Як правильно сушить і зберігати м’яту

Як сушить м’яту правильно? Перш, чем вісушуваті м’яту, ее необходимо підготуваті. Для цього достаточно:

  • Ретельно поміті зібрану зелень в холодній воде (краще під краном);
  • Вісушіті на паперових рушниках в місці, де немає прямого попадання сонця на Зібрані рослини. Процедура триває кілька годин. Если є центрифуга, то первинна просушку краще Здійснювати в ній.

Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Далі можна почінаті Основний процес сушіння. Як правильно сушить м’яту?

У Першу Черга Із зібраніх особин Варто сделать маленькі пучки и злегка перев’язаті (только в тому випадка, если здійснювався збір листя культури разом зі стеблом). Ця процедура забезпечен Проникнення Повітря до кожної окремої особин. Готові пучки та патенти повісіті на Мотузка або спеціальніх опорах.Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Щоб засушіті окремо взяті листи культури, та патенти, їх розкласті одним тонким шаром. В якості підстілкі Варто застосуваті папір або натуральну тканини. Як Зберегти м’яту неушкодженою во время сушки? А головне де? Розмістіті рослини можна на вісоті, например шафі, даже в квартирі (кухні або спальні). Можна такоже помістіті на зберігання рослини на горище, балкон або в сарай. Але, Незалежності від місця размещения, організація ретельного провітрювання обов’язкове.

Чи не Варто зберігаті м’яту на запорошених теріторіях. Попадання прямих Сонячних променів такоже НЕ Варто допускаті, Аджея це зніщіть всі Корисні Речовини в культурі.

Щоб убезпечити висушеності материал від сонця, допустимо использование паперових або газетних ковпаків. Ними можна обернути и пучки рослини. Однак в таких саморобний прилаштувати рослини повінні розташовуватіся вільно, випаровуваності в середіні конструкції буті не винних. Високий вміст волога в повітрі может спровокуваті гніття ОРГАНІВ рослини.Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Просушіті листя добре поможет періодічне їх Перевертаний. Найбільш Вдала температура для процедури колівається в межах 20 ° -30 °.

Если проведення процедури планується для чаю, сушка может відбуватіся відразу в кілька особин різніх рослин. Так заготівля Вийди ще духмяний и корісніше. Відмінно поєднуються листя м’яти и малини, вишні або смородини. Умови заходь Такі ж, як опісані вищє.

Відео «Секрети сушки м’яти»

У даного відео Ві дізнаєтеся про методи засушіванія м’яти на зиму.

Чи пріпустіма пришвидшити сушка?

Сьогодні більшість плодів, Які заготовляються на зиму, сушать в духовках, печах або спеціальніх приладнав – електросушаркі. Сьогодні всі пристрої легко прідбаті в спеціалізованіх точках продажу або в Інтернеті. Однако чи можна заготовлюваті таким прискореного методом трави? У Теорії можна, головне – температура не винна перевіщуваті 30 °.Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Будь-яке Підвищення температури Згубна впліває на смак, запах и Корисні Властивості культури. Однако, в основному, зелень збірають в кінці липня – серпні, тому належно температуру Забезпечувати НЕ нужно. Вона и так знаходиться в правильних межах. Тому необходимость пріскореної сушки может вінікнуті только в прохолодне літо з безліччю опадів.

Зберігання сушеної м’яти

Як зберігаті м’яту после сушки, щоб вона НЕ зіпсувалася и не Втрата своих основних характеристик?

Зазвічай процес сушіння культур триває ні много ні мало – тиждень. Зрозуміті, что рослини Вже Досить підсохлі и Готові до зберігання, можна на дотик. Підготовка пройшла успішно, если листя культури шарудять, їх просто відокреміті від стебла и розкрішіті. Таку пряність можна перекладаті в СПЕЦІАЛЬНІ ємності для трівалого зберігання.Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Економія місця забезпечується, просто подрібнівші Прянощі або перемолу ее на порошок. Однако для Збереження надзвичайного смаку и запаху сушений материал краще зберігаті Цілком, разом з листям и пагонах.

Кращий варіант для зберігання Прянощі – скляні банки з закручуються кришками або мішечки з натуральних матеріалів, Найкраще, бавовни або льону.

Можна застосуваті герметичні керамічні або дерев’яні ємності, вакуумні пакети и упаковки з ЗІП-локом. Однако краще все ж унікат штучних матеріалів: пластика або целофаном. Аджея самє смороду вбірають велику Кількість ефірніх масел. Тому Варто унікат и таких матеріалів, як папір або картон.

Упакованості належно чином м’яту треба зберігаті в темному чи не вологі місці, унікаючі джерел тепла. Свої відмінні характеристика рослина может зберігаті около парі років, Незалежності від оточуючіх умів. Саме тому Варто всегда вказуваті на упаковці дату Приготування запасів и періодічно Проводити ревізію всех заготівлях. Залежані м’яту, якові шкода вікінуті Варто Додати в ванну. Така нехитра суміш дуже корисна для кожи.

Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту Як правильно сушить и зберігаті м'яту'яту (правильный, сушить, зберігаті, листя культури, правильно сушить)'яту

Отже, м’ята – корисна культура, яка відмінно зберігатіся в сушеному виде. Заготовлена ​​таким чином культура має широкий спектр! Застосування. Нею можна лікуватіся, зміцнюваті волосся, живить шкіру. А Який смачний и ароматний м’ятній чай! ВІН кож відмінно заспокоює и зміцнює нерви. Подрібнені сушені листя рослини Використовують як Прянощі до різніх страв. Така «приправа» забезпечен їжі НЕ только Приємний аромат, но и пікантній смак. Так что обов’язково вірощуйте и заготовлюйте м’яту. Тім более, что сделать це простіше простого!

Відео «Як правильно зберігаті м’яту»

Це відео розкріє секрети правильного зберігання м’яти.

Схожі новини

Залишити питання або відгук