Характеристика високоврожайного сорту груші Красуля

Новий вид плодового дерева садівнікі культівують з 2002 року. Хоча саджанець Визнання елітнім ще в 1987 году. Цвіте чудова груша Красуля в 15-20 числах травня. Добрими запилювачів для культури є грушеві сорти Сварник та Райдужна. Збір врожаю культури проводитися в першій половіні серпня. Ее плоди зберігають смакові якості до 12 днів, а в холодильнику – до 15 днів.

Характеристика високоврожайний сорти груші Красуля

Сорт скороплідній. Дерева вступають в плодоношення на 4-5 рік з моменту посадки. Степень врожайності 10-річної культури досягає 40 кг. Сорт наділеній імунітетом до захворювань и атакам шкідніків, добро вітрімує нізькі температури. Розмноження проводять методом щеплення на сіянці уссурийской груші.

Основні характеристики

Кроме сортових особливо, садівніків цікавить характеристика дерева и плодів.

Красуля – культура висота до 4 метрів округлої форми, Гілки на Якій ростуть вгору. Має конусоподібну стовбур и крону з колючками. Плодоношення відбувається на складних кільчатках, ДОПОВНЕННЯ просто, а такоже плодових прутах. Фрукти дозрівають и на пріростків, что з’явилися в некогда году. Пагоні невеликого розміру и коричневого кольору покріті ворсом. Листя загострена, на поверхні є жили и опушення. Черешки подовжені, форма прилистников ланцетовидная. Цвітіння відбувається білімі квіткамі великого розміру з овальними пелюстків.

Характеристика високоврожайний сорти груші Красуля

Продовжуючи описание чудовим сорту груші Красуля, згадаємо и про плоди. За формою фрукти віддалено нагадують яблука. Зовні груші більш округлі и плескаті. Розмір плодів середній, вага кожного НЕ более 120 м Шкірка гладенька, блискучії и масляниста. Колір плодів зелений з обов’язковим червоним відтінком. Повна зрілість груш візначається по зміні кольору на жовто-зелений з темно-червоними вкрапленнями. Красива зовнішність плодів груші и дала Назву ее сорту.

Фрукти ростуть на коротких плодоніжках. Відмітна сортовий особлівість – наявність безформніх наростів вместо воронки. Насіннєва камера середня розміру НЕ закриті Повністю. Насіння плода шірокі и темно-коричневі. Соковита и пріємнім смаком груші зобов’язані наявності в складі цукрів, кислоти и аскорбінової кислоти. М’якоть кремового кольору, Досить ніжна и з пухкою структурою.

Особливості вирощування

Якісний саджанець груші має суху коричневу кору, позбавленій ознака хвороб и гнілі. Набуваються его Навесні або восени. Для висадки вібірають освітлене місце подалі від других плодових дерев. Особливе вимог до грунту у дерев даного сорту немає. Чи не підійде только заболочена и та, в Якій грунтові води підходять около до поверхні. Садить Красулю допустимо и Навесні (в середіні квітня – на качану травня), и в осінній период (до Настанов заморозків).

Характеристика високоврожайний сорти груші Красуля

Оптимальний час висадки – з кінця вересня до качана жовтня.

Посадковий яму готують такого розміру, щоб вмістіліся коріння саджанця. Для знезараження его опускаються в розчин марганцівкі. На дно лунки поміщають перегній, тирса и дрібні камені. Дренаж заливають 1 відром води. Посадження деревце поливають 2-3 л Рідини. Землю в прістовбурніх Кіл мульчують.

Догляд складається з своєчасного поливу, внесення добрив и обрізки крони. Для поливу Використовують до 3 відер води в тиждень. Інтенсивніше плодові дерева поливають во время дозрівання плодів и при наявності надмірної спеки. Навесні грушу підгодовують органікою, сумішшю сечовіні та аміачної селітрі. Рекомендуються такоже використовуват сірчанокіслій калій, суперфосфат и золу.

Если груша помітно нахіляється в сторону, ее необходимо вірівняті. Для цього вбивають кілок з протилежних від нахил боці. До такой опори надійно прив’язують культуру. Щорічна обрізка проводитися для того, щоб молоді Пагоні НЕ заважалі плодоносним гілкам. Процедуру планируют на весну, до моменту з’явилося листя, або на осінь. Відаляють Хворі, поламані Гілки и молоду поросль.

Характеристика високоврожайний сорти груші Красуля

Гідності й Недоліки

Перевага вирощування груші є ее зімостійкість, врожайність и Стійкий імунітет до хвороб.

Если Дотримуватись правил агротехніки, культуру Рідко атакують Шкідники. Плодові дерева компактні и не вімагають віділення Великої кількості місця на ділянці. Плоди Швидко дозрівають в течение літа, плодоношення стабільне и щорічне.

Недоліки сорту – не дуже Великі плоди (в Середньому около 100 г), Які зберігаються 7-12 днів. Вміщені в холодильник, лежати максимум 15 днів. Так что вірощуючі таку грушу на ділянці, взимку покуштуваті ее плодів НЕ вдасть. Если літо прохолодне, плоди набуваються терпкість и стають Менш солодки.

Відео «Деталі догляд за грушею»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як правильно доглядаті за грушею в саду.

Схожі новини

Залишити питання або відгук