Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Баклажани за годину свого зростання на грядці могут буті схільні безлічі недуг. Найнебезпечніші для культури:

  • гнілі (прікоренева и Коренєва);
  • трахеомікоз, Який может проявлятіся у виде в’янення або фітофторозу;
  • листова мозаїка.

Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Кроме того, на овочей часто «нападають» недуги грібкової природи, бактеріальна гниль або вірусні хвороби зелених частин особин або ее плодів. Боротьба з недугами предполагает комплексний профілактику і обробка баклажанів різнімі способами. При цьом обробці підлягає як грунт, так и наземні органи. Для цієї мети зазвічай Використовують СПЕЦІАЛЬНІ біохімічні Речовини, Які НЕ завдають Шкоди самій культурі, а такоже абсолютно Безпечні для людини, тварин и ряду комах.

Застосовують и хімічні препарати. Такі Речовини перемагають недуги в найкоротші Терміни, проти шкідливі для людини й плодів. У оброблення хімією овочей накопічуються Залишки хімічніх Речовини и даже коштів, приготовання власноручно (відварі або настої, Які ма ють Сильні фунгіцідні або інсектіцідні Властивості).

Відео «Хвороби баклажанів»

З відео Ві дізнаєтеся про хвороби баклажанів.

Біологічні методи захисту

Если зелена маса баклажанів начинает в’януть без видимих ​​на ті причин, то, швідше за все, коріння особин вражені грибком будь-которого походження. Для того щоб очистити грунт від шкідливих мікроорганізмів, Варто провести Обробка ділянки біологічнімі препаратами. Такі Речовини створені на основе мікроорганізмів грібкової природи. Це, например, триходермин, коніотірін, ампеломіцін. Нерідко Використовують и Бактеріальні Біофунгіціді: Алірін-Б, Гаупсин, Гліокладін, Бактофіт.Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Щоб Проводити немного обробок, можна пріготуваті вісокоефектівні суміші. Основою для таких розчінів віступають Різні біологічні препарати. У комплексі один з одним Речовини підсілюють дію на патогени.

Біологічні грібкові фунгіциди, потрапляють в хвороботворній грибок и знищують его. Бактеріальні препарати діють по-ІНШОМУ: смороду ма ють антібіотічну дію. Для дезінфекції землі допустимо застосовуваті Речовини ЕМОЧКА-Бокаши в сухому виде або розчини других препаратів, например, Байкал ЕМ-1.

Біологічні препарати, На Відміну Від хімічніх, що не могут перемогті шкідливі мікроорганізми в грунті после одноразового внесення. Для того щоб отріматі очікуваній ефект, біоречовіні Варто вносіті регулярно.

Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Особливо результативним буде внесення в вологих грунт (после віпадання опадів або при підвіщеній вогкості). Тому для зниженя кількості ЗАХОДІВ по обробці краще використовуват Готові бакові розчини, дія якіх пошірюється відразу на кілька недуг.

хімічні методи

Чим обробляють культуру баклажанів для Отримання Швидкого ЕФЕКТ? Зазвічай Використовують хімічні Речовини. Такі препарати розкладаються Досить Довгий, а їх Залишки чинять негативний Вплив НЕ только на організм людини, но и на все живе: тварини, комахи. Тому при обробці хімією рекомендується дотримуватись всех рекомендацій и Проводити ее не пізніш як за місяць до дозрівання плодів.Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Варто кож враховуваті тієї факт, что далеко не всі хімічні Речовини сумісні между собою. Деякі знищують только Певний патоген, тому часто доводиться використовуват відразу кілька різніх препаратів. В результате доводитися Проводити более обробок (як у випадка и з біопрепаратамі).

Все Частіше з’являються Нові засоби, Які ма ють скроню ефективність даже при вікорістанні в малих кількостях. При цьом максимальна дія Речовини триває в течение 10 днів. Проводити хімічні обробки Варто Вкрай уважний и акуратно. При створенні розчінів використовуват Речовини нужно только в тій кількості, яка вказана на упаковці. Проводячі обпріскування нужно обов’язково використовуват СПЕЦІАЛЬНІ заходь захисту, Які допоможуть захістіті діхальну систему, очі и шкіру.Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Проти цілого ряду хвороб (фітофтороз, сіра гниль, чорна ніжка, бактеріальна плямістість) на овочей Варто застосовуваті бордоського рідіною, мідний купорос и ряд других Речовини. Согласно зі схемою обробок, Проводити Захід Варто, через місяць, после з’явилися дерло молодих особин на поверхні землі. Триває обробка и в период парі-трійкі тіжнів после переміщення молодих паростків на постійне місце зростання. Обробка проводяться через Щотижня – две. Частота обробок Залежить від погодно-кліматичних умов регіону.

Захист від шкідніків

Найбільшу небезпеки для культури представляються Такі Шкідники, як тля и Колорадський жук.

Попелиц є дрібна комаха, Пожалуйста вісмоктуючі сік з ОРГАНІВ рослини, здатно зніщіті Баклажани за кілька днів. Зазвічай дрібні паразити поселяються на зеленій масі культури (стебла, листя, квіти) и віпівають «життя» самє з них.Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Колорадський жук за период свого розвитку встігає Сформувати кілька поколінь потомства. В результате за сезон жуки знищують-4/5 Всього майбутнього врожаю.

При проведенні обробок від цих комах зніщіті можна и Павутина кліща, Який кож будучи сисних, здатно зніщіті много особин культури.

Захістіті овочей від атак паразітів можна, вікорістовуючі при цьом біологічні препарати, Які назівають біоінсектіціді. Такі препарати створені на основе бактерій и результативно борються з грізучімі и сисних комах. Найчастіше застосовують Лепідоцід, басам, Фитоверм и Бітоксібацілін. Істотній плюс таких Речовини в тому, что смороду могут буті застосовані НЕ только для овочів, но и для плодових и ягідних культур. Такоже в борьбе с шкіднікамі баклажанів Важливі Такі грібкові Речовини, як Актофіт, застосовуваного даже во время збору врожаю, Мікоафідін, авертін-N, Який ма ють спрямованостей дію. Такі препарати дуже ефектівні при борьбе с паразитами в самому качана розвитку культур. Метарізін и пеніломіцін Вкрай негативно впліває на нематод, что дуже важліво во время вирощування розсади, а такоже відразу после пересадки особин на постійне місце (як в захищений грунті, так и у відкрітій).Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Інсектициди зазвічай застосовують в комплексі біофунгіцід. Однако, Варто Попередньо перевіріті сумісність Речовини, змішування якіх планується. Дозування и Терміни обробки, зазначені в інструкції, повінні буті чітко дотрімано. В ІНШОМУ випадки ефективність від использование препаратів зніжується в рази.

Народні методи захисту від хвороб и шкідніків

Боротися зі шкіднікамі и паразитами баклажанів можна и приготовання власноруч народними засоби. Смороду зазвічай представлені відварамі або настоянки, в Основі якіх Різні трави. После Приготування таких відварів Досить обробіті ними с помощью пульверизатора все нездорові и пошкоджені особин.

Щоб захістіті овочей від атак попеліці та Павутина кліща, Варто готувати відварі з полину, деревію або полину и обпріскуваті готовий розчин культури на ділянці. Результативним є такоже! Застосування настоянки з горіхового листя. Попередньо Варто обробіті одну особин и в течение декількох годин спостерігаті за станом культури. Если негатівної Реакції НЕ спостерігається, можна піддаваті обробці и інші рослини.Чим обробляють Баклажани: захист від хвороб и шкідніків

Перемогті тлю поможет запилених культур золою або обпріскування розчин з неї. Для его Приготування Варто в відрі води розвести півтори склянки золи. Такий розчин повинен настоятіся течение доби. После того ВІН проціджують. У такому виде Речовини можна обпріскуваті культури. У власноруч пріготовані розчини рекомендується додаваті зелене або господарське мило, Пожалуйста спріяє закріпленню Речовини на особин баклажанів.

Отже, Дотримання всех рекомендацій по вирощування баклажанів и своєчасні обробки особин є необхідною умів Отримання багатого врожаю овочів. Зібраті якісні плоди можна, Використовують СПЕЦІАЛЬНІ засоби для обробки в мінімальніх кількостях.

Відео «Шкідники баклажанів»

З відео Ві дізнаєтеся про найпошіренішіх шкідніків баклажанів.

Схожі новини

Залишити питання або відгук