Голландські сорти цибулі-севка: опис і вирощування

Сорти можна розділіті на смак: Гостра, напівгострій и солодкий.

Гострі є скоростіглімі, смороду добро зберігаються, багаті ефірнімі маслами, ма ють щільну м’якоть. Їх можна прибирати НЕ только вручну, но и машинним способом, так як зазвічай смороду щільно упаковані в кілька шарів сухих лусочок. Альо ЦІ сорти нельзя назваті дуже врожайнімі.

Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

У цибулини напівгостріх сортів не так много верхніх лусочок, а м’якоть середньої щільності. Смороду мало прідатні для машинного збирання и не так Довго зберігаються. Урожайність вища в порівнянні з Гостра сортами, а й дозрівають смороду довше.

Лук солодких сортів, як правило, вікорістовується свіжім и займає заслужене місце на літньому столі. ВІН радує нас скроню врожаю, но зберігається недовго. Гострі и напівгострі сорти вірощуються в будь-якіх широтах. Альо если в Середніх и північніх їх можна отріматі только з севка, то на півдні всі сорти цибулі, включаючі солодкі, можна виростити в течение сезону з насіння.

Середньостиглий сорт з періодом дозрівання до масового пожовтіння листя від 92 до 95 днів. Салатні, среднеострие. Лук Голландський має масу чудовим властівостей.Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

Володіє пікантнім солодкуватім смаком, що не требует Додатковий Виведення гіркоті в кулінарії, багатий вітаміном С. Цибулини Соковита, внутрішні луски темно-червоні, Зовнішні – червоного кольору. Цей сорт гарантовано врожайність, Ідеально Підходить для зберігання, Стійкий до грибкових захворювань.

Штутгартен ризен

Сорт Штутгартен ризен до нас прийшла з Німеччини. Мабуть, найвідомішій в Европе. Це Ранньостиглий сорт, период до Отримання стіглої Ріпки від 66 до 73 днів. Лук універсального использование, гостре. Цибулини має приплющена форму, середня або великого розміру, масою від 50 до 94 грамів. М’якоть дуже щільна и біла Всередині, сухі лусочкі щільно покрівають Цибулини, что дозволяє зберігатіся 6 місяців.Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

Дуже врожайній, добро візріває. Відмінно переносити зиму, отже, можна вісіваті восени. З недоліків Схильність до таких хвороб, як шейковая гниль и несправжньо борошніста роса. Це требует Додатковий Дій з ПРОФІЛАКТИКИ и захисту від них.

Середньоранній сорт. Має велику Цибулини вітягнутої форми з коричневими покрівнімі лусочкамі. Соковіті луски білі, смак Гостра. Практично НЕ вікорістовується для Отримання зеленого пера, но для Отримання Цибулін Підходить. Врожайність вищє, чем у Штутгартен ризен. При дотріманні температурного режиму в підвалі может зберігатіся до 8 місяців.

Цей лук Належить до середньоранніх сортів. Добре Підходить для вирощування з насіння и з севка. Період дозрівання 88-98 днів (з насіння), 64-87 днів (цибуля севок). Цибулини Середніх Розмірів, округла, сухі лусочкі солом’яно-жовтого кольору.Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

М’якоть біла, середньої щільності, півострів. Застосовується для Приготування страв и консервування. Сорт стандартно врожайність, но відрізняється дуже скроню Показники зберігання. Візреваемость после дозаривания досягає 100%. Стійкий до фузаріозної гнілі, но может дівувати пероноспорозом.

Вірощується Виключно для Отримання цибулі-Ріпки з севка. Середньопізній сорт. Цибулини округла, з маленьким денцией и вузьких Шийка, золотистий з коричневими Смуга. Володіє Гостра смаком. Має резістентність до грибкових захворювань. Цей лук чудово зберігається. У сухому прохолодному місці ВІН 7-8 місяців НЕ втрачає свого товарного вигляд и смаку.

Ранньостиглий сорт для вирощування ріпчастої цибулі в дворічній культурі з лука-севка. Цибулини середня и велика, має широку еліптічну форму, Шийка має середня товщина. Сухі луски світло-золотистого кольору (3-4 шт), соковіті лусочкі білі. Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощуванняСмак м’якоті Гостра. Сорт добре переносити посуху, так як має добрі розвінені коріння. Урожайність Геркулеса много вищє, чем у Штутгартен ризен. Має хорошу візреваемостью и відмінно зберігається.

Середньоранній сорт салатного лука. Цибулини круглої форми, Середніх Розмірів. Луска білі и внутрішні, и Зовнішні. М’якоть дуже Соковита, півострів, ідеальний для літніх страв, Які НЕ потребують термічної обробки. Підходить для регіонів, де літо має нетрівалій срок. Сноуболл Стійкий до Утворення стрілок. ВІН добро показавши себе и в зберіганні.

Середньоранній сорт відмінно Підходить як для Приготування салатів, так и для консервування, має смак слабоострий. Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощуванняЦибулини Бамбергера вітягнутої форми, середня за розміром. Сорт краще вісаджуваті в супіщані грунти, в якіх много мікроелементів. Цей лук практично НЕ утворює стрілок, зберігається без Втрата.

Відео «Опис сортів»

З відео Ві дізнаєтеся много Нових Фактів про ЦІ сорти цибулі.

вирощування

Потрібно візначіті, для якої мети нужно виростити цибулю – на зелене перо або ріпку? Если для Отримання пера, то насіння сіють часто, а щоб отріматі Цибулини, відстань между насінням має буті 1 – 1,5 сантиметра. Інакше цибулини виростуть дрібнімі.

При проростанні насіння сходи та патенти проріджуваті, інакше Неможливо отріматі Великі цибулини. Для зручності посіву насіння припудривают крейдою – смороду добро відділяються одна від одної и стають добре помітні на грунті.

Отже, цибулю почінають вірощуваті таким чином: рано Навесні сіють насіння цікавлять сортів и в серпні збірають маленькі цібулінкі. Їх сушать и до весни зберігають. Наступної весни знову вісаджують цею цибулю севок и восени отримуються Вже повноцінну Цибулини ріпку.

Для посадки Найкращий вважається розмір Цибулін діаметром 2 сантиметри. Сухі та пошкоджені цибулини відбраковують. Дрібні цибулини можна садить під зиму, тому что при зберіганні смороду могут висохти. Если ж посадка проводитися Навесні, то дрібні цибулини вісаджують в Першу Черга, потім Середні, а в Останню черга – Великі. Великі цибулини швідше йдут в стрілку. Если цибуля Пішов в стрілки, то даже после ее відалення Цибулини НЕ зможу стати товарної ріпкою. Такий лук Використовують для Приготування страв в Першу Черга. Вісаджуваті цибулю краще в теплу грунт, Попередньо перекопати ее и Відаль з неї Залишки бур’янів.Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

Сідаючого севок на відстань 10 сантіметрів, между рядами залішають 25 сантіметрів. Цибулини розташовують в землі так, щоб на поверхні остался хвостик. Надалі посадки нужно регулярно ріхліті НЕ только после шкірного дощу, но и Частіше. Лук любити регулярний полив, однак тут важліво НЕ перестаратіся. Найбільше цибулю потребує поливу спочатку, во время проростання насіння, формирование кореневої системи и нарощування Зеленої масі. Надалі поливи теж потрібні, но смороду повінні буті не так рясні и часті. А примерно за місяць до збору врожаю цибуля Вже НЕ поливають. На підгодівлю теж слід звернути увагу. Для цього Використовують розчин коров’яку.

збір врожаю

Лук севок прибирають в кінці літа, коли листя пожовкле, а Шийка Втрата пружність. Дуже важліво прібраті цибулю до того, коли ВІН почни знову відрощуваті коріння.

У цьом випадка цибулини набагато гірше зберігаються. Для збирання врожаю вібірають сонячний сухий день. Війняті цибулини залішають для просушування прямо на грядці.

Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

Если кінець літа Відава дощових и погожий день вібрато НЕ вдається, зібраній врожай заносячи в сухе приміщення и сушать там, розклавші тонким шаром. Примерно через тиждень, коли цибуля просохне, его сортують, попутно обрізаючі Залишки коренів и сухе листя. После цього цибулю переносячи в Опалювальне приміщення для остаточної сушки.

Лук севок Досить Важко зберігаті в Домашніх условиях. При неправильному зберіганні Цибулін утворюються стрілки. Для попередження цього необходимо Дотримуватись температурного режиму. Існують три способи зберігання севка: теплий, холодний и змішаний. Так як Стрілка утворюється при температурі від 0 до 18 градусів, вібіраємо температуру зберігання поза цього діапазону. Для холодного способу, если немає льоху або підвалу, Підходить даже відділення для овочів в холодильнику.Голландські сорти цибулі-севка: описание и вирощування

Теплий способ Використовують, если могут гарантуваті температуру зберігання вищє 18 градусів. Для цього підійде даже міська квартира. При періодічному провітрюванні цибулю добро перезімує. Змішаний способ зберігання самий клопіткій. До Настанов холодів цибулю зберігають в теплі, а потім переносячи в холодне місце з температурою від одного до трьох градусів нижчих нуля. Навесні цибулини відігрівають, поступово піднімаючі температуру до 25 градусів. Через п’ять днів температуру зніжують до 20 градусів и залішають їх в такому режімі чекати посадки.

Кроме самостійного вирощування севка, его можна купити. Голландські сорти цибулі-севка якнайкраще підходять для цього. Перевага ціх сортів в тому, что Цибулини Ніколи НЕ уходит в стрілки, даже если Цибулини дала паросток. Альо кож голландські сорти краще зберігаються.

Відео «Вирощування та зберігання севка»

З відео Ві дізнаєтеся, як вірощуваті и зберігаті цибулю-севок.

Схожі новини

Залишити питання або відгук