Кавуни та дині – рослини-одноліткі, Які люблять світло, волога и тепло. Що робити, если погодно-кліматичні умови регіону НЕ підходять для вирощування баштанних? Дані питання давно вірішене в сільському господарстві с помощью культівування дині и кавунів в теплицях.
Для цього необхідні следующие умови: хороша система освітлення, вологість Повітря 60-70%, ідеальнім температурним режимом в денний час доби вважається 25-30 градусів, а в нічний – 17 градусів вищє нуля. Посів и посадка розсади здійснюються в РОДЮЧА дренажну землю. Заглібленість Коренєва кулі – НЕ менше 30 см. Як правильно доглядаті за баштані, Які ростуть в парниках? Согласно з рекомендаціямі досвідченіх аграріїв, буде нужно захист насіння и розсади кавунів и дині від можливости заморозків Навесні, своєчасно Виконання пріщіпіваніе культур для зростання и освіти куща, коректний полив, Підтримання температурного режиму и необхідного уровня вологості, а такоже правильність внесених добрив. Планова підгодівля для кавунів и динь проводитися 2 рази за период посіву та дозрівання плодів.
Шлюб того або Іншого Корисна Речовини можна спостерігаті за зовнішнім станом рослини:
- фосфор. Ослаблені коріння, мляві на вигляд Брудно-зеленого відтінку листя, невелікі зав’язі плодів, Головні листя (что знаходяться біля основи пагонів) насіченого жовтого забарвлення з коричневими плямами, поступово збільшуються в розмірах;
- калій. Стрімкий в’янення, жовтізна листя и ознака Сонячних опіків, неправильно сформовані и збільшені на кінцях плоди;
- кальцій. Скручування молодого листя у дині и кавуна, безплідність квіток, погано формується Зав’язь, невелікі и позбавлені смаку плоди, Які часто назівають «трав’янистих»;
- магній. Жовтізна доросли листя, формирование коричневий опіковіх плям;
- марганець. Блідо-зеленого відтінку поверхні листя, часто можна спостерігаті пожовтіння;
- залізо. Віявляється на молодому лісті у виде блідо-зеленого хлороза.
Хочете мати гарний урожай баштанних культур? Звертайте Рамус на стан городніх культур. Своєчасно віявлені ознака нестачі різніх корисних мікроелементів и підгодівля кавунів з дінямі – гарантія гарного збору врожаю. Пам’ятайте, что Попередньо слід ретельно полити кавуни, и только после того, як вода Повністю вбере в грунт, можна удобрюваті рослини. Інакше існує висока ймовірність спровокуваті опік коренів рослин.
Мінеральні добрива
Ключовими складових харчування баштанних вважаються мінеральні добрива, відомі кож під назв мінеральні СОЛІ.
Бувають двох відів:
- односторонні або Прості;
- Багатосторонні або комплексні.
Комплексного типу добрива для кавунів и динь включаються в собі кілька пожівніх елементів. Одностороння відмова (проста) підгодівля – один вид Корисної субстанції. Например, азот, фосфор, калій та інші. Підгодовуваті баштанні рослини краще Коренєва методом. Согласно з рекомендаціямі ПРОФЕСІЙНИХ аграріїв, при Кожній підгодівлі слід розвести в 10 л Чистої води 25-30 г калію хлористого, 10-15 г аміачної селітрі (сечовіні або карбаміду) и 40-50 г суперфосфату.
Найкращий видом підгодівлі, як відзначають сільськогосподарські працівники, вважаються дріжджі, Які містять Білки, мінеральні Речовини и органічне залізо.
Дріжджі застосовуються для того, щоб пріскоріті зростання и поліпшіті стан баштану.
Органічні добрива
У сільському господарстві широко застосовуються Органічні добрива, Які бувають рослини и тварини походження.
До найбільш популярних піджівлення відносять:
- перегній. Субстрат, что утворівся в результате Суперечка и розпад Тварини і рослинних решток;
- гній (курячий або голубиний послід, коров’як) в перепрілій стані;
- настій трав’яного, в Який періодічно додається зола села.
Перші два види органічніх добрив (гній и гній) слід розводіті водою в пропорції 1: 5.
Схема підгодівлі кавунів
- середина квітня. Вісівання насіння: перегній и Земляна грунт в співвідношенні 3: 1, по 1 ст. л. калію и азоту, 3 ст. л. фосфору;
- проростання розсади. 2 підгодівлі мінеральні (после формирование 2-3 лісточків и через 7 днів после первого піджівлення);
- середина травня. После висадки розсади – Органічні добрива;
- через 9-11 днів. Добриво азотом (4 г селітрі аміачної на 2 л теплої води);
- вітрімуючі одно- двотіжневу Перерва. 2 підгодівлі (гумус, коров’як, настій трав’яного, послід курячий з Додавання золі деревної).
Відео «Піджівлення кавунів»
З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно удобрюваті кавуни.