Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

После збору врожаю, Пагоні овочей могут потьмяніті, Втрата свою природну забарвлення, велика ймовірність Виникнення гіркоті плодів и з’явилися Зайве пряних ноток в смаку. Як же Зберегти урожай свіжім и смачним? Обов’язково слід перекритий доступ Сонячних променів. Ця процедура проводиться, коли стебла рослини досягають 30-сантіметрової висоти. Дозріває овочей Досить Пізно, тому відбілювання черешків відбувається зазвічай на качана осені.

Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

Для качана та патенти зібраті листя культури в «пучок», перев’язавші его ниткою або тканини. Далі листи обертаються будь-Якім підручнім матеріалом. При цьом «обгортка» має добрі прілягаті до землі. А їй висота винна буті такою, щоб Самі листя в неї НЕ вміщаліся. Закріпіті материал можна ниткою шпагату або звичайний скотчем. Коли пройде днів 20, овочей можна прибирати з коренем и по возможности закопати урожай у вологих пісок в погребі.

рядки збирання

Які рядки збирання черешкові селери? Кореневіща поспішаті прибирати з ґрунтом не нужно. Аджея чім более смороду знаходяться в грунті, тим більш великими и Стигла стають. Такоже з Пліній годині шкурка плодів твердне, внаслідок чого м’якоть овочей становится надійно захищений. Ее запросто можна зберігаті и транспортуваті. Ні в якому разі НЕ Варто тримати рослину в землі під час заморозків. Аджея за таких умов Зберегти урожай не вдастся зовсім.Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

У помірному кліматі збіраті селера нужно орієнтовно в кінці вересня. Точніше период збору визначаються, віходячі з клімату и погодніх умов. Коли до планованого збору врожаю залиша місяць, та патенти, ВИДАЛИТИ Нижнє листя и Пагоні, Які виконан своє призначення. Тепер коренеплід повинен дозріті без своих зелених частин.

Щоб избежать пошкодження шкіркі культури, збіраті урожай краще без лопати. Найбільш вдалий варіант – просто вітягаті за баділля з грунту вручну. Перевіріті якість плодів черешкового овочей дуже просто – достаточно помацати їх верхівкі. Если ця частина коренеплоди м’яка, значить, ВІН начинает гнити. Постукайте по плоду. Чуєте Дзвінкий звук? Значить, Всередині коренеплоди є порожнеча.

Далі необходимо обрізаті зелене листя, залішаючі после них невелікі пеньки. Тонкі корінці Варто ліквідуваті, а сам овочей «звільніті» від грудок землі на ньом.Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

Зібраній урожай треба Сортувати. Плодів много? Можна Залишити кілька прімірніків прямо на грядці. Підземна частина рослини при цьом стані непригодна для вживання, проти, на самому качана весни на культурі з’являться молоде листя. З них виходів відмінний салат. Хочете виростити овочей для себе на зиму? Вирости культуру у себе на вікні в звичайний горщик для квітів.

Відео «Прибирання і упаковка селери»

У цьом відео показуються тонкощі прибирання селери на городі.

технологія прибирання

Коли робіте збір врожаю овочей, намагались НЕ допускаті фізичних пошкодженню плодів. Аджея в такому випадка Зберегти урожай буде Неможливо. Черешкова овочей Швидко згніє. Тому Проводити прибирання нужно максимально Обережно и акуратно.Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

После збору коренеплодів и зрізування гички на них, Варто впорядкуваті гнілі та пошкоджені екземпляр. Зберегти селера на зиму поможет его просушування. Для цього достаточно просто Залишити овочей на свіжому повітрі на кілька діб.

Зберігаті урожай культури на зиму можна декількома способами:

Зберігання в холодильнику дозволяє Зберегти в коренеплоді всі Корисні Речовини и его Властивості. Коли планується зберігання сортаменту ЦІМ способом, нужно ретельно віміті зелені части рослини, ВИДАЛИТИ з них бруд и пошкоджені части. После цього необходимо вісушіті черешки. Для того щоб рослина НЕ пожовклі и не Втрата свою Свіжість, треба підтрімуваті Правильний рівень вологості. Для цього Ідеально Підходить фольга або звичайний целофановий пакет.Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

Можна або віміті и вісушені Пагоні загорнуті у фольгу, что спріяє підтрімці вологості, або сухі жівці обернутися паперовий рушником и Скласти в пакет. У Першому випадка доступ кисня буде перешкоджаті гніття, а в іншому – зелені части рослини могут дихати и утрімуваті волога в Собі. Урожай, Який зберігається таким чином, пролежить без змін около місяця.

Зберігання в морозілці дозволяє «лежать» урожаю значний довше. Віміті и вісушені Пагоні культури та патенти подрібніті и помістіті в пакет або контейнер Із пластику. У морозілці запаси могут пролежать всю зиму без змін. Такий метод Збереження овочей дозволяє використовуват его в будь-який час. При цьом, коренеплід даже при температурі нижчих нуля зберігає свои Властивості.

Селера часто Використовують як приправу, тому доцільно зберігаті его у висушеності виде. Віміті и вісушені Пагоні поміщають в пергаментний папір и кладуть в теплі и сухе місце. Через місяць Повністю сухий коренеплід подрібнюється на кавомолці або блендері. У готовому виде така приправа зберігається в банку з кришкою.

Овочей можна и законсервуваті. При цьом пропорція СОЛІ ставити 0,2 кілограма на кілограм черешків. Пагоні складають в банку якомога щільніше, засіпають сіллю и закочують. После банки відносять в темне прохолодне місце, например, льох.

Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті Черешкова селера: коли прибирати и як зберігаті

! Застосування різніх способів зберігання овочей допомагає використовуват коренеплід круглий рік. Можна пріготуваті смачні и Корисні страви просто додали в него заготовки. А если овочей ще й БУВ вірощеній вами власноруч, в его Користь сумніватіся не доводити.

Отже, Стеблових селера – смачна и корисна пряність. Правильний своєчасній збір урожаю є основою результативного зберігання овочей. Тім более, что способів заготовки коренеплоди існує безліч.

Відео «Як зберігаті селера»

У цьом відео показується, як зберігаті селера свіжім максимально Довгий.

Корисна дізнатіся:

Коментарі та питання

Зазвічай заморожують селера на зиму. Як, в прінціпі, и інші овочі. Дуже практично, а головне – не потребує ретельної подготовки. Смак селери всегда свіжий, при цьом ВІН НЕ втрачає корисних властівостей и пожівніх Речовини. Дуже зручне!

Схожі новини

Залишити питання або відгук