Чорна смородина Сластьона – ягода для гурманів и цінителів прекрасного смаку

Це середньоранній сорт, універсального призначення использование, відрізняється високим вмістом сухих Речовини, цукрів, аскорбінової кислоти. ВІН прідатній для виробництва варення, сушіння, заморожування, вживання в сірому виде. Квітки СЕРЕДНЯ розміру, рожеві, розташовані на незімкнутіх чашелістіках світло – зеленого кольору. Кісті Щільні, по 5-7 ягід, з коротким черешком. Лист середньої величини, темно – зелений, з сіруватім відтінком, пятілопастній, з дрібнімі Гостра зубцями, Складення лійкою, з опущеними краями.

Чорна смородина Сластьона - ягода для гурманів и цінітелів прекрасного смаку

У цього сорту смородини кущ напіврозкідістій, компактний. Зелені Пагоні – з червоними підпалінамі, бліскучі, Прямі, что НЕ опущені, а задерев’янілі – Прямі, сіро – коричневі, слабо бліскучі. Розмір куща середній, в діаметрі 1,0 – 1,5 м.

Смородина чорна сорти Сластьона – один з найбільш солодких сортів, дуже смачний, вважається десертним. Ягода з тонкою ніжною шкіркою. М’якоть ее зеленувато-коричневого кольору, Із СЕРЕДНЯ кількістю насіння, солодка и ароматна. Сорт велікоплідній и ягода может досягаті Розмірів вишні. Середньостатістічна маса ягоди 4,0 грама.

Поради з вирощування

Чорна смородина добре зростанні як на Сонячних ділянках, так и в півтіні. Вона Цілком комфортно себе почуває біля будинків та других будівель. Для смородини Підходить грунт з хорошим дренажем и грунту з дуже Слабкий Лужний реакцією. Добре, если рівень грунтових вод проходити на 1,5 м нижчих поверхні ґрунту. Кущ прекрасно себе почуває при температурі від +17 до -23 градусів. Если температура довгий час вищє цього діапазону, то зростання рослини сповільнюється. Ця культура зімостійка и прідатна для вирощування на всій территории України и России, за вінятком самих північніх районів России, де температура в течение декількох місяців трімається нижчих -25 градусів.

Чорна смородина Сластьона - ягода для гурманів и цінітелів прекрасного смаку

Кращий час для посадки кущів чорної смородини Сластьона – жовтень. Коренева система чорної смородини має розгалужене мочковатой будова, яка розташовується на глібіні 20 – 40 см.

Щоб посадка куща пройшла найбільш сприятливі, заздалегідь підготовлену ямку розміром 40х40х40 см нужно заповнити добро перемішаної сумішшю з 7 кг перепрілого гною, 7 кг садової землі, 200 г золи и 200 г суперфосфату. Кущ поміщають в підготовлене місце, погліблюючі его на 5-6 см. Це дает можлівість активного росту Нових коренів и пагонів. После посадки землю утрамбовують, добро поливають, мульчують. Всі надземні Пагоні обрізають, залиша над поверхнею грунту 2-3 бруньки.

Если кущ добре добрив при посадці, то следующего разу підгодовуваті его нужно только через 3 роки. Сластьона стійка до борошністої роси, но относительно других грибкових захворювань нужно застосовуваті профілактичні заходи. Такоже цею сорт уражається почковим кліщем и борьбе с ним нужно пріділіті особливо увагу. Для цього раннього весною відсікають Гілки з роздутімі Нирко и спалюють їх, а после Цвітіння кущ обробляють 1% водною суспензією колоїдної сірки.

Чорна смородина Сластьона - ягода для гурманів и цінітелів прекрасного смаку

врожайність

Смородина Сластьона Самоплідна, тому даже у відсутності запилювачів добро плодоносити. Але, если посадити около кілька сортів чорної смородини, то и якість ягід буде краще, и врожайність вищє. Цей сорт дает стабільні врожаї 3 – 4 кг з одного куща, Який плодоносити зазвічай 12 – 15 років. Максимальний урожай доводитися на 6 рік.

Ягоди Ласуня, солодкі и дуже ароматні, люблять як діти, так и дорослі. Смороду багаті на Вітамін С і спріяють зміцненню здоров’я, в якому б виде ні вживалися. Кроме ягід, Використовують и листя, и Гілки чорної смородини. Чаї, Які заварюються з них, смачні и багаті Корисна Речовини.

Чорна смородина Сластьона - ягода для гурманів и цінітелів прекрасного смаку

Збір и зберігання ягід

Сластьона – універсальний сорт в плане зберігання зібраного врожаю. Урожай збірають, міють, просушують. Так як ягоди солодкі, при варінні варення не нужно додаваті много цукри, як для кислих сортів. Если є можлівість зберігання в холодильнику, можна ароматні ягоди перетертої з цукром без термічної обробки, так весь арсенал вітамінів збережеться в повну обсязі. Такоже вітаміни добре зберігаються при заморожуванні ягід. Чи не Варто забуваті и про старовинний способі заготовки ягід – сушінні. Так можна Зберегти ягоди без цукри и холодильника.

Відео «Корисні Властивості Чорної смородини»

З цього відео ви дізнаєтеся про Корисні и Дивовижні Властивості чорної смородини.

Схожі новини

Залишити питання або відгук