем або секатором, что НЕ размочалівая хвостик, и не відламуваті руками. Гарбузи можна упускати – від ударів может почату Внутрішнє загнивання.

Все гарбуза, прізначені для зберігання, повінні буті цілімі, без вм’ятини и подряпін. Пошкоджені плоди краще Відправити на переробку, зроби з них Гарбузова сік, засушити або пустивши на консервацію.

Відео «Зберігання гарбуза»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як правильно зберігаті гарбуза.

Схожі новини

Залишити питання або відгук