Як правильно пасинкувати баклажани: поради та рекомендації

Пасінкування баклажан – важлівій етап догляд за культурою. Процедура складається з ліквідації Зайве відростків и є необхідною в тому випадка, коли овочі ростуть в условиях вісокої вологості Спекотно літа. Деякі вважають, что пасінкування Проводити необов’язково, вважаючі, что овочей відмінно формується и без цієї процедури. Однако, данє тверджень справедливо лишь наполовину.

Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Культура требует відалення бічніх відростків, коли:

  • Вона вірощується в незахіщеною грунті. У цьом випадка «Зайвий» зелена маса НЕ дает землі и стебла пересіхаті даже в посуху. Кроме того, если Залишити «голий» кущ під сонцем, ВІН буде рости дуже Повільно.
  • Різновид овочей є нізькорослої. У цьом випадка особин культури здатні формуватіся без будь-которого втручання.

В других випадка рослина пасінкують в обов’язковому порядку. Поясніті це можна тім, что практично всі сорти культури ростуть у виде великих кущів, густо вкрітіх листям.Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Пасінкування є відалення части ОРГАНІВ рослини: листя и бічніх відростків. Ця процедура спріяє правильному Формування и розвитку куща. Кроме того, з ее с помощью можна отріматі потужні плоди и значний зміцніті їх. Проводити цею Захід необходимо, Аджея в супутніх условиях (теплі и волозі) на рослини формується густа зелень з безліччю відростків. В результате культура перенаправляє всі свои сили на формирование листя. В результате ЕНЕРГІЇ, необхідної для розвитку плодів, у культури немає. У зв’язку з ЦІМ овочі стають дрібнімі, втрачають форму. Спотворюються такоже їх смакові якості. У ряді віпадків, зав’язі НЕ встігають дозріті и обпадають з куща.

Відео «Пасінкування баклажанів»

З відео Ві дізнаєтеся, як пасінкуваті баклажанів.

Коли нужно пасінкуваті

Як згадувать Ранее, в Деяк випадка без проведення пасінкування Цілком можна обійтіся. Зокрема, вірощуючі культуру нізькоросліх різновідів, можна не боятися загущенности, Аджея кущ формує только «потрібну» зелень. Такоже избежать проведення процедури можна при культівуванні «синіх» в незахіщеною грунті. У цьом випадка зелена частина рослини Виконує додатковий функцію: запобігає пересіхання грунту. Кроме того, зелень наростає на таких особин не так інтенсівно, тому Баклажани НЕ вітрачають сили на ее формирование.Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Особливо важліва процедура для овочів, Які вірощуються в теплиці. У пріміщенні зазвічай дуже Важко контролюваті температуру Повітря, тому в захищений грунті часто спостерігаються Високі показники волога и тепла. Через что на кущах активно формується густа маса листя и бічніх відростків стебла. Для того щоб прігальмуваті зростання листів и Сприяти правильному Формування кожної особин, нужно НЕ только відаляті Зайві органи, а й підрізаті верхушечную точку росту кущів.

Для того щоб провести процедуру з максимально позитивним результатом, Здійснювати ее Варто до формирование бутонів.

Як правильно пасінкуваті

Сподіватіся на позитивний результат від відалення бічніх відростків баклажанів можна только в тому випадка, если:

  • правильно вібрато годину проведення Першої процедури;
  • підібраті індивідуально для кожної рослини схему формирование кущів.

Найчастіше Перше вилучення зайве ОРГАНІВ синіх можна почінаті тоді, коли пройде 3 тіжні после пересадки овочів на постійне місце проживання. До цього часу культура встігає вкоренітіся и прижитися в Нових условиях навколишнього середовища. Однако, активно рости вона щє не начинает. Здійснювати пасінкування НЕ нужно в осадовій або посушлівій день, Аджея це может спровокуваті розвиток недуги інфекційної природи на місці рани. Оптимальний час для ліквідації бічніх пагонів – ранок. Рані, отрімані рослини в цею годину, успешно заживуть до вечора.Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Як правильно пасінкуваті Баклажани? Делать це можна за двома основними схемами. Зазвічай формують рослини або в 1 стебло, або в кілька.

Формування куща в Одне стебло краще Проводити ослабленим особам. У такому випадка после підрізання точки зростання залішається только 1 верхній Втеча. При цьом всі інші підлягають ліквідації. Варто кож прорідіті сформовані зав’язі, залішаючі только найбільші.

Наступна схема (в кілька стебел) Підходить для здорових особин, Які добрі вкорінилася и активно розвіваються. После пріщіпування верхівкі овочей, Варто Залишити для розвитку відразу кілька пагонів, но НЕ более 5. При цьом можна Залишити и более Зав’язь на кущі.

Поради та рекомендації

Незважаючі на ті что процедура відалення Зайве ОРГАНІВ баклажан Досить проста, нерідко в ее проведенні пріпускаються помилок, особливо недосвідчені Городник. Тому Перш чем почінаті відаляті «все без розбор», Варто вівчіті рекомендації и поради досвідченіх городніків. Тільки так можна попередіті допущених Поширення помилок и досягті максимально позитивного результату.Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Например, відаляті відросткі Варто только вручну. Секатор и Вже тім более ножиці краще НЕ використовуват для ціх цілей. Если ж избежать использование садових ІНСТРУМЕНТІВ, перед Використання смороду потребують ретельної обробки дезінфікуючімі засоби. В ІНШОМУ випадки через Утворення на росліні рану можна занести в організм культури інфекцію.

После проведення процедури для кожного куща, Варто обробіті руки и інструментами спеціальнімі Речовини з дезінфікуючімі властівостямі. Такі Дії запобігають Поширення недуги з однієї особин на всі інші.

Если в теплиці, де ростуть Баклажани надмірно сухо, Нижнє листя Варто Залишити на кущі. Аджея ЦІ органи будут утрімуваті воду около стебла, запобігаючі пересіхання грунту. При цьом Варто ВИДАЛИТИ сухі або змінілі форму листи и зав’язі. Аджея Такі органи могут буті сигналами недуги.

При тепличному вірощуванні овочей НЕ Варто Занадто часто вносіті в грунт органіку. Аджея сині даже при добріві органікою в малих кількостях почінають активно формуваті зелену масу, что негативно впліває на формирование плодів.Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Пасінкування є необхіднім елементом догляд за овочами. В результате его проведення можна зібраті Великі здорові плоди. Чи правильна процедура, проведена в належно годину, позитивно впліває на розвитку культури и ее врожайність. Без процедури кущі баклажан активно розростаються, створюючі один для одного тінь. В результате плоди не зможуть дозріті належно чином, а Самі рослини могут піддаватіся різнім недугам.

Рішення про необходимость пасінкування КОЖЕН садівник пріймає сам. При цьом ВІН враховує умови вирощування и різновиди овочей. У будь-якому випадка при ігноруванні процедури сподіватіся на Отримання багатого врожаю нельзя.

Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації Як правильно пасінкуваті Баклажани: поради та рекомендації

Відео «Вирощування баклажанів»

З відео Ві дізнаєтеся, як правильно займатіся вирощування баклажанів.

Схожі новини

Залишити питання або відгук