Як правильно обрізати смородину ранньою весною

Обрізка смородини Навесні – один з головних етапів догляд за культурою. І необходимость проведення процедури обумовлена ​​декількома причинами.

  • По-перше, обрізка необхідна для форміровкі куща и Збільшення плодоносних гілок;
  • по-друге, ця процедура – санітарний Захід. Необрізані Гілки чагарника стають ослабленими, что є доброчінної середовище для з’явилася шкідніків;
  • кроме того, если упустити обрізку, до літа рослина стані густим, через что сонячне світло НЕ зможу пронікаті до его основи, что згубну позначіться на кількості врожаю.

Як правильно обрізаті смородину раннього весною

Правила обрізки

Існує кілька правил, як обрізаті смородину Навесні.

  • обрізку смородинового куща необходимо провести до того, як Почалося сокодвижение, тобто, до того як почнут розпускатіся бруньки;
  • обрізка проводитися відразу после посадки, потім двічі на рік – Навесні и восени.

методи обрізки

Для правильної обрізки та патенти підібраті СПЕЦІАЛЬНІ інструменти: це секатор, садові ножиці, пила з дрібнімі зубцями, кущорізі (для Доданий форми).

Много садівнікі роблять обрізку неправильно. Альо існує схема обрізки смородини, яка полеглі проведення цієї процедури даже початківцю садівнікові.

  • обрізка чорної смородини проводитися відразу после посадки. Зрізуючі всю гілку, залішаємо 2-3 нирки. Зріз слід сделать на відстані 5 мм від нирки, кут зрізу дорівнює 45;
  • на Наступний рік зрізаємо все Гілки іншого порядку, залішаючі 3-4 найміцнішіх втечі;
  • на третій рік укорочуємо однорічні Пагоні. Відаляємо слабкі и Хворі Пагоні;
  • щовесні відаляємо старі Гілки до самой основи. В цілому при грамотному проведенні процедури, на кущі, вік которого від року до семи років, має залішатіся 15-20 гілок.

Як правильно обрізаті смородину раннього весною

Смородина червоних и білих сортів має іншу форму куща, чем чорна, тому відрізняються и методи їх обрізки. Немає необхідності частого поновлень ціх різновідів смород. Обрізку почінають на Наступний рік после посадки. Червона смородина дает много пагонів на верхівках, тому Навесні обрізка кущів проводитися без укорочення пагонів. Спочатку відаляють нульові, а потім старі. Варто пам’ятати, что, если кущ дуже густий, слід ВИДАЛИТИ кілька молодих пагонів.

обробка зрізу

Підсумковім етапом обрізки смородини є обробка зрізу, так як зрізі НЕ заростає. Зріз обробляють садовим варом. Его можна пріготуваті в Домашніх условиях або прідбаті в готовому виде. Існує кілька рецептів Приготування.

  1. Для первого вам знадобляться: свинячий жир (топлене) – 200 г, скипидар и віск каніфолі по 400 г. Віск розтоплюємо на маленькому вогні, потім додаємо Решті інгредієнтів, Постійно помішуючі. Далі однорідну масу поміщаємо в бляшану Ємність. Вар готов для использование.
  2. Є ще один рецепт Приготування вару, для которого вам знадобляться: 400 г каніфолі, 50 мл спирту и 1 ст.л лляної Олії. Каніфоль, Постійно помішуючі, розплавляємо на Слабко вогні. Даємо їй охолонуті. Далі додаємо Решті інгредієнтів, змішуючі до однорідної масі. Віліваємо отриманий суміш в банку, щільно закріваємо кришкою, Щоб не потрапляло Повітря. Відкривати ее можна только безпосередно перед Використання вару. Що наноситься суміш на зріз с помощью пензлик.

Як правильно обрізаті смородину раннього весною

пам’ятка садівнікові

Обрізка смородини Навесні – обов’язкова Умова догляд за цією рослини. Если обрізку НЕ віробляті, рослина буде рости Слабкий, что впліне на его врожайність и якість ягід.

Пам’ятайте, что підрізування кущів пізньою весною категорично Заборонена – в цею годину вітікає сік, необхідній для дозрівання ягід. Потрібно прагнуті не до росту рослини, а Збільшення его площади.

Відео «Як обрізаті ягідні Чагарнику Навесні»

У цьом відео експерт розповість про ті, як правильно обрізаті ягідні Чагарнику Навесні.

Схожі новини

Залишити питання або відгук