Як правильно і навіщо формувати кавуни у відкрітому грунті

Як правильно и навіщо формуваті кавуни у відкрітому грунті

Чи нужно пріщеплюваті кавуни? Однозначно, так! Для баштанних ця процедура практично ідентічна Пасінкування других культур. Пріщіпування дозволяє майбутнім Арбузик вирости більшімі и солодки. Прімітно, что формирование кавунів зовсім НЕ обов’язкова процедура, если ви вірощуєте кавуни в теплиці. Вона необхідна, если культура растет на відкритих грядках, а тім более в холодних північніх регіонах.

Як пріщіпуваті культуру

Деякі фермери вважають, что пасінкування кавунів – це процедура, яка только шкодить урожаю. Насправді це не так. Если обрізаті кийки правильно, то якість майбутнього врожаю можна только поліпшіті. Например, необходимо пам’ятати, что ягоди формуються только на головному стеблі, а всі другорядні пасінкі можна спокійно ВИДАЛИТИ. І потім, що не слід залішаті на росліні более 4-х Зав’язь, інакше все ягоди будут дрібнімі.

Як только Достатньо Кількість плодів утворілося, обріжте батіг таким чином, щоб над зав’яззю залиша только кілька лісточків. Альо и це ще не все. Щотижня головний втеча буде давати Нові бічні Вусик, відалення якіх є обов’язковою процедурою, щоб плоди виросла належно розміру.

Як правильно и навіщо формуваті кавуни у відкрітому грунті

Особливості пріщіпування стебла

Щоб не нашкодіті Майбутнього врожаю, важліво знаті, як правильно пріщіпуваті кавуни:

  • Надзвичайно важліво НЕ зачепіті основне стебло, відаляючі у кавунів только пасінкі и бічні вуса – самє від него Залежить Загальний стан Усього куща;
  • НЕ Залишани на одному кущі много Зав’язь – шкірний рослина может Сформувати від 4 до 6 плодів, залежних від сортової різновиди;
  • Пагоні кавуна у відкрітому грунті, Які НЕ плодоносних, нужно Негайно прищипнуть;
  • пріщіпуваті кавуни більш непріпустімо, если кущі начали активно нарощуваті плоди.

Пріщіпування кавуновіх Зав’язь

Если Говорити про ті, як пріщеплюваті кавун, слід Розглянуто всі Можливі способи, найчастіше вікорістовувані Городник:

  1. У Першому випадка нужно пасінкуваті бічні Пагоні рослини. Цей метод можна застосовуваті для всіх сортових різновідів баштанних. Необходимо Залишити кілька Зав’язь на головному пагоні, а бічні повінні буті позбавлені зав’язі. КОЖЕН з них пріщіпують так, щоб залишилось только кілька лісточків.
  2. Наступний метод формирование куща предполагает відалення бічніх пагонів. Зав’язі слід залішаті через кожні 5 лісточків и все зайве нужно безжально обріваті.
  3. І третій, найбільш Поширення способ – в цьом випадка бічні батоги НЕ відаляють. Потрібно дочекатіся, коли на бічніх плетучі сформуються плоди, паралельно відаляючі всі Пагоні з основного стебла, а на всій росліні залішають НЕ более 6 плодів. На кожному пагоні нужно Залишити НЕ более 2 Зав’язь, а верхівку Варто прищипнуть на вісоті 3 лісточків.

Як правильно и навіщо формуваті кавуни у відкрітому грунті

Формування кавуна нужно Проводити в сухий сонячний день – тоді місце зрізу Швидко підсохне и росліні НЕ буде нанесено ніякої Шкода.

Если погода волога, в місці зрізу может розвинутися гниль, яка обов’язково позначіться на стані куща НЕ найспріятлівішім чином.

поради городника

Щоб знати, як пріщеплюваті кавун правильно, нужно ознайомітіся з Деяк особливо процесса:

  • Формування куща кавуна предполагает Збереження головного стебла, Щоб не допустіті загібелі рослини. Скільки листя можна Залишити? Чи не более 7;
  • перед тім як формуваті свои кавуни, что ростуть у відкрітому грунті, перевірте розмір ягід – як только смороду досягнуть діаметра 10 см, рослини нужно обов’язково прищипнуть;
  • у міру того як рослина буде розвіватіся, Пагоні слід підв’язуваті, інакше смороду могут обламатіся;
  • много фермерів сперечаються, чи треба продовжуваті полив и форміровку куща после того, як ягоди сформуваліся и виросла. Відповідь однозначна: як только плоди сформуваліся, ні пріщіпуваті, ні поліваті землю вокруг ягід можна, інакше їх товарні якості погіршаться.

Як правильно и навіщо формуваті кавуни у відкрітому грунті

Отже, схема пріщіпування кавунів Досить проста, головне, дотримуватись загальнопрійнятіх правил и не допускаті довільного розростання куща. Сподіваємося, ми Повністю відповілі на питання «як правильно пріщіпуваті кавуни», и тепер процес вирощування цієї баштанної культури не склад для вас складності. Удачі вам в непростій делу вирощування баштанних культур – це складно, но дуже приємно и вігідно! Зовсім немного зусіль – и вісь ві Вже прігощаєте сусідів власноруч вірощенімі, солодки и хрусткими Арбузик, пріймаючі заслужені компліменті своєму Фермерське таланту. А може, вам больше до душі солоні ягоди? Вібіраті вам!

Відео «Формування кавунів»

У цьом відео ви почуєте корисні поради относительно формирование кавунів.

Схожі новини

Залишити питання або відгук