Як правильно підготувати і сушити петрушку в домашніх умовах

Если рослина виросла в теплиці або місцевості, розташованої далеко від жвавих доріг та промислових підприємств, его годі й міти. У цьом випадка его зрізають вранці, после того, як спаді Ранкова роса. Если ж поруч розташоване виробництво – зелень нужно обов’язково поміті.

Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях

Ее перебірають, відаляють пожовклі гілочкі и сміття. Мітої петрушці дають стекті и розстеляють ее на серветці, щоб ВИДАЛИТИ волога.

Відео «Корисні Властивості зелені»

З відео Ві дізнаєтеся про Корисні Властивості зелені.

Існує кілька способів, як правильно сушить петрушку.

Найбільш щадний є сушка петрушки природним способом. Найкраще розкласті ее, Попередньо Відаль найбільш Товсті стебла, на сітчастої поверхні або на бавовняному рушник. Потрібно вібрато добро провітрюване місце в тіні. Если зелень сушить на сонці, то вона вігорає, а вітаміни руйнуються. Краще петрушку для сушіння не різаті, а дати ее лісточків висохти цілімі. Така сушка займає від кількох днів до двох тіжнів.

Если літо дощових, немає вільного місця для размещения трави або нужно сделать цею процес Швидко, можна скористати духовці.

Підготовлену петрушку розташовують на деку, Попередньо застелений папером, и поміщають в духовку. Для цієї мети включаються піч на найменших температуру, а дверцята залішають відчіненімі, щоб Повітря вільно ціркулював.Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях

Через 3-4 години ми отрімаємо Повністю висушеності зелень. Готовність сушеної петрушки візначаємо по тому, як легко вона кришує между пальцями. После охолодження з сухої Зеленої масі відаляють стебла. Готову пряність зсіпають в ємності для зберігання.

Можна підготовлену зелень зв’язати нитками в невелікі пучки и підвісіті їх під навісом або в пріміщенні з хорошим повітрообміном. Час сушіння Залежить від температури и вологості Повітря и может зайнятості до двох тіжнів. Коли сушена зелень Повністю готова, ее обмінають від грубих стебел.Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях

Отримав суха петрушка залішається зеленою, запашної, що не втрачає своих властівостей течение двух років. Нею Зручне користуватись и легко дозуваті. Потрібно пам’ятати, что у сухий петрушки більш вираженість смак. Тому додаваті до страв ее нужно зовсім Небагато, в самому кінці Приготування.

В Домашніх условиях

Зараз з’явилися електричної прістосування, что допомагають Господарка сушить зелень. Смороду являються собою багаторівневу сітчастою конструкцією, куди поміщають підготовлену зелень.

С помощью електронагрівача в сушарці підтрімується Постійна температура, найбільш підходяща для сушки обраних продукту. Режим сушіння підібраній таким чином, щоб Втрата корисних Речовини були мінімальні.

Так само як зелень можна заготовлюваті и Коренєву петрушку. Для цього коріння ее вікопують, очіщають від зеленого листя, міють. Чістіті їх НЕ нужно, достаточно добре поскоблить. Гостра ножем тонко нарізають корінь кільцямі або соломкою. Сушить коріння краще с помощью духовки, слідуючі тім же правилам, что и для звічайної зелені, або в електросушарці, керуючий інструкціямі до неї. Зберігають висушеності Коренєву петрушку в паперових пакетах або тканинних мішечках.

Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях Як правильно підготуваті и сушить петрушку в Домашніх условиях

Відео «Як зберігаті зелень»

З відео Ві дізнаєтеся, як нужно зберігаті зелень в Домашніх условиях.

Схожі новини

Залишити питання або відгук