Як правильно зберігати рукколу – поради професіоналів

Рукола є салатні рослину, яка відносіться до сімейства хрестоцвіті. Люди їдять зелені листочки, для якіх характерний Яскрава вираженість гіркуватій Горіхово-Перцева смак. Тому в Народі ее ще назівають НЕ інакше, чем гірчічна трава. Листочки можна делать як Незвичайні салати, так и пікантні соуси.

Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

Листя руколи містять в Собі много корисних Речовини:

  • вітаміни (особливо много в ній вітамінів E, B, A, C и K);
  • Ефірні масла;
  • гірчічне масло;
  • токоферол;
  • филлохинон;
  • флавоноїди;
  • макро- и Мікроелементи: цинк, магній, натрій, селен, йод, кальцій фосфор, марганець и немного заліза.

При цьом це дієтічній продукт. Незважаючі на такий багатий склад, в 100 грам листя містіться все лишь 25 кілокалорій. Тому ее можна и нужно Їсти людям, Які страждають від надмірної ваги.Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

Завдяк такому багатому складу ця рослина вікорістовується НЕ только в якості приправи до страв, а й як Ефективний народний засіб для лікування різніх захворювань. Ця трава має следующие лікувальні Властивості:

  • сечогінній;
  • тонізуючу;
  • антімікробну;
  • спріяє поліпшенню обміну Речовини;
  • зміцнює імунітет;
  • спріяє поліпшенню роботи травного тракту.

У давнини даже вважаю, что ця трава здатно віклікаті статево потяг. На Кавказі с помощью цієї рослини Ранее боролися з цингу.

Рукола як культурна рослина начали вірощуваті примерно 100 років тому. До цього люди Збирай листя у дікоростучої трави.

В ході чисельність ДОСЛІДЖЕНЬ Вчені довели ее Користь для людини, что и спріяло «одомашнених» трави. Рослина при цьом є абсолютно невибагливий до ґрунтів, на якіх зростанні. Тому на сьогоднішній день воно активно культівується на территории азії и Європи.

Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

После посадки насіння в землю Перші сходи з’являються Вже на п’яту добу. Если їх добрі поліваті, то смороду дуже скоро утворюють Перші ніжні листочки. При бажанні рукколу можна спокійно вірощуваті в Домашніх условиях. Насіння тут вісіваються в горщик, что дозволяє создать на підвіконні Невеликий місто. Ті ж, хто НЕ хоче морочітіся з вирощування цієї пряної трави будинку, могут просто заготовляті урожай, вірощеній на життя без земельній ділянці влітку.

Відео «Вирощування»

З відео Ві дізнаєтеся, як вірощуваті ароматний рукколу.

як зберігаті

Щоб заготовлений врожай руколи володів усіма своими Корисна властівостямі, нужно знаті деякі нюанси. Аджея НЕ КОЖЕН знає, як заготовіті правильно це рослина. Перед тім як Приступати до заготівлі трави, нужно підібраті найкращий урожай. Для цього листя та патенти добро озирнутися и вібрато только ті, Які ма ють Яскравий колір. Листова пластина рослини не винних буті пошкодженою, зі Слідами хвороби або життєдіяльності комах. Процедурі Огляду слід піддаваті НЕ только вірощеній Власний руками урожай, но и куплений на Сайти Вся або в супермаркеті.Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

Відповідь на питання «рукола на зиму як Зберегти» буде залежаться від обраних способу. На сьогоднішній день існує кілька способів зберігання цієї пряної трави:

Щоб візначітіся з тім, Який спосіб буде більш ефективна в плане Збереження корисних властівостей рослини, нужно знаті обидвоє варіанти. Тому розглянемо їх більш детально.Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

Кращим способом зберігання цієї пряності є самє сушка. Однако, сушить рукколу слід особливо чином, Щоб не втратіті все ее Дорогоцінні Властивості. Заготівля сушеної трави здійснюється за Наступний алгоритмом:

  • відбіраємо хорошу и свіжу зелень;
  • ее добро проміваємо водою;
  • потім листочки нарізаємо на дрібні шматочкі и розкладаємо їх на деку або газеті;
  • далі зелень та патенти просушіті. Для цього нарізану зелень рекомендується помістіті в теплі и затемнене місце. Сушка винна тріваті 5-6 днів.

Цей процес сушіння и заготовки руколи дуже схожий на підготовку до зберігання петрушки и кропу. Тому если ви Ранее заготовляли ЦІ трави, то и з руколою проблем не винне вінікнуті.

Допускається сушка рослини в духовці. Однако, вібіраючі цею варіант сушіння та патенти пам’ятати, что в духовці температура не винна буті вищє +40 градусів. При цьом листочки слід викладати в один шар, что Забезпечує більш якісне и рівномірне просушування.

Коли трава добре просохла, ее необходимо пересіпаті в скляній банку, в Якій вона буде зберігатіся. У такому виде висушеності продукт прідатній до! Застосування в течение року, а там Вже и новий урожай поспіє.Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

У сушеному виде ця культура вікорістовується як Прянощі до м’яса и риби, а такоже додається в тушкування квасолю и Різні бульйони.

Іншим способом зберігання трави – в замороженому виде. У цьом випадка процес підготовкі до зберігання самих листя мало чим відрізняється від первого методу. Рослина такоже нужно добро ПРОМІТЕЙ, нарізаті на дрібні шматочкі и немного просушіті. Сушка в цьом випадка спрямована на Усунення волога, яка залішається на лісті после того, як їх вімілі. Коли рукола немного просохне, ее розфасовують по поліетіленовім пакетам. Для зручності траву можна помістіті в пластикові судочки, если є Зайві. Судочки вважаються більш оптимальним варіантом, тому что пакет в процесі зберігання можна пошкодіті. Зберігаті посуд и пакети нужно в морозілці.

Такий способ зберігання дозволяє Зберегти Свіжість листя до зими. Тому в цьом випадка рукола может йти як повноцінній компонент в різноманітні салати.Як правильно зберігаті рукколу - поради професіоналів

Зберігаючі рослина в морозілці, листя годі й нарізаті на дрібні шматочкі, а заморозіті цілімі. Для цього їх нужно добро ПРОМІТЕЙ водою и викластись на паперові серветки. У такому виде листочки повінні просохнути. На їх поверхні не винних залішатіся волога, інакше це негативно позначіться на продукті.

Коли листя просохли, їх розкладають по контейнерах и відправляють в морозилку. Пам’ятайте, что ємності НЕ нужно сильно набіваті листям. Усередіні слід Залишити немного вільного простору, щоб Було зручне вітягуваті листя в потрібному обсязі. Важліво, щоб листя в процесі зберігання НЕ контактувалі з повітрям. Тому часто їх герметично замотують плівкою. В ІНШОМУ випадки смороду могут увібраті запахи других продуктів, что зберігаються в морозілці, что додасть Їм непріємній аромат. У зв’язку з ЦІМ при вікорістанні контейнеров та других ємностей, кришка всегда винна прілягаті щільно, створюючі 100% герметічність.

Цільно заморожені листя підходять для Приготування салатів. Їх можна обсмажуваті для Отримання пасти.

Фахівці відзначають, что в замороженому виде рослина можна зберігаті НЕ более року. Тому бажано використовуват обидвоє Способи зберігання. У такому випадки, коли заморожені листя закінчаться, у вас ще залишились суха приправа.

Збіраючісь зберігаті вдома руколу, необходимо пам’ятати следующие моменти:

  • куплені або зірвану зелень нужно відразу ж відправляті за сушку або в холодильник, так як вона дуже Швидко втрачає свои вітаміни. З цієї ж причини не рекомендується купуваті пряність про запас. Єдине, что можна сделать в Цій ситуации – замотаті хвостики рослини плівкою. У такому виде свіжа зелень может пролежать на кілька днів довше;
  • дрібно нарізані листя можна залиті в кубики з маслом. У такому виде смороду такоже могут зберігатіся в холодильнику;
  • в морозілці зберігаті пакетики або ємності з руколою нужно на Нижній полиці.

Рукола є ціннім продуктом, багатим багатьма Корисна Речовини. При цьом ее легко виростити як на городі, так и вдома. Тому вживання ее в їжу дозволити поліпшіті здоров’я. У зв’язку з ЦІМ питання про зберігання цієї пряної трави в Домашніх условиях вважається сегодня дуже актуальним, оскількі дозволяє людям отрімуваті Корисні Речовини круглий рік. Правильне Дотримання заготовки листя цієї культури на зиму дозволити вам зберігаті Бадьорість и здоров’я в течение Всього року.

Відео «Шкода и Користь»

З відео Ві дізнаєтеся, якої Шкоди и яка Користь від руколи.

Схожі новини

Залишити питання або відгук