Чому плід дині може сильно гірчити

На питання «чому диня з гіркім Присмак» існує кілька можливіть варіантів ВІДПОВІДІ.

Чому плід дині может сильно гірчіті

Если ви збіраєте урожай культури, зверніть увагу на кліматічну зону, в Якій ВІН розташовується. Плодам, Зростаючий в північніх регіонах країни, нужно более Турбота и догляд. Холод и надмірна вологість могут стати причинами псування врожаю.

Наступний причиною Городник назівають велику Кількість нітратів, Які Використовують як мінеральні добрива. Нітрати найчастіше Використовують для теплиць або на великих ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО.

Нітрат вдає Із собі хімічну Сполука калію, кальцію и амонію. Цей склад вікорістовується для Посилення зростання, знищення шкідніків и Збільшення термінів зберігання продукту. У невелікій кількості использование Речовини НЕ шкодить плодам и їх Смакова якости, однак зловжівання виробляти до того, что нітрати накопічуються в Деяк частина рослини, віклікаючі таким чином Зміни плодів.

Нітрати в Великій кількості змінюють склад клітін и структуру ДНК рослини. Що стосується людей, то потрапляння в Великій кількості азотних Сполука может нашкодіті травній системе людини. Особливо актуально це влітку, тому что під Вплив високих температур и вологості нітрати Швидко превращаются в небезпечні нітрітні з’єднання.

Чому плід дині может сильно гірчіті

Ще однією причиною, что віклікає гіркоту, є захворювання дині фузаріозом. У Сейчас годину селекціонерамі віведено велику Кількість сортів з імунітетом до даного захворювання. Однако много сортів и Ранее уразліві ЦІМ грибком.

Фузаріоз может проникнуті в рослину декількома способами. По-перше, є ймовірність, что ві Придбай Вже заражені насіння. Як і друга, рослина может буті зараження через Коренєву систему. Если це сталося, ви помітіте псування НЕ только плода, но и Всього рослини. Такоже можливий варіант зараження безпосередно плода через Зовнішні пошкодження – тріщіні, вм’ятини, порізі.

Часто ПОКУПЦІ скаржаться, что куплена уздовж траси диня гірка. Це пояснюється тім, что плоди цієї культури дуже Швидко вбірають СОЛІ Важко металів и різноманітні хімічні сполуки.

Кроме того, існує невелика ймовірність, что при ПОКУПЦІ ви орієнтуваліся на оригінальний Зовнішній вигляд плода и тому Вибравши китайський сорт дині, такоже відомій як Індійський огірок. Для даного різновіду гіркій смак Стигла плода природний.

Коли ви купуєте діню, пам’ятайте, что будь-які тріщіні, вм’ятини, подряпіні або удари на плоді є потенційнімі місцямі Проникнення шкідливих Речовини та захворювань. Такоже візьміть до уваги, что здоровий фрукт відрізняється смачним діннім ароматом, Який відразу ж сообщает про смакові Властивості дині.

Чому плід дині может сильно гірчіті

Хімічний склад дині

Як відомо, за хімічнім складом диня – дуже корисний продукт. Фрукт может похвалітіся вмістом в складі таких Речовини, як вітаміни А, С, вітаміни групи В, калію, магнію, Бета-каротину, заліза и кобальту.

Однако всі ЦІ Мікроелементи вплівають на солодкість дині не так, як наявність в ній вуглеводів. Кількість цукрів у найсмачнішіх десертних дінях НЕ может становитися менше 13%. Дині з меншим вмістом цього вуглеводи Рідко Використовують як столовий сорт.

Если диня гірчіть, хімічний аналіз, як правило, показує зниженя вміст вуглеводів в м’якоті, в наслідок чого смак и становится непріємнім.

Пам’ятайте, что на хімічний склад плодів впліває НЕ только природний склад грунту, но и якість и Кількість добрив. Більш того, на водність и освіту в Майбутнього плоді Білка могут вплінуті частота поливу и температури, в якіх вірощувався урожай.

Як и будь-яка рослина, дана культура дуже чутліва до будь-якіх змін навколишнього середовища, тому зверніть увагу, в якіх условиях ви ее ростіть.

Чому плід дині может сильно гірчіті

Як доглядаті, щоб диня НЕ гірчіть

Доглядаті за дінею, щоб вона НЕ гірчіть, треба за всіма правилами агротехніки вирощування цієї культури. Чи не намагались в холодних кліматичних условиях вірощуваті урожай на відкрітому грунті. Кроме того, не нехтуйте поливом, розпушувань и хорошими підгодовуваннямі.

Для дині, что має Південні корені, Архів НАЙГОЛОВНІШЕ – це теплота ґрунту и постривай, а такоже велика Кількість Сонячна світла.

Если ви добре там, де, что на вашій ділянці для дині є ризики захворіті грибками або іншімі захворюваннямі, обробіть Попередньо землю добрива від шкідніків, после чего перечекан хоча б 2 місяці перед посадкою культури. Чи не Варто надмірно обробляті пестицидами Зростаючий урожай и тім более Вже сформовані плоди.

Зверніть увагу на Розташування присадибна господарства – воно не винних знаходітіся около великих трас або промислових підприємств.

Виростити смачну и солодку діню НЕ складно, если проявіті акуратність, Рамус и Турбота по відношенню до майбутнього врожаю.

Відео «Як вібрато безпечного діню»

З цього відео ви дізнаєтеся про ті, як вібрато смачний и Безпечний плід.

Схожі новини

Залишити питання або відгук