Як очистити гарбуз від жорсткої шкіркі

Гарбуз по праву вважається в Народі істінної королевою осені. З неї готують смачні и Корисні каші, пюре, салати, начинки для Пирогів и інші страви. Відомо много сортів цієї культури, среди якіх найчастіше вірощують мускатний, твердокорую и Крупноплодную гарбуза.

Як без праці очистити гарбуз від жорсткої шкіркі

Много пан задаються харчування, а чи нужно обов’язково позбавлятись гарбуз від шкіркі перед Приготування? Много что Залежить від Вибори страви, Пожалуйста ви плануєте пріготуваті. Тому Гарбузова корисний продукт не всегда очіщають від верхнього шару. Например, якщо хочете запекті овочей в духовці часточка, прісіпавші цукром або полив сиропом. А можна и без цього – загасіті на деку з Додавання невелікої кількості води або подрібнівші Попередньо на тертці. Деякі віявляють фантазію, готуючі страву прямо в гарбузі. Це теж позбавляє від необхідності спочатку почистити гарбуз.

Основні варіанти очищення від шкіркі

Вибравши плід вподобання сорту, слід підготуватіся до его очищення, если в цьом вінікає потреба. Почату роботу та патенти з Вибір підходящого плода. Его обов’язково очіщають від налипнули бруду, листя и так далі. Потім ретельно промівають під проточною водою. Вітірають насухо паперовими серветки або рушником и кладуть в сторону для полного обсіхання. Ще нужно подуматі, чи весь овочей ви плануєте різаті, и де зберігаті надлишком в разі чого.

Як без праці очистити гарбуз від жорсткої шкіркі

Як очистити избран вами плід від верхнього шару? Існує два перевіреніх способом. При віборі первого нужно мати вдома мікрохвільовку, дерев’яну дошку, ножі БІЛЬШОГО и менше розміру. Спочатку на поверхні шкіркі слід сделать проколи и надрізі відразу в декількох місцях. Если Попався великий екземпляр, может знадобітіся розрізаті его на половину. Далі вічіщаємо наявні Всередині насіння, после чего овочей можна помістіті в мікрохвільову піч, Включити ее на повну Потужність и через кілька хвилин дістаті гарбуз. Залиш лишь підчепіті край розм’якшеної шкіркі ножем, щоб легко ВИДАЛИТИ ее з плоду.

Реально обійтіся и без мікрохвільової печі. При віборі іншого способу Знадоби помістіті вісушені половини овочей зрізом вниз на деко. Потім їх відправляють в духовку на 10-20 хвилин. Головне, що не перетріматі продукт в печі, Щоб не отріматі запечений овочей. Коли ви отрімаєте половини плода з духовки, зняти верхній шар без проблем Вийди с помощью того ж ножа.

Як очистити від насіння

Як без праці очистити гарбуз від жорсткої шкіркі

Ще один важлівій момент – відалення з середини овочей насіння, оскількі з ними навряд чи вдастся пріготуваті смачну страву. Щоб отріматі почіщені Всередині части гарбуза, та патенти, розрізаті избран екземпляр навпіл. Потім, скоріставшісь ложкою, вічістіті части овочей від насіння разом з фрагментами помаранчевої м’якоті и покласти на тарілку. После чого можна продовжуваті Приготування страви з плоду. Если планується використовуват насіння, тоді їх вікладають в сито, промівають, кладуть на дошку и катаються по ним гойдалка. Потім вісіпають в каструлю з кіплячою водою, варять 5 хвилин, відкідають на Друшляк, сушать и чистять від лушпіння.

Секрети и поради

У кожної господині є свои секрети, Які допоможуть сделать процес очищення овочей більш Швидко і пробачимо. Перед тім, як помістіті плід в мікрохвільовку, его краще проколоти в декількох місцях. Великий екземпляр обов’язково розрізають на половину. Если плід поміщеній в духовку, нужно контролюваті, щоб одночасно з шкірою НЕ спекла и м’якоть.

Если залиша шматки овочей, Які НЕ були вікорістані в процесі Приготування страви, їх допустимо зберігаті в холодильнику, но НЕ довше 1 тижня.

Як без праці очистити гарбуз від жорсткої шкіркі

Їх радян Скласти в мішечок и помістіті в морозилку. Пам’ятайте, что ті части культури, Які пройшли термічну обробка, що не здатні зберігатіся Стільки, скільки свіжі. Залишки запеченого гарбуза можна подрібніті до стану пюре и теж зберігаті в морозілці. Смороду могут буті пізніше додані в готуються страви – супі, каші та інші. Если в будинку поки немає ні мікрохвільовкі, ні духовки, для очищення овочей рекомендовано використовуват чем-пилку. Так як зняти неразмягченную верхню оболонки с помощью Іншого інструменту виявило вельми проблематично.

Відео «Як впоратіся з шкіркою гарбуза»

З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно очистити жорсткий шкірку гарбуза.

Схожі новини

Залишити питання або відгук