Як правильно вибрати стиглий і смачний кавун

Звичайно, вірощені в наших теплицях и других странах плоди красуються на прилавках магазинів в будь-який час року. Альо Перш за все, нужно розуміті, что вині знайдете Стигла кавун в травні або червні. І це, мабуть, головне правило: не поспішайте купуваті літні ягоди, Аджея пора їх дозрівання доводитися як мінімум на кінець липня.

Як правильно вібрато Стигла и смачний кавун

Щоб скоріше продати свои плоди, недобросовісні агрономи підсілюють зростання ягід с помощью хімічніх препаратів, вікорістовуючі їх за тиждень до дозрівання. Альо справа в тому, что останні обробки можна Проводити за 20-25 днів до збирання, інакше вся хімія попал до вас або ваших дітей в організм.

Стіглість за зовнішнім виглядах

Селекціонері вівелі найрізноманітніші сорти, Які відрізняються кольори м’якоті: червоні, рожеві, жовті и білі. Альо немає ще жодних сорту, Який бі змінював колір або структуру шкіркі в залежності від стіглості. Альо все ж є маленькі секрети при віборі хорошого кавуна. Завдяк ЦІМ секретам можна візначіті стіглість за зовнішнім вигляд:

  • Малюнок на корі винен буті чіткім и однотонний (розміті візерунки могут буті симптомом вірусної мозаїки);
  • стіглі ягоди ма ють глянсовий, тверду шкірку, якові Важко проколоти нігтем;
  • з шкіркі не винних віділятіся сік;
  • у ягоди не винне буті вм’ятини.

Як правильно вібрато Стигла и смачний кавун

Народні експеримент довели, что доброго плоду має Великі відстані между темними Смуга на шкірці.

Вибір кавуна за розміром

Вібрато Стигла и солодкий кавун можна, звернувши Рамус на розмір и форму. Альо колись нужно вірішіті питання про ті, як вібрато кавун без нітратів. Для качана нужно розібратіся, що таке нітрати. Це СОЛІ и ефірі азотної кислоти, Які згубну вплівають на людський організм. Смороду накопічуються в рослини внаслідок частих обробок. Особливо небезпечний, если Городник обробляють плоди перед самим їх Зборів.

Як вібрато солодкий кавун, а не нітратній? Візначіті нітратну ягоду дуже легко. Головними сигналами є ідеальна форма плоду, Надто насіченій колір, величезне розмір.

Ясна річ, что не природного великий плід брати не нужно. Швідше за все, така рослина піддавалося хімічній обробці. Краще Всього вібрато середній за розміром плід, около 6 кг. Маленький плід НЕ відкідайте відразу. У більшості віпадків це буде Дійсно незрілій плід, но можливо це такий сорт.

Як правильно вібрато Стигла и смачний кавун

Чи впліває стан плодоніжкі на смак

Стан плодоніжкі – ще один фактор, на Який НЕ Завада звернути Рамус при віборі Смугаста плода. У Стигла кавуна плодоніжка суха.

Альо НЕ Варто покладатіся только на цею метод. Аджея:

  • продавці знають про це прійомі и спеціально зрівають зелені ягоди, плодоніжка якіх за Деяк годину и так вісохне;
  • плодоніжка может буті просто пошкоджена;
  • таким чином можна купити перезрілій кавун.

Вібіраємо кавун за вагою

У азіатськіх странах існує дивний метод визначення зрілості цієї баштанної культури. Зрілі плоди насправді легше води, и тому ті, Які сплівають, можна вважаті якіснімі. Віходячі з цього можна подуматі, что кавун повинен буті легким. Альо если Було дощових початок літа, то можливо, избран плід виявило Всередині порожній через різніх захворювань. Часто задають питання: чому кавун м’який? Швідше за все, цею плід перезріло. М’який кавун зазвічай важкий І, здається, смачний, но насправді ВІН відправіться в сміттєвій бак.

Як правильно вібрато Стигла и смачний кавун

На качана кавунового сезону Вибирайте ягоди вагою 4-6 кг, а Вже в розпал – 7-9 кг.

Вибір кавуна за звучанням

Ще в старих Радянська фільмах часто показувався цею метод Перевірки кавуна. Звучання Дійсно может много чего Сказати про нутрощах солодкої ягоди. Альо мало хто знає, Який звук повинен відаваті Смугастий плід после стукання або стіскання. Если после стуку по шкірці Видається гучній звук, значить, плід зрілій, если глухий – Йому НЕ місце на столі. При стісненні долонях хороший круглий полосатик буде відаваті характерний тріск, з зеленим такого не станеться.

Секрети успішного Вибори

Вибір кавуна – справа тонка, для кого-то даже может буті своєріднім ритуалом. А для людей, пов’язаних з овочівніцтвом, вібрато хороший кавун Взагалі справа честі.

Як правильно вібрато Стигла и смачний кавун

Як вібрато хороший кавун и не вдаріті в бруд Обличчям? Головне, пам’ятати про наведені нижчих факторах:

  • Стигла кавун буває во время ПЕРІОДУ его природного дозрівання – кінця липня;
  • прилавок винен буті чистимо;
  • на шкірці не винних буті тріщін, вм’ятини, проколів;
  • шкурка винна буті не матовий, а глянсовий;
  • дозрівші, кавун має жовте Земляна пляма, а не біле;
  • при постукуванні повинен віходити Дзвінкий звук;
  • при стісканні винен чутіся тріск;
  • непереспелій кавун СЕРЕДНЯ розміру, вагою від 4 до 9 кг;
  • суха плодоніжка НЕ ​​всегда сігналізує про дозріванні.

Відео «Як вібрато Стигла и смачний кавун»

У цьом відео ви почуєте корисні поради относительно Вибори Стигла кавуна.

Схожі новини

Залишити питання або відгук